Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Neoplasme tiroidiene

Neoplasmele tiroidiene reprezinta o proliferare excesiva de celule anormale care seamana mai mult sau mai putin cu tesutul in care se dezvolta si sfarsesc prin a dobandi o autonomie biologica (sinonimul tumorii).
Noduli in regiunea anterioara a gatului apar la aproximativ 7% din populatia adulta, mai frecvent la femei (6,4% la femei fata de 1,5% la barbati). Majoritatea nodulilor sunt  noduli hiperplastici (coloizi) iar 5-20% sunt neoplasme adevarate - adenoame foliculare (benigne) sau carcinoame din celule foliculare sau parafoliculare (C).   Grupe la care incidenta cancerului tiroidian este mai mare:
- copii;
- adulti sub 30 de ani si peste 60 de ani;
- pacienti de sex masculin (nodulii hiperplazici apar in special la sexul feminin, un nodul tiroidian la un pacient de sex masculin ridica suspiciunea de neoplasm adevarat);
- pacienti cu istoric de iradiere a gatului, mai ales in copilarie;
- pacienti cu istoric familial de cancer tiroidian sau de neoplazie endocrina multipla (MEN II).
Multi noduli tiroidieni palpabili, apreciati ca fiin solitari, fac parte din glanda tiroidiana multinodulara. Echografia cu rezolutie crescuta identifica noduli la o treine din pacientii examinati pentru alteindicatii, iar autopsiareleva prezenta nodulilor tiroidieni la 505 dintre necropsii.In general, un nodul trebuie sa aiba diametrul de minim 1 cm pentru a fis detectabil la palpare.
In afara de neoplasmele tiroidiene, nodulii tiroidieni evidenti trebuie diferentiati de chisturi, adenopatii (inflamarea ganlionilor limfatici), higrom chistic, tumori paratiroidienesi laringocel. Adenoamele tiroidiene adevarate, spre deosebire de regiunile adenomatoase localizate sunt incapsulate si comprima tesuturile vecine.   Adenoamele variaza cadimensiuni si sunt impartite in 3 variante histologice: papilare, foliculare si cu celule Hurthle (transformarea oxifila). Adenoamele variaza ca diferentiere fiziologica, aspect observat in functie de capacitatea de concentrare a iodului radioactiv . Cele mai diferentiate adenoame (foliculare) sunt cele mai frecvente si pot mima cel mai bine activitatea tesutului tiroidian normal.Desi ele pot raspunde la stimularea TSH (hormonal tireostimulant secretat de glanda hipofiza anterioara), de obicei acest raspuns difera de al tesutului tiroidian normal,fiind autonom, adica, activitatea bazala este independenta de stimularea TSH. Adenoamele de acest tip sunt de obicei unifocale, prezentandu-se ca un nodul unic.   Deseori pacientul observa ca nodulul creste incet timp de mai multi ani. Initial activitatea sa este insuficienta pentru a tulbura echilibrul hormonal, desi capacitatea sa de captare a iodului radioactiv este evidenta pe scintigrafie si apare ca o regiunecu densitate crescuta in interiorul tesutului extranodular inca functional (nodul “cald”).In acest stadiu, dovedirea autonomiei functionale necesita realizarea unei scintigrafii in timp ce pacientul primeste doze supresive de hormoni tiroidieni exogeni (scintigrafie de supresie).  
In timp,dimensiunea nodulului creste, la fel ca si activitatea acestuia, pana devine suficienta pentru a inhiba secretia TSH. Prin urmare, restul glandei tiroide sufera o atrofie si pierderea activitatii, iar scintigrafia evidentiaza acumularea iodului radioactiv doar in regiunea nodulului (nodul “fierbinte”).In aceasta perioada, TSH este inhibat, iar tireotoxicoza poate fi manifesta sau nu. De obicei , in final apare o tireotoxicoza evidenta (adenom toxic), care poate fi precipitata de expunerea la iod.   Adenomul hiperfunctional poate fi o cauza frecventa de toxicoza cu T3. Ca si tratament, adenoamele hiperfunctionale raspund la indepartarea chirurgicala sau la expunerea la iod radioactiv.Doze mari de iod radioactiv sunt necesare pentru a obtine o vindecare relativ rapida, dar iradierea, afectand si restul tesutului glandular in majoritatea cazurilor, dupa cativa ani apare remisia adenomului si pacientii devin hipotiroidieni.Desi nodulii hiperfunctionali sunt rar sediul aparitiei unui carcinom, interventia chirurgicala prin indepartarea unui lob tiroidian are avantajul unui diagnostic citologic definitiv.Dupa infarctizarea nodulului hiperfunctional, tesutul tiroidian extranodular anterior supresat revine la activitate normala, nivelul de TSH revine la normal, iar nodululanterior hiperfunctional apare pe scintigrafie ca un nodul “rece”.   Adenoamele hiperfunctionale hemoragice si chisturile tiroidiene reprezinta majoritatea nodulilor reci, initial suspectati de a fi carcinoame tiroidiene.

 

Tratamente naturiste pentru Neoplasme tiroidiene

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Cuisoare
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC  
 
Inchide bara