Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Peroxy

Peroxy

Mediastinita

Despre Mediastinita:

Mediastinita reprezinta o afectiune cu o mortalitate extrem de ridicata daca este descoperita tarziu sau tratata inadecvat. Mediastinita este o complicatie a unor infectii, cele mai multe cazuri apar dupa chirurgia cardiaca. Mediastinita afecteaza aproximativ 2% dintre acesti pacienti.
Mediastinita este inflamatia tesuturilor din mediastin (zona medie a toracelui). Mediastinita poate fi acuta sau cronica.

Cauze Mediastinita:

Mediastinita acuta este bacteriana si se datoreaza unei rupturi de organ din mediastin. Inainte de dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare moderne, cazurile de mediastinita acuta originau din perforatia esofagiana sau prin extinderea continua a infectiilor odontogene sau retrofaringiene. In practica moderna cele mai multe cazuri de mediastinita acuta rezulta prin complicatiile interventiilor cardiovasculare sau endoscopice. Tratamentul implica de obicei terapie antibiotica intravenoasa agresiva si hidratare. Daca colectiile de lichide cum este un abces s-au format, necesita drenaj chirurgical.

Pe masura ce infectia progreseaza rapid, conditia este considerata a fi severa. Mediastinita fibrozanta cronica este cauzata de o inflamatie de lunga durata a mediastinului conducand la cresterea colagenului acelular si a tesutului fibros din torace si din jurul vaselor de sange principale. Aceasta are o cauza, tratament si diagnostic diferite de mediastinita infectioasa acuta.

-faringita, tonsilita, sinuzita, otita medie
-infectie dentara, sialoadenita
-tiroidita supurativa, intubare endotraheala.

Cele mai multe cazuri de mediastinita apar dupa interventiile chirurgicale cardiovasculare.

Simtome Mediastinita:

Mediastinita este o infectie afectind mediastinul. Mediastinita este o urgenta chirurgicala cu o mortalitate mare. Poate deriva din structurile mediastinului sau poate fi rezultatul unei infectii care s-a extins la mediastin din orofaringe caz in care este denumita mediastinita necrozanta.

-istoric de infectie a tractului superior respirator sau o infectie dentara recenta, interventie chirurgicala toracica
-febra, frisoane
-durere pleuritica, retrosternala care iradiaza in gat sau interscapular
-scurtarea respiratiei
-confuzie, faringita
-tumefierea gatului, edem sau crepitante in zona gatului.

Diagnostic Mediastinita:

Mediastinita cronica este de obicei un diagnostic radiologic care se manifesta prin fibroza difuza a tesuturilor moi ale mediastinului. Acest fenomen este de obicei consecinta bolii granulomatoase din antecedente, mai ales a histoplasmozei. O alta cauza identificabila cuprinde tuberculoza si radioterapia. Mediastinita fibrozanta determina mai ales probleme prin constringerea vaselor de singe si a cailor respiratorii din mediastin. Acest fenomen poate determina complicatii precum sindrom de vena cava superioara sau edem pulmonar prin compresia venelor pulmonare.

Tratament Mediastinita:

Tratamentul pentru mediastinita cronica fibrozanta este inca controversat si poate include steroizi sau decompresie chirurgicala a vaselor afectate.

Patogenie in mediastinita:

Infectiile prin patogeni bacterieni sau organisme atipice pot inflama oricare dintre tesuturile mediastinale, cauzind compromitere fiziologica prin compresie, hemoragie, sepsis sistemic sau o combinatie dintre acestea.
Originea infectiei dupa operatia pe cord deschisa nu este cunoscuta la cei mai multi pacienti. Se considera ca procesul origineaza ca o zona izolata de osteomielita sternala care conduce eventual la separarea sternului. Alte ipoteze sustin instabilitatea sternala drept evenimentul declansator, bacteriile migrind apoi in tesuturile profunde. Drenajul mediastinal inadecvat in camera de operatie poate contribuii de asemeni la dezvoltarea unei infectii toracice profunde. Flora proprie a pielii pacientului si bacteriile din mediul chirurgical sunt surse posibile de infectie. Deoarece unele contaminari bacteriene ale plagilor chirurgicale sunt inevitabile, factorii de risc sunt critici in declansarea unei infectii active.


Anatomia mediastinului:

Portiunea de torace definita drept mediastin se extinde de la marginea posterioara a sternului pana la fata anterioara a corpilor vertebrali si include santul paravertebral la definirea maselor mediastinale. Traditional mediastinul este impartit artificial in 3 compartimente pentru a descrie mai bine leziunile. Compartimentele sunt anterior, mediu si posterior.
Compartimenul anterior se extinde de la fata posterioara a sternului la fata anetrioara a pericardului si vaselor mari. Contine normal timusul, tesut adipos, noduli limfatici. Fiziologia mediastinului anterior cuprinde bronhiile, cordul si pericardul, hilul ambilor plamini, noduli limfatici, nervi frenici, vasele mari si traheea. Fiziologia mediastinului posterior cuprinde vena azigos, aorta descendenta, esofagul, noduli limfatici, ductul toracic, vagul si nervii simpatici.
 
Factorii de risc pentru dezvoltarea mediastinitei postoperator cuprind:

-folosirea grefelor de artera mamara interna pentru bypass arterial coronarian
-persoanele cu diabet
-chirurgia de urganta
-compresia cardiaca externa-resuscitare
-obezitatea
-socul postoperator cu multiple transfuzii de singe
-bypass prelungit si durata interventiei prelungita
-reexplorare dupa chirurgia initiala
-dehiscenta plagii sternale
-sternotomie paramediana.

Factori de risc pentru mediastinita iatrogena:
-perforatia esofagiana, trauma toracica sau abdominala
-perforatia traheobronsica prin plaga impuscata sau toracoscopie
-infectie descendenrta dupa chirurgia capului si a gitului, vaselor mari sau a vertebrelor
-infectie odontogena progresiva
-extensia mediastinala a infectiei pulmonare
-mediastinita fibrozanta cronica prin infectii granulomatoase.


Microbiologie Mediastinita:
Cele mai multe mediastinite apar dupa chirurgia cardiaca si indica coci gram-pozitivi cu Staphylococcus aureus si epidermidis in 80% dintre cazuri. Infectiile mixte grampozitive si negative numara aproximativ 40% dintre cazuri.
Mediastinita fibrozanta este cel mai adesea asociata cu Histoplasma capsulatum si Mycobacterium tuberculosis, desi mediastinita este o complicatie extrem de rara a acestor infectii.

Dezvoltarea mediastinitei creste dramatic riscul de mortalitate si prelungeste spitalizarea. Mortalitatea dupa medisatinita este dublata de la 6% la 12%. Mediastinita creste mortalitatea pentru grefare coronariana de la 2% la 8%.

Criteriile de diagnostic al mediastinitei necrozante cuprind:

-evidentierea clinica a infectiei orofaringiene severe
-elemente radiografice caracteristice ale mediastinitei
-stabilirea unei relatii intre mediastinita necrotizanta si infectia orofaringiana.
Mediastinita se manifesta printr-un spectru care variaza de la pacient subacut pana la critic fulminant care necesita interventie imediata pentru a preveni decesul. Pacientul postoperativ tipic prezinta febra, puls crescut si instabilitate sternala. Aproximativ doua treimi dintre pacienti se prezinta la 14 zile dupa chirurgie. Semnele si simptomele se dezvolta de obicei la o luna de la operatie. Pacientii pot raporta durere sternala care creste de la operatie, drenajul din plaga, clic audibil prin neuniunea sternala si roseata progresiva pentru o perioada de timp.


Examen fizic:

Semnele vitale pot arata tahicardie si febra. In cazurile avansate de sepsis, hipotensiunea poate fi prezenta iar pacientul poate necesita volume mari de cristaloide sau medicatie vasopresoare pentru suport. Semnul Hamman este un zgomot care se asculta cu stetoscopul pe zona precordiala in timpul sistolei. Prezenta sa indica o posibila mediastinita, desi absenta nu modifica probabilitatea de boala. Semnele directe de infectie sternala se pot regasi printre semnele de debut sau pot fi tardive pina la diagnostic. Durerea sternala, instabilitatea sau clicul, celulita locala si drenajul pot toate fi observate.
Diferentierea intre o plaga superficiala infectata si o infectie toracica profunda asociata cu mediastinita poate fi dificila. Semnele sistemice de sepsis sugereaza implicare mediastinala. Explorarea plagii locale trebuie utilizata ca mecanism pentru a distinge infectia superficiala a plagii de o infectie sternala.

Sternotomia mediana:
Aceasta procedura este complicata de mediastinita in aproximativ 1% dintre cazuri. Pacientii se prezinta adesea cu drenaj din plaga sau sepsis. Diagnosticul se bazeaza pe descoperirea de lichid infectat la aspiratie pe ac din stern. Tratamentul consta din drenaj chirurgical imediat, debridare si antibiotice cu spectru larg imediat. Mortalitatea se apropie de 50% in unele studii.

Mediastinita fibrozanta cronica:

Aceasta conditie se datoreaza de obicei tuberculozei sau histoplasmozei dar si sarcoidozei, silicozei sau a altor infectii fungice. Pacientii dezvolta un proces fibrotic intens care conduce la compresiunea structurilor mediastinale cu sindrom de vana cava superioara, colabare a traheei, obstructia arterelor sau venelor pulmonare. Acest proces conduce la inglobarea si compresiunea diverselor structuri anatomice. Din punct de vedere clinic, cel mai frecvent este interesata vena cava, apoi venele si arterele pulmonare, alte structuri venoase si mai rara traheea, bronsiile si esofagul. Radiologic se observa largirea mediastinului superior. Pentru fibroza mediastinala se folosesc mai multe denumiri: fibrozanta, fibroasa, sclerozanta sau granulomatoasa.

Boala de obicei este autolimitanta, dar pot apare si complicatii severe si persistente care conduc la cresteri ale ratelor de morbiditate si mortalitate. Afecteaza mai ales femeile albe de virsta medie. Boala este asimptomatica la 40% dintre cazuri, iar diagnosticul se pune intimplator la o explorare radiologica. Tabloul clinic variaza in functie de structurile mediastinale invadate si compresate: vase de singe, trahee, esofag, cord si nervi. Simptomatologia este similara unui proces neoplazic cu localizare mediastinala.
Procesul fibros afecteaza mai ales structurile anatomice cu pereti fini, iar prin compresiunea si obstructia acesteia conduce la sindrom de vena cava superioara. Pacientii prezinta tuse, hemoptizie, dispnee, dureri toracice, febra, stridor, disfagie. Comprimarea nervului recurent sting, cu voce ragusita si paralizie de coarda vocala se intilneste mai rar.

 

Tratamente naturiste pentru Mediastinita

Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Pret: 85 RON
*TVA inclus
 
tinctura coaja nuca neagra
Pret: 145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara