Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Neutropenie

Neutropenia reprezinta scaderea neutrofilelor circulante in singele periferic. Numarul absolut de neutrofile defineste neutropenia. O valoare anormala a acestui numar contine sub 1500 celule pe mm3. Numarul absolut de neutrofile se calculeaza prin multiplicarea procentului de neutrofile segmentate sau granulocite la o numaratoare completa diferentiala a singelui. Severitatea neutropeniei este divizata ca usoara cind numarul absolut de neutrofile este sub 1000-1500 celule /mm3, moderata cind este sub 500-1000 celule/mm3 si severa cind este sub 500 celule/mm3. Riscul de infectie bacteriana este asociat severitatii si duratei neutropeniei.
Virsta, rasa si fondul genetic pot influenta numarul neutrofilelor.

Neutropenia poate fi cauzata de lezarea maduvei osoase sau insuficienta acesteia, trecerea neutrofilelor din forma circulanta in cea marginata sau tisulara, cresterea distrugerii in circulatie sau o combinatie intre aceste mecanisme. Stimularea intravasculara a neutrofilelor de catre complementul C5 si endotoxina poate determina cresterea marginatiei la endoteliul vascular, scaderea numarului neutrofilelor circulante. Termenul pseudoneutropenie se refera la neutropenia cauzata de cresterea marginatiei.
Afectiunile celulelor stem multipotente mieloide care determina scaderea producerii de neutrofile include unele forme congenitale de neutropenie: anemia aplastica, leucemia acuta si sindromul mielodisplazic. Alte exemple includ infiltratiile tumorale, iradierea, infectia virala si fibroza maduvei osoase. Chimioterapia din cancer, alte medicamente si toxinele pot leza precursorii hematopoietici afectind direct maduva osoasa.

Organismele bacteriene determina febra si infectie la pacientii neutropenici. Bacteriile gram-negative: Escherichia coli, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa au fost cele mai incriminate. Totusi cocii gram-pozitivi, mai ales Staphylococcus si Streptococcus viridans au preluat conducerea drept cei mai frecventi agenti patogeni in febra si sepsis prin cresterea folosirii cateterelor atriale.
Morbiditatea la cei cu neutropenie implica infectii in timpul episoadelor severe, prelungite de neutropenie. Complicatiile medicale serioase apar la 21% dintre pacientii cu cancer si febra neutropenica. Mortalitatea se coreleaza cu durata si severitatea neutropeniei si timpul scurs pina la prima doza de antibiotice administrate pentru febra neutropenica. S-au identificat 3 grupe de risc inalt printre pacientii cu cancer si febra neutropenica, dintre care si cei cu chimioterapie agresiva, cei stabili cu cancer necontrolat si pacientii cu alte probleme in afara de neutropenie.

Tratamentul pentru acesti pacienti implica inlaturarea agentilor care agraveaza conditia, o igiena orala atenta pentru a preveni infectiile mucoasei, evitarea masurarii temperaturii rectale, administrarea de lexative pentru constipatie. In timpul neutropeniei severe pacientii trebuie preveniti sa evite fructele si legumele crude pentru a elimina o posibila sursa de infectie. Sunt folosite medicamente pentru a trata febra sau infectia si pentru a stimula maduva osoasa pentru a creste productia de neutrofile. Se administreaza vancomicina daca se suspecteaza infectii cu Staphylococcus aureus. Intirzierea in administrarea antibioticului conduce la mortalitate ridicata. Nici un alt regim antibiotic nu s-a dovedit superior. Complicatiile neutropeniei includ febra si infectii. Prognosticul depinde de etiologia primara, durata si severitatea neutropeniei.

Patogenia neutropeniei Homeostazia neutrofilelor in organism.
Neutrofilele mature sunt produse din precursori in maduva osoasa. Numarul total de neutrofile al corpului este impartit in 3 compartimente: maduva osoasa, singele si tesuturile. In maduva neutrofilele exista in 2 divizii-proliferativa sau mitotica (mieloblaste, promielocite, mielocite) si compartimentul de maturatie (metamielocite, leucocite polimorfonucleare) .
Neutrofilele parasesc depozitul medular si intra in singe fara a mai reintra in maduva. In singe sunt prezente doua compartimente, cel marginal si cel circulant. Unele neutrofile nu circula liber (compartiment marginal) dar sunt aderente la suprafata vasculara iar acestea constituie jumatate din neutrofilele totale din singe.

Localizarile si mecanismele lezarii care cauzeaza neutropenie pot fi restrictionate la depozitele mature sau mitotic din maduva sau la neutrofilele circulante. Neutropeniile benigne congenitale sunt asociate cu scaderea neutrofilelor circulante dar depozite medulare, neutrofile marginale si tisulare normale. Sechelele clinice ale neutropeniei se manifesta drept infectii, cel mai comun ale mucoaselor. Pielea este al doilea loc al infectiei manifestindu-se drept ulcere, abcese, eruptii si vindecare intirziata a plagilor. Genitalia si zona perirectala sunt de asemeni afectate. Semnele infectiei includ edem si caldura locala, dar pot fi si absente. In neutropenia prelungita severa apar infectii gastrointestinale si pulmonare, precum sepsis. Totusi acesti pacienti nu sunt la risc de infectii virale sau parazitoze.

Fiziopatologia neutropeniei.
Afectiunile celulelor stem multipotente mieloide care determina scaderea producerii de neutrofile include unele forme congenitale de neutropenie: anemia aplastica, leucemia acuta si sindromul mielodisplazic. Alte exemple includ infiltratiile tumorale, iradierea, infectia virala si fibroza maduvei osoase. Chimioterapia din cancer, alte medicamente si toxinele pot leza precursorii hematopoietici afectind direct maduva osoasa.
Organismele bacteriene determina febra si infectie la pacientii neutropenici. Bacteriile gram-negative: Escherichia coli, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa au fost cele mai incriminate. Totusi cocii gram-pozitivi, mai ales Staphylococcus si Streptococcus viridans au preluat conducerea drept cei mai frecventi agenti patogeni in febra si sepsis prin cresterea folosirii cateterelor atriale.

Cauze si factori de risc de neutropenie Etiologia neutropeniei poate fi clasificata ca congenitala sau cistigata. In cadrul neutropeniilor ereditare aceste afectiuni pot fi descrise ca asociate cu neutropenie izolata sau cu alte defecte, imune sau fenotipice.
Cazurile de neutropenie cistigata sunt de asemeni complexe, dar exista 3 principale: infectiile, medicamentele sau imune.

Neutropenia congenitala cu defecte imune asociate:
-agammaglobulinemia X-linkata, deficienta de imunoglobulina A
-sindromul hiperimunoglobulinemiei M X linkata
-disgenezia reticulara.

Neutropeniile congenitale sau cronice:
-sindromul Kostmann, neutropenia ciclica.
Neutropenia benigna cronica.
Neutropenia benigna cronica familiala este o afectiune autosomal dominanta. Pacientii sunt asimptomatici iar infectiile sunt minore. Nu necesita terapie specifica.
Neutropeniile cronice benigne nonfamiliale sunt favorizate de stress, infectii, corticosteroizi si catecolamine.

Neutropenia asociata cu defecte fenotipice:
-sindromul Shwachman, anemia Diamond, diskeratoza congenita
-hipoplazia par-cartilaj, sindrom Barth, sindrom Chediak-Higashi.
Mielokatexis este o afectiune care prezinta neutropenie moderata.
Sindromul leucocitelor lenese este o neutropenie severa cu motilitate neutrofilica anormala.
Neutropenia mediata imun:
-neutropenia isoimuna neonatala in care mama produce IgG anticorpi antineutrofilici pentru neutrofilele fetale care sunt recunoscute ca nonself
-neutropenia autoimuna cronica se asociaza cu lupusul, artrita reumatoida, granulomatoza Wegener si hepatita cronica
-limfocitoza T-gamma este o afectiune clonala a limfocitelor T care infiltreaza maduva osoasa.

Neutropenia cistigata:
-infectiile sunt forma cea mai comuna pentru aneutropenia cistigata
-deficientele nutritionale includ deficienta de vitamina B 12, folat si cupru
-chimicale si medicamente
-antitiroidienele, macrolidele si procainamidele.

Alte cauze combinate:
-neutropeniile imunologice apar dupa transplantul de maduva osoasa si transfuzii
-sindrom Felty care asociaza artrita reumatoida, splenomegalie, neutropenie
-hemodializa, bypass-ul cardiopulmonar
-sechestrarea splenica proportionala cu splenomegalia si posibilitatea compensarii maduvei spinarii.

Semne, simptome, diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Neutropenie

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara