Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Mersul pe varfuri

Descriere Mersul pe varfuri


Mersul pe varfuri il regasim in special la persoanele intre 10-18 luni, inclusiv cand copilul este invatat sa faca primii pasi. Daca mersul pe varfuri ramane prezent, dupa 18 luni este important sa se prezinte la un medic specializat.
Aceasta manifestare avand multiple etiologii ca urmare a unor boli neuromusculare profunde. Depistarea acestei manifestari incepe de la simpla observare si poate ajunge pana  la interventii chirurgicale care implica alungirea tendoanelor membrului inferior.
Manifestarea pacientului se observa fara sustinerea in greutatea pe calcai sau alta parte a plantei. Mersul habitual sau idiosincrazis in care nu se cunoaste initierea, este unul din tipurile de mers pe varfuri. Tendonul Achillian scurt congenital, spasticitate musculara asociata cu paralizia cerebrala si afeciunea paralitica musculara precum distrofia musculara Duchenne poate cauza acest mers pe varfuri.
Mersul pe varfuri prezent in special la copii poate evidentia un semn timpuriu de autism. Sistemul vestibular disfunctional este o problema frecventa la copii cu autism ce manifesta mersul pe varfuri.
Analizarea manifestarii la ambele picioare, fiind limita de miscare a copilului  doar daca isi poate flexa membrele inferioare, se va face de medicul specialist  sugerand un examen neurologic de baza. Tratamentul depinde in functie de agravare.
Copiilor mici, ce prezinta mersul pe varfuri, este esentiala supravegherea, astfel ajutandu-l in timp sa dobandeasca mersul normal. Daca miscarile picioarelor se reduc este indicat purtarea unui ghips zilnic, astfel supraveghind posibilitatea de a merge pe varfuri si sfatuirea intinderii tendonului lui Achille. Se foloseste ortoza planta-glezna. Terapia cu botox se intrebuinteaza pentru paralizarea muschilor gambei si reducerea opozitiei muschilor la intinderea tendonului lui Achille, alaturi de ghipsaj;
Daca dupa 12, respectiv 24 de luni, masurile terapeutice nu au efect atunci se va alungi chirurgical tendonul, efectuandu-se anestezie totala. Pentru protezarea tendonului dupa interventie se poarta un ghips pana sub genunchi pentru 6 saptamani si apoi o orteza pentru cateva luni.
Daca principala cauza a mersului pe varfuri este sistemul vestibular disfunctional se recomanda programul de stimulare vestibulara curative.

Cauze Mersul pe varfuri

Mersul pe varfuri idiopatic este denumit sub forma mersului pe varfuri habitual si al tendonului scurt congenital al lui Achille. Patologiile neuromusculare sunt excluse la diagnosticare. Mersul pe varfuri idiopatic apare la sugar la initierea primii pasi. Unii experimenteaza, astfel necesitand atentie, iar altii renunta la acest obicei.
Spasticitatea muschilor este o importanta cauza a mersului pe varfuri. Spasticitatea muschilor extremitatii inferioare poate avea multiple cauze. Principala  cauza a spasticitatii musculare extremitatilor inferioare reprezinta leziunea pe tractul piramidal al sistemului nervos central. Cea mai des intalnita etiologie este prezentata de paralizia cerebrala spastica, in care leziunea prezinta un deficit in cortexul motor ce este urmat din lipsa de dezvoltare sau mai rar printr-o leziune la nastere. Leziunea cortexului motor apare  mai rar dupa nastere la copii ca rezultat al unui accident vascular cerebral. Spasticitatea membrului inferior rezulta prin distrugerea fibrelor din cortexul motor care fac legatura cu maduva spinarii. Leziunile medulare pot fi congenitale, traumatice sau prin intermediul altor maniere.
O alta cauza des intalnita este afectiunea musculara paralitica. Atrofia muschilor prin pierderea celulelor neurale din coarnele anterioare medulare printr-un proces distructiv al muschilor cum ar fi distrofia musculara Duchenne. Fibroza se poate confunda cu pierderea progresiva a muschilor, astfel muschii flexori plantari de la glezna fiind de 6 ori mai puternici decat dorsiflexorii. Fibroza conducand la o contractura fixa in flexia plantara. Miopatiile congenitale si alte tipuri de distrofii muscular ce influenteaza mersul pe varfuri sunt afectiuni mai rar intalnite in aceasta afectiune.

Simptome Mersul pe varfuri

Mers pe varfuri idiopatic se dezvlota la sugarul care face primii pasi, fiind sanatos si incepand sa faca primi pasi la o varsta normal, tendoanele profunde prezentandu-se normale, reflexe patologice neexistand. Rar pacientul poate incerca sa mearga ie intreaga planta. Exista un grad variat de redoare a flexorilor plantari la glezna care limiteaza dorsiflexia pasiva. Inspectia si palparea coloanei toracolombare fiind normala. Nefiind supravegheat de alte persoane, pacientul alearga si merge pe degete neobservat. Echilibrul si coordonarea sunt importante pentru varsta copilului. Mersul pe varfuri este simetric ca implicare a degetelor. Asimetria elimina ca diagnostic mersul pe varfuri idiopatic.
Diagnosticarea pacientului care merge pe varfuri cu spasticitate musculara tine de cauza de baza si de timpul de debut. Initierea mersului se intarzie sa apara daca conditia este congenitala, cum ar fi spre exemplu in cazul paraliziei cerebrale. Spasticitatea musculara indica momentul evaluarii si are o distributie anatomica care exprima extinderea leziunii la cortexul motor. Reflexele tendinoase profunde fiind hiperactive. Contractura musculara se inrautateste in timp, iar leziunea neurologica nu progreseaza. O persoana afectata de paralizie cerebrala indica defecte cognitive asociate separate de diagnosticul de paralizie cerebrala, manifestandu-se in functie de afectarea sistemului motor.
Urmarea mersului pe varfuri poate fi prezenta in functie de gradul  de spasticitate ce intarzie sa apara si, astfel manifestandu-se pe durata vietii. Suferind initial  de un atac cerebral vascular sau leziuni medulare se poate directiona aceasta afectiune.  Desi debutul poate fi gradual, precum tumora medulara sau diastematomielia, la care prezentarea este unilaterala.
Persoana care sufera de afectiuni paralitice muscular si merge pe varfuri, isi intarzie prezentarea la medic, dupa diagnosticarea primara.
Specific pentru mersul pe virfuri trebuie Se recomanda evaluarea rezistenta a muschilor membrului inferior pentru a se diagnostica gradul in care equinus compenseaza slabiciunea extensiei genunchiului.

Diagnostic Mersul pe varfuri

Se recomanda realizarea radiografiei coloanei pentru a se stabili spasticitatea musculara daca nu este secundara paraliziei cerebrale sau a unui pacient cu slabiciune musculara unilaterala. Rezultatul radiografiei poate evidential defecte congenitale si largirea spatiilor dintre pediculi.
Daca in urma acestui proces s-au depistat defecte congenitale, se recomanda ulterior realizarea rezonantei magnetice.
Analiza mersului la un pacient cu spasticitate musculara poate fi de ajutor in evaluarea preoperativa a mersului pe varfuri. Electromiografia dinamica se poate rezulta de la electrozii intramusculari sau de suprafata in timpul activitatii  ciclului de mers.


 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara