Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Migrena

Descriere Migrena


Migrena se poate recunoaste sub denumirea de cefalee benigna recurenta si/sau disfunctie neurologica, ea provenind de la Galen. Se manifesta frecvent, dupa perioade fara durere fiind determinata deseori de stimuli stereotipi. Atacurile puternice de cefalee au frecvent un caracter pulsatoriu si se manifesta prin varsaturi si sensibilitate la nivelul scalpului.

Cauze Migrena

 Patologia migrenei poate fi exprimata de consumul vinului de culoare rosie, foame, menstruatie, privare de somn, lumina intensa, perioade de depresie, parfumuri, si este ameliorata de somn, sarcina, senzatia de bucurie.  De obicei se intalneste la pacientele de sex feminin. Este posibil ca afectiunea sa fie transpusa pe cale ereditara spre unele atacuri de migrena. Fenomenele circulatorii intracraniene ce insotesc crizele de migrena par a fi secundare unei disfunctii a sistemului nervos central. 
Migrena clasica sau migrena cu aura este atributia sindromului de cefalee asociat cu simptome initiale motorii,vizuale si de sensibilitate. Scotoamele sau halucinatiile sunt principalele simptome vizuale ce se prezinta mai mereu in partile centrale ale campului vizual. La o minoritate a  pacientilor apare un scotom paracentral care ia cu timpul forma literei C, fenomenul fiind caracteristic pentru aceasta afectiune, dar nu este prezent niciodata in timpul durerilor.
Migrena comuna recunoscuta ca migrena fara aura si fiind caracterizata prin cefalee benigna ciclica, pe un interval de cateva ore  si fiind tipul cel mai frecvent de cefalee. Tulburarile neurologice focale facandu-si prezenta mai des in timpul crizelor.
La Migrena bazilara, atacurile apar precum niste tulburari ale functiei trunchiului cerebral, cum ar fi dizartria, vertijul sau diplopia. Aceste tulburari se manifesta intr-un mod aparte la 25% din pacienti. Migrena bazilara se initiaza odata cu pierderea totala a vederii asociata de vertij, dizartrie, ataxie, tinnitus, paralizii distale si periorale si uneori stare confuzionala. Aceasta afectiune este prezenta la copii si adulti. La adolescente se manifesta in unele moment chiar si cu orbire totala.

Simptome Migrena

Simptomele neurologice dureaza intre  20 si 30 de minute, dupa care sunt continuate de cefalee occipitala pulsatila. Alterarea senzoriala poate tine pana la 5 zile. Se revine total dupa aceste afectiuni.
Carotidinia intalnita sub denumirea de migrena faciala sau cefalee inferioara, se manifesta mereu la persoanele afectate ce au intre 40 si 60 de ani. Se manifesta prin durere surda sau pulsatila localizata in mandibula, gat, in regiunea periorbitala sau in maxilar. Desfasurarea afectiunii dureaza incepand de la cateva minute si poate dura chiar ore. Identic cu durerea se pot forma pulsatii ale arterei carotide cervicale cu sensibilitate carotidiana, tumefierea tesuturilor moi din jur si cefalee homolaterala pulsatila concomitenta. Durerile dentare pot fi un factor declansator al carotidiniei.
Cele mai frecvente simptome a crizelor puternice de migrena pot fi greata, varsaturile, ametelile, fotofobia (sensibilitate la lumina puternica), sensibilitatea scalpului, precum diaree, tulburari vizuale, parestezii, vertij si alterari ale starii de constienta.
O prima teorie de producer a migrenei se refera la componenta vasomotorie. Persoanele care sufera de afectiunea clasica, in timpul atacurilor se reduce moderat fluxul sangvin cortical care se formeaza la nivelul cortexului vizual marindu-se cu o viteza de 2-3 mm pe minut. Hipoperfuzia corticala contribuie la o reducerea fluxului sangvin cerebral cu 25-30% si poate fi prezenta de la 4 la 6 ore. Perfuzia structurilor subcorticale ramanand normala. Valul de hipoperfuzie se intinde din zona occipitala spre regiunea frontala dupa initierea fazei de cefalee. Nu se prezinta anomalii de flux la o minoritate a pacientilor afectati de migrena clasica.
O alta teorie actual cu privire la patologia acestei afectiuni este determinate de proiectiile serotoninergice si cordonul dorsal. Prezenta neuronilor serotoninergici in mecanismul migrenei a fost exprimata de rezultatele perfecte dupa urmarea tratamentelor cu metisergid si sumatriptan. Rafeul dorsal este implicat in generarea migrenei, la acest nivel aflandu-se numarul cel mai mare de receptori pentru serotonina fiind  locul desfasurare al medicamentelor antimigrenoase.
Cea de-a treia teorie  include sistemul vascular trigeminal, astfel celulele din nucleul caudal trigeminal din bulb produc neuropeptide vasoactive sunt deblocate la nivelul terminatiilor vasculare ale nervului trigemen, provocand o inflamatie sterila, edem al tesuturilor moi si fprmand durerea in zona de distributie a nervului V.


Tratamentul migrenelor

Tratamentul in faza acuta se desfasoara in cazul pacientilor in care durerea se formeaza lent si se poate folosi aspirina sau acetaminofen, ibuprofen (600-800mg) sau naproxen (375-750 mg). Compusii de izometepten (1-2 capsule) sunt eficienti in migrena clasica. O terapie mai severa se aplica in urma masurilor care nu dau nici un rezultat, astfel:
- Daca migrena este incaprezenta dupa 3 ore, terapia initiala de a se folosi ergotamina in doza de 2-3 tablete; a doua optiune fiind compusii de izometepten 1-2 tablete, iar a treia optiune sunt combinatii de butalbital cu aspirina sau acetaminofen 1-2 tablete
- Durerea severa semanifesta intre 1-3 ore, prima optiune terapeutica fiind dihidroergotamina spray nazal 1 doza (2 mg); a doua optiune este 1/2 supozitor cu ergotamina; a treia optiune sumatriptan 1 tableta (25-50 mg)
- Daca timpul de atingere al durerii maxime este mai mic de o ora, atunci prima variant ar fi sumatriptan de 6 mg ori dihidroergotamina 1mg i.m. sau a treia optiune ar putea fi butorfanol nazal 1-2 mg
- Daca cefaleea prezinta un caracter cronic se administreaza zilnic amitriptilina 30-100mg sau notriptilina 40-120mg, iar daca durerea nu cedeaza se administreaza acid valproic 500-2000mg sau fenelzina 45-90mg.  
Tratarea migrenelor care variaza intre minim 2-3 crize pe luna se poate realize cu urmatoarele medicamente:
- Amitriptilina 10-175mg/zi avand efecte adverse: gura uscata, crestere in greutate
- Propranolol 60-320mg/zi
- Acid valproic 500-1500mg/zi cu efecte adverse: greata, tremor, crestere in greutate sau caderea parului
- Verapamil 160-480mg/zi. Efecte adverse: constipatii, greata, ameteli, hipotensiune
- Fenelzina 30-75mg/zi. Efecte adverse: insomnie, ameteli, mictiuni dificile, crestere in greutate; folosita in cazuri recalcitrante.
- Metisergid 2-8mg/zi poate manifesta crampe muscular, greata, insomnie, vasoconstrictie periferica, crestere in greutate, fibroza retroperitoneala la utilizarea peste 6 luni.
Daca migrena s-a stabilizat si tratamentul este bun, se mentine o perioada de 5 sau 6 luni urmand sa se scada treptat.
Afectiunea se poate agrava daca nu se evita pe cat posibil evenimentele stresante, aplicandu-se cat mai multe evenimente relaxante, plimbari, socializare, tehnicile de conditionare cum ar fi bio-feedback-ul. Acestea au un rol adjuvant farmacoterapiei.
 

 

Tratamente naturiste pentru Migrena

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Pret: 25 RON
*TVA inclus
 
Pret: 29.92 RON
*TVA inclus
 
Pret: 44.17 RON
*TVA inclus
 
Pret: 44.17 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara