Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Articular Protect

Articular Protect

Osteoporoza

Descriere Osteoporoza:

Osteoporoza reprezinta o afectiune care afecteaza scheletul. Se manifesta printr-o diminuare a densitatii osoase, insotita de deformarea  structurii oaselor, ceea ce antreneaza un risc marit de fracturi. Din cauza osteoporozei, oasele devin mai poroase si fragile. Deformarea oaselor mareste riscul dezvoltarii fracturilor. Oasele cele mai susceptibile sunt cele localizate la nivelul incheieturii mainii, soldului si vertebrele toracice sau lombare. Femeile sunt mai predispuse la Osteoporoza decat barbatii. Aceste lucru se produce din cauze hormonale. Afectiunea se poate dezvolta la orice varsta. Cu ajutorul masurilor de prevenire sau de limitare a osteoporozei, se incearca evitarea consecintelor unei fracturi osoase: dureri, pierderea autonomiei si diminuarea calitatii vietii. In cazul in care osteoporoza este diagnosticata si tratata la timp, prognosticul este favorabil. Prevenirea si tratamentul osteoporozei se face prin administrarea suplimentelor de calciu si vitamina D, efectuarea de exercitii fizice pentru marirea masei osoase si intarirea muschilor, evitarea riscului de caderi si utilizarea unor medicamente pentru mentinerea masei osoase si stimularea dezvoltarii osoase.

In prezent, sunt identificate mai multe tipuri de Osteoporoza:

Osteoporoza primara reprezinta aproximativ 95% din totalitatea cazurilor si poate fi de trei tipuri:
a) Osteoporoza idiopatica se dezvolta foarte rar si apare in special la copiii si tinerii adulti de ambele sexe, cu functie gonadica normala. Pana in prezent nu au fost identificate cauzele acestei forme.
b) Osteoporoza postmenopauza apare intre 51 si 75 ani si este considerat efectul maririi activitatii osteoclastelor. Diminuarea nivelului de estrogeni provoaca o marire a nivelurilor de citokine, considerate responsabile pentru marirea activitatii osteoclastelor, avand drept urmare accentuarea resorbtiei osoase. Menopauza precoce si nuliparitatea maresc acest risc.
c) Osteoporoza  senila este efectul scaderii normale a numarului si activitatii osteoblastelor, ce apare odata cu inaintarea in varsta. Persoanele peste 60 ani sunt afectate, incidenta fiind de doua ori mai mare la femei decat la barbati. Deficienta de estrogen reprezinta un factor important atat la barbati cat si la femei, insa sunt implicati si alti factori, precum scaderea dozelor de calciu si vitamina D sau a sintezei vitaminei D.

Osteoporoza secundara este responsabila pentru mai putin de 5% din totalitatea cazurilor si se poate dezvolta in diverse boli si afectiuni.

Simptome Osteoporoza:

Osteoporoza este considerata o afectiune silentioasa, din cauza faptului ca nu prezinta nici un fel de simptom in primii ani. Principalele simptome sunt de scadere a inaltimii (cu pana la 10 cm), legata de curbarea spatelui, provocata de tasarea vertebrelor. Tasarea vertebrelor dezvolta dureri intense localizate la nivelul spatelui. Durerea prezinta forma acuta, de obicei nu radiaza si este agravata de ridicarea unor obiecte grele. Foarte rar, durerea dispare dupa o saptamana, chiar daca uneori poate dura cateva luni. In cazul in care osteoporoza prezinta forma avansata, apar fracturile, ce pot surveni la un traumatism minim. Oasele cele mai afectate de fracturi sunt cele localizate la incheietura mainii, a soldului si vertebrelor.

Cauze Osteoporoza:

Remodelarea osoasa se manifesta prin dezvoltarea de tesuturi noi si in resorbtia osoasa. Varful densitatii osoase este atins in jurul varstei de 25 ani si ramane constant pe o perioada de 10 ani, timp in care dezvoltarea osoasa este aproximativ egala cu resorbtia. Dupa aceasta perioada, intalnim un declin in care pierderea osoasa este de 0,3 -0,5% pe an. Dupa perioada de menopauza, acest proces este accelerat, ajungand la 3 -5% pe an. In formarea osteoporozei, evidentiem  doua tipuri de celule: osteoblastele si osteoclastele. De obicei, intalnim un echilibru intre activitatea osteoblastelor si cea a osteoclastelor.  La femei, pierderea de masa osoasa este evidentiata odata cu ajungerea la menopauza, din cauza diminuarii productiei de estrogeni. Acest episod de pierdere osoasa accelerata poate tine pana la 5 ani dupa menopauza. La barbati, pierderea se face treptat. Incepand cu varsta de 70 ani, riscul de osteoporoza se mareste destul de mult, iar barbatii sunt mai supusi riscului de suferi fracturi, mai ales daca au o viata sedentara sau daca aporturile de calciu sunt insuficiente.

Principalele cauze care ajuta la formarea Osteoporozei secundare sunt:
- insuficienta renala cronica
- medicamente
- boli endocrine
- imobilizare prelungita
- afectiuni hepatice
- malabsorbtia proteinelor
- sarcoidoza
- ciroza hepatica
- alcoolismul
- fumatul
- sindromul Marfan
- hipervitaminoza A, carenta de vitamina C, deficit de calciu
- imponderabilitatea prelungita – in zborurile spatiale

Diagnostic Osteoporoza:

Osteoporoza se dezvolta la persoanele care au avut in trecut fracturi in urma unor traumatisme minore, la varstnici si la pacientii cu alte afectiuni, ce maresc riscul de osteoporoza secundara. Pentru un diagnostic corect de Osteoporoza, medicul evalueaza toti factorii de risc: antecedentele familiale, prezenta altor afectiuni, debutul menopauzei, obiceurile de viata, etc. In cazul in care este necesar, se efectueaza un test de densitometrie osoasa. Aceasta investigatie are rolul de a masura continutului mineral al oaselor. In prezent sunt identificate mai multe tehnici de masurare a densitatii osoase. Metoda cel mai folosita este absorbtiometria duala cu raze X (DEXA).  Rezultatul acestui test este numit scorul T si se bazeaza pe comparatia cu densitatea osoasa medie a tinerilor adulti, de acelasi sex si aceeasi etnie.

Densitometria osoasa este folosita intr-o evaluare globala a riscului de fracturi. Testul DEXA este utilizat  femeilor de peste 65 ani. Densitatea osoasa poate fi masurata la femeile intre 50 si 65 ani, ce prezinta factori de risc. Dupa stabilirea diagnosticului de osteoporoza, pacientii trebuie evaluati pentru identificarea cauzelor de osteoporoza secundara.

Tratament Osteoporoza:

Pentru tratamentul Osteoporozei se recomanda administrarea unor suplimente pe baza de calciu si vitamina D, sau a medicamentelor prescrise de catre medic. Pierderea osoasa poate apare din nou, odata cu intreruperea tratamentului.

Sportul sau activitatea fizica poate preveni aparitia osteoporozei dar si incetini evolutia sa. Se recomanda evitarea anumitor exercitii: cele care necesita aplecarea in fata, ridicarea unor greutati, sporturile care implica rasuciri ale corpului (golf, bowling, etc.), joggingul, precum si sporturile cu mingea (volei, basket, fotbal) sau cu racheta (tenis, etc).  Pacientii cu osteoporoza trebuie sa consulte medicul inainte de practicarea oricarui tip de activitate fizica, cu exceptia mersului de jos, care este recomandat majoritatii bolnavilor, indiferent de varsta.

 

 

Tratamente naturiste pentru Osteoporoza

Articular Protect
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Balsam Quartett Gheara Diavolului
Pret: 8.99 RON
*TVA inclus
 
Gel Timburg pentru dureri articulare
Pret: 16.48 RON
*TVA inclus
 
Balsam gel Alpifresh Taina Ursilor
Pret: 19.06 RON
*TVA inclus
 
Pret: 26.41 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara