Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Obezitate

Descrierea obezitatii

Exces de greutate prin cresterea masei tesutului adipos. Masa adipoasa reprezinta in mod normal intre 10 si 15% din greutatea totala a barbatului, intre 10 si 25% din cea a femeii. Se vorbeste de obezitate atunci cand ea atinge nivelul de mai mult de 15-20% din greutatea totala a barbatului si mai mult de 25-30% din cea a femeii. Majoritatea pacientilor obezi nu pot fi determinate anomalii specifice ale mecanismelor de control al greutatii corporale. De aceea, tratamentul obezitatii, in majoritatea cazurilor, trebuie sa cuprinda masuri specifice.

Cauzele obezitatii

Obezitatea este provocata de un aport energetic superior cheltuielilor organismului. Totusi, acest exces de aport alimentar nu este adesea singura explicatie, iar factorii genetici, metabolici sau legati de mediu trebuie, de asemenea, luati in consideratie.

Diferite tipuri de obezitate

Obezitatile androide sau abdominale, in care grasimea predomina pe partea de sus a corpului si pe abdomen, sunt tipice pentru obezitatea masculina. Obezitatile ginoide sau femurale, in care grasimea predomina pe partea de jos a corpului (fese, coapse), sunt caracteristice obezitatii feminine.

Riscuri asociate obezitatii

Obezitatea reprezinta un factor de risc in diferite afectiuni: litiaza biliara, insuficienta respiratorie, guta, insuficienta coronariana si cardiaca, hipertensiunea arteriala, bolile reumatologice, diabet, hiperlipidemiile (nivel excesiv al lipidelor in sange) etc. Schematic vorbind, obezitatile androide prezinta mai curand complicatii de tip metabolic (diabet, hipertensiune), pe cand obezitatile ginoide prezinta mai curand complicatii reumatologice (probleme articulare).

Tratamentul obezitatii

Tratamentul obezitatii consta in reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci cand obezitatea este provocata de o boala, aceasta trebuie sa fie tratata.

Terapia mediamentoasa are o valoare limitata in tratamentul obezitatii. Medicamentele sunt ineficiente ca tratament unic al obezitatii. Nu este unanim acceptat ca beneficiul lor modest adaugat celorlalte mijloace terapeutice justifica costurile terapiei si efectele sale adverse.

Terapia comportamentala reprezinta cea mai importanta veriga in succesul pe termen lung al tratamentului obezitatii. Ea impune modificarea atitudinii, a convingerilor si comportamentului fata de dieta si activitatea fizica. Se adreseaza tuturor pacientilor obezi indiferent de mijloacele terapeutice utilizate. Este esentiala si cazurilor adresate tratamentului chirurgical, atat ca pregatire preoperatorie cat si ca tratament postoperator.

Principiul de baza de care trebuie sa tina seama orice dieta este acela ca pierderea in greutate depinde de deficitul caloric iar deficitul caloric depinde de numarul total de calorii, nu de tipul de calorii consumate raportat la aportul caloric.

De aceea o dieta eficienta trebuie sa utilizeze o distributie echilibrata a principiilor alimentare, o distributie conventionala de: hidrocarbonate - 45-50% din totalul caloriilor, grasimi - 35% din totalul caloriilor, proteine - 15% din totalul caloriilor

Regimul prescris va fi de cele mai multe ori hipocaloric, dar cu un aport proteinic - oua, carne, peste, lactate,  suficient pentru a evita o topire a maselor slabe - muschi, indeosebi; el va propune o suprimare a produselor si bauturilor zaharate, o reducere a aporturilor in alte glucide - cereale, feculente, fructe si in lipide - corpi grasi, alimente mai grase, precum si o suprimare sau o diminuare foarte insemnata a bauturilor alcoolice.

Repartizat in trei sau in patru prize zilnice, regimul trebuie sa fie cat mai echilibrat posibil si sa cuprinda alimente din toate grupele. Greutatea de atins si durata tratamentului fac obiectul unui contract prealabil intre pacient si practician, revizuibil in cursul tratamentului.

O data obtinuta aceasta greutate corporala, regimul initial este treptat largit pana la revenirea la o alimentatie normala, cu mentinerea unei greutati stabilizate. Alternanta fazelor de slabire urmate de faze de reluari in greutate pare mai periculoasa pentru sanatate decat absenta unui regim.

 

 

Tratamente naturiste pentru Obezitate

Pret: 43.95 RON
*TVA inclus
 
Pret: 168 RON
*TVA inclus
 
Baton Energic R
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
L-Carnitin instant
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
Fibrobar R cu Ceai verde
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara