Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Menoragia-Hipermenoree

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Combination Four detoxifiant pentru femei

Combination Four detoxifiant pentru femei

Menoragia-Hipermenoree

Descrierea menoragiei:

Menoragia (hipermenoreea) reprezinta cresterea abundentei si a duratei menstruatiei. Fiecare femeie ce este la varsta  reproductiva  se confrunta macar o data cu aceasta problema, iar unele femei au menstruatii abundente in fiecare luna.   De la femeie la femeie difera durata ciclul menstrual, insa ca si durata normala el este de 28 de zile, menstruatia tine 4-5   zile si cantitatea de sange pierdut este de 60 -250 ml (aproape 1 ceasca). Uneori ciclul menstrual este neregulat, abundent sau dureros, insa se considera tot ca fiind normal.  Cu toate ca fluxul  abundent al menstrei este comun la femeile aflate in premenopauza, doar in cateva cazuri pierderea cantitatii de sange in timpul menstruatiei este suficient de insemnata pentru a fi luata drept menoragie.


Cauzele menoragiei-hipermenoreei:
Dintre cauzele cel mai des intalnite (afectiuni ce pot provoca menoragia) avem de-a face cu:
Tulburari hormonale
Intr-un ciclu menstrual normal, echilibrul dintre hormonii feminini estrogen si progesteron regleaza  ingrosarea mucoasei uterine (endometru), care este apoi eliminata in timpul menstruatiei. In momentul in care avem de-a face cu un dezechilibru hormonal, endometrul se ingroasa excesiv iar dezintegrarea sa este insotita de sangerari abundente.
Aceste tulburari hormonale se intalnesc deseori la adolescente si la femeile care se apropie de menopauza. In conditiile in care menoragia este provocata de un dezechilibru hormonal, cum ar fi o afectiune a tiroidei, menstruatia abundenta poate fi controlata cu ajutorul terapiei hormonale.

Fibrom uterin
Tumorile benigne (necanceroase) care se pot gasi la nivelul uterului apar la femeile care sunt inca fertile. Fibromul uterin poate fi provocat de fluxului menstrual abundent sau prelungit.

Disfunctia ovarelor
O alta cauza a tulburarilor hormonale o poate reprezenta lipsa ovulatiei (anovulatie) si poate avea drept rezultat menoragia.

Dispozitivele intrauterine (DIU)
Menoragia se considera un efect advers al utilizarii unui dispozitiv intrauterin. Daca DIU este cauza sangerarilor excesive, el trebuie scos si inlocuit cu alta metoda contraceptiva.

Complicatii ale sarcinii
Sangerarile abundente care survin pe perioada graviditatii reprezinta un semn al unui avort spontan. Insa daca sangerarea se produce  in momentul obisnuit al menstruatiei, cauza nu este reprezentata de pierderea sarcinii.
Sarcina extrauterina – implantarea ovulului fertilizat in afara uterului, de obicei in unul din cele doua trompe uterine – poate fi o cauza a menoragiei.

Cancer
In rare cazuri, cancerul uterin, ovarian sau cervical poate sa determine sangerari menstruale foarte mari.

Unele medicamente
Antiinflamatoarele sau anticoagulantele pot sa intervina in sangerarile menstruale foarte mari sau anormal de lungi.

Alte afectiuni
Unele boli si afectiuni (boala inflamatorie pelvina, afectiuni ale tiroidei, endometrioza, afectiuni hepatice sau renale) pot cauza menoragia.

  Factorii de risc

Fiecare femeie de varsta fertila poate sa aiba episoade de menoragie. Femeile tinere, a caror ovulatie nu este regulata sunt excesiv de  predispuse la menoragie in perioada dintre luna a 12-a si luna a 18-a care urmeaza primei menstruatii (menarha). Femeile care se apropie de menopauza se confrunta deseori cu tulburari hormonale ce pot cauza menoragia.
Un risc pronuntat se intalneste la femeile cu tulburari hemostatice.
La un examen ginecologic, medicul va face un examen fizic si va intreba despre antecedentele medicale, de durata menstruatiei si de abundenta sa.


Ca si teste de laborator avem:
 Analize de sange – pentru a se evidentia daca pierderile foarte mari de sange au dus la aparitia anemiei. Testele pot privi si functionarea tiroidei si pot depista tulburarile de coagulare a sangelui.
Testul Papanicolau – consta in prelevarea de celule de la nivelul colului uterin si este utilizat pentru depistarea infectiilor, inflamatiilor sau a modificarilor celulare anormale ce pot duce la cancerul de col uterin.
Biopsia endometriala – consta in recoltarea unei probe de la nivelul uterului pentru a fi analizata la microscop.

In functie de rezultatele obtinute la testele initiale, daca medicul considera va recomanda teste suplimentarecum ar fi:
Histeroscopia – un tub lung si subtire (histeroscop) este introdus prin vagin si cervix in uter, pentru a permite explorarea cavitatii uterine.
Dilatarea si chiuretarea (DC) – in cadrul acestei proceduri, colul uterin este dilatat, iar un instrument in forma de lingura (chiureta) este introdus in uter pentru a preleva o mostra de tesut din mucoasa uterina.

Tratament:

Tratamentul menoragiei se bazeaza pe urmatorii factori: starea generala de sanatate si antecedentele medicale; cauzele si severitatea afectiunii; toleranta la anumite medicamente, proceduri sau tratamente;  posibilitatea ca fluxul menstrual sa devina mai putin abundent intr-un interval scurt de timp; efectele menoragiei asupra calitatii vietii.

Tratamentul medicamentos poate include:

1. suplimentele de fier
Daca menoragia este insotita de anemie, medicul poate recomanda suplimentarea cu fier.

2. medicamente antiinflamatorii nesteroidiene
Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene precum ibuprofen (Advil, etc.) contribuie la reducerea sangerarilor menstruale. In plus, ele prezinta avantajul de a reduce durerile menstruale.

3. contraceptivele orale
Acestea nu numai ca reprezinta o metoda contraceptiva eficienta, dar contribuie si la reglarea ovulatiei si la reducerea episoadelor de sangerare menstruala excesiva sau prelungita.

4. Progesteronul
Hormonul progesteron contribuie la reglarea tulburarilor hormonale si la reducerea menoragiei.

Daca menoragia este provocata de terapia hormonala, ea poate fi oprita prin intreruperea sau schimbarea tratamentului.

Interventii chirurgicale
Daca tratamentul medicamentos nu este eficient, se poate apela la o serie de interventii chirurgicale cum ar fi:

Dilatarea si chiuretarea (DC) – consta in dilatarea colului uterin, apoi in perierea sau aspirarea tesutului mucoasei uterine pentru a reduce sangerarea menstruala. Desi aceasta procedura este frecvent utilizata si trateaza cu succes menoragia, ea trebuie uneori repetata daca sangerarile excesive reapar.

Histeroscopia operatorie – aceasta procedura consta in introducerea unui tub subtire (histeroscop) pentru a explora cavitatea uterina si poate fi utilizata in indepartarea chirurgicala a unui polip care poate cauza sangerarea menstruala abundenta

Ablatia endometrului – consta in distrugerea permanenta a intregii mucoase uterine (endometru). Dupa aceasta procedura, majoritatea femeilor au un flux menstrual normal, desi la unele menstruatia poate inceta. Ablatia de endometru reduce capacitatea femeii de a ramane insarcinata.

Histerectomia –inseamna indepartarea pe cale chirurgicala a uterului. Histerectomia este o procedura ireversibila ce provoaca sterilitatea si intreruperea permanenta a menstruatiei. Se efectueaza sub anestezie totala si necesita o perioada de spitalizare. Extirparea ovarelor (histerectomie totala) poate declansa menopauza precoce la femeile tinere.

Atunci cand menoragia este manifestarea unei alte boli (a tiroidei, de exemplu), tratarea bolii in cauza va avea drept rezultat menstruatii mai putin abundente.

 

Tratamente naturiste pentru Menoragia-Hipermenoree

Combination Four detoxifiant pentru femei
Pret: 51.06 RON
*TVA inclus
 
Premenstrual Solution
Pret: 62.5 RON
*TVA inclus
 
GreenCare
Pret: 80 RON
*TVA inclus
 
Dong Quai
Pret: 98.05 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara