Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Otalgia - durerea de ureche

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Otalgia - durerea de ureche

Descriere otalgia:

Otalgia reprezinta durerea de ureche. Sunt 2 tipuri diferite de durere: cea din interiorul urechii numita otalgia primara si durerea din exteriorul urechii numita otalgia secundara. Principalele cauze ale otalgiei primare sunt otita externa, otita medie, mastoidita si infectiile auriculare. Atunci cand urechea colecteaza si este insotita de perforarea membranei timpanice, simpla analiza a urechii poate ajuta la diagnosticare. Cand membrana timpanica are aspect normal la examinare, diagnosticarea se face mai greu.

Cauzele otalgiei:
Inervarea senzitiva a urechii este deservita de ramura auriculotemporala a nervului cranian V, nervii cervicali I si II, ramura Jacobson a nervului glosofaringian, ramura Arnold a nervului vag si ramura Ramsey Hunt a nervului facial. Neuroanatomic, senzatia de otalgie se banuie ca se formeaza in tractul spinal nuclear. Orice stimulare a ramurilor ce inerveaza urechea poate fi considerata drept otalgie.

Afectiunile dentare sunt dintre cele mai frecvente cauze ale durerii secundare de ureche.Dintre aceste afectiuni, dereglarea temporomandibulara numara cei mai multi pacienti. Bruxismul, boala degenerativa articulara sau stresul duc la tulburari interne in articulatia temporomandibulara. Nervul trigemen si auriculotemporal mediaza durerea si este simtita deseori ca pornind din ureche. Alte cauze odontogene difera de la dinti care prezinta abces pana la danturi inadecvate.
Alta sursa uzuala a durerii o reprezinta sinuzita. Fiindca trigemenul inerveaza cavitatea nazala, pacientii ce prezinta inflamatii ale mucoasei si obstructie nazala pot prezenta durere in ureche. Apropierea trompei lui Eustachio contribuie la aceasta problema.
Afectiunile gatului: problemele gatului pot provoca in egala masura durere in ureche. Afectiunile care provoaca durere sunt osteoartrita cervicala, sindromul dureros miofascial si leziunile traumatice. Coloana cervicala este sensibila si bine inervata de radacinile nervoase. Durerea musculara a trapezului sau sternocleidomastoidianului se distribuie postauricular in mastoid si zona occipitala.
Amigdalita si faringita: reprezinta cauze comune ale durerilor de ureche in special la copii. Mai rar, laringita, tumorile laringiene, esofagita si chiar angina pectorala se pot manifesta drept otalgie.
Nevralgiile: cateodata durerea isi are originea in iritatiile nervoase, fiind numite nevralgii. Caracterizate de durere lancianta pe distributia nervului in cauza. Simptomele otologice ale nevralgiei trigeminale se distribuie de-a lungul ramurei auriculotemporale.
Afectiuni otologice: anumite afectiuni otologice pot induce discomfort al urechii fara a transforma aspectul extern al canalului auditiv si a membranei timpanice. Boala Meniere este asociata cu senzatia de plenitudine aurala, alaturi de vertij, tinnitus si surditate fluctuanta. Tumorile osului temporal cum sunt meningiomul, glomus jugular si leziunile unghiului cerebropontin au fost asociate cu otalgia, prin compresia radacinilor nervoase. Paralizia Bell este deseori asociata cu durerea otogenica care emana din fibrele sensitive ale nervului facial.
Disfunctia trompei lui Eustachio: provoaca imposibilitatea intermitenta de a egaliza presiunea urechii medii ce se poate manifesta prin protruzia minima a membranei timpanice sau retractia. Problema poate fi simpla precum un canal sensibil care necesita protectie fata de frig.

Simptomele otalgiei:
Examenul fizic trebuie sa cuprinda studii otologice, neurootologice, ale capului si gatului. Rinoscopia atenta, nasofaringoscopia si laringoscopia indirecta sunt obligatorii. In pofida predominarii scazute ale tumorilor maligne ale tractului aerodigestiv superior, este foarte cunoscuta asocierea intre cancer si otalgie. Multumita prevalentei ridicate se vor cauta patologiile sinusale. Palparea gatului este importanta pentru a descoperi existenta unei boli tiroidiene, adenopatie si a tulburarilor musculoscheletale.

Diagnostic pentru otalgie:
Prin investigare se arata adesea ca otalgia poate fi o problema de natura dentara.
O analiza completa a sangelui poate indica existenta unei infectii ascunse.
Functia tiroidei si rata de sedimentare a eritrocitelor pot indica o tiroidita sau arterita temporala. Radiografia toracelui va cauta patologie bronhogenica.
Perceptia de plenitudine aurala poate fi considerata durere si este observata in conditii asociate cu hidropsul endolimfatic si disfunctia trompei lui Eustachio.
Boala Meniere se diagnosticheaza prin anamneza, audiometrie si teste de laborator.
In lipsa unei umpleri esentiale cu fluid a urechii medii, plenitudinea aurala secundara disfucntiei trompei lui  Eustachio se poate manifesta printr-o protruzie imperceptibila sau retractile a timpanului. Daca autoinsuflatia nu este eficienta in ameliorarea presiunii se va lua in considerare miringotomia diagnostica.

Tratamentul otalgiei:
Foarte important in tratarea otalgiei este identificarea cauzei. Foarte multe dintre cauzele de otalgie se pot trata. Se recomanda tratament medicamentos cu antibiotice in tratarea diferitelor tipuri de infectii (amigdalita, faringita, sinuzita) . Sunt indicate antiviralele daca agentul atiologic este suspectat a fi viral cum este herpesul zoster. Antifungicele se recomanda daca sursa durerii este cauzata de un fung (candidoza orala) . Medicatia antiulceroasa/antiacida poate fi folosita pentru esofagita si boala de reflux gastroesofagiana.

 

Tratamente naturiste pentru Otalgia - durerea de ureche

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara