Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bile de magneziu Prill


Palpitatii

Descrierea palpitatiilor

Afectiunile cardiovasculare sunt cele mai frecvente patologii in societatea noastra. Palpitatiile semnifica perceptia batailor inimii, de tip exact daca sunt date de extrasistole, sau in mod repetitiv si sustinut daca au la baza o tahicardie. Acestea pot avea manifestari severe care impun tratament de urgenta, dar pot sa se manifeste si printr-o forma mai usoara, prin palpitatii.

Cauzele palpitatiilor 

Cele mai frecvente cauze cardiace de palpitatii sunt aritmiile paroxistice: extrasistolie, tahicardie ventriculara, fibrilatie atriala, flutter atrial.
Cauzele extracardiace care produc palpitatii sunt: neurozele, hipertiroidismul, anemiile, starile febrile,etc. Palpitatia nu este patognomonica unui anume grup de tulburari; intr-adevar, de multe ori ea nu semnifica o tulburare fizica primara, ci mai degraba o tulburare psihologica. Chiar si atunci cand apare mai mult sau mai putin ca o suferinta evidenta, diagnosticul bolii de fond este pus in mare masura asociind alte simptome si informatii. Cu toate acestea, palpitatia este considerata importanta de pacienti, care se tem ca poate indica o boala de inima. Teama este mai mare in cazul pacientilor carora li s-a comunicat ca este posibil sa aiba o boala de inima; pentru ei, palpitatia apare ca un semn al unui dezastru iminent. Intrucat anxietatea care rezulta poate fi asociata cu activitatea crescuta a sistemului nervos vegetativ, cu cresterea in consecinta a frecventei cardiace, a ritmului si a intensitatii contractiei, faptul ca pacientul este constient de aceste modificari poate duce la un cerc vicios, care in ultima instanta poate fi responsabil de invaliditate.

In cea mai marea parte a cazurilor acuzele constau intr-o senzatie de tulburare a batailor inimii. Sensibilitatea la modificarile activitatii cardiace a diferitilor indivizi difera foarte mult. Unii pacienti par a nu fi constienti de aritmiile cele mai serioase si haotice; altii sunt profund ingrijorati de extrasistole ocazionale. Pacientii cu stari de anxietate adeseori prezinta un prag mai scazut la care tulburarile de frecventa si ritm apar ca palpitatii. Constientizarea batailor inimii tinde sa fie mai frecventa noaptea sau in momentele de introspectie si mai putin marcanta in timpul activitatii. Pacientii cu boli cardiace organice si cu tulburari cronice ale frecventei cardiace, ritmului sau volumului-bataie tind sa se obisnuiasca cu aceste anomalii si adeseori sunt mai putin sensibili in asemenea situatii decat pacientii normali. Tahicardia persistenta si/sau fibrilatia atriala pot sa nu fie insotite de palpitatie continua, in contrast cu o modificare brusca, scurta in frecventa sau ritmul cardiac, care adeseori cauzeaza pacientului disconfort considerabil. Palpitatia este evidenta in mod deosebit cand cauzele ce precipita cresterea frecventei cardiace, contractilitatii sau aritmiei sunt recente, tranzitorii si episodice. Dimpotriva, in cazul indivizilor echilibrati emotional, palpitatia devine progresiv mai putin sesizabila, pe masura ce se cronicizeaza.

Diagnosticul palpitatiilor

In diagnosticul palpitatiilor se pune de fapt accent pe diagnosticarea afectiunilor care determina astfel de simptome si se are in vedere:

Anamneza: verificam daca este vorba intr-adevar de palpitatii; apreciem modalitatea de debut si de oprire, adica factorii agravanti sau calmanti; incercam sa diferentiem tahicardia de extrasistole prin caracterul neregulat al fibrilatiei; toleranta pacientului la palpitatii: daca se asociaza cu pierderi de cunostinta, dificultati de respiratie; semne care sa sugereze o patologie cardiaca; consulturi anterioare si tratamente.

Examenul clinic: putin util.

Explorari complementare: electrocardiograma care sa evidentieze natura palpitatiilor, semne de ischemie, hipertrofie sau dilatatie, alte anomalii ritmice; electrocardiograma la efort; teste farmacologice; angiografie de ventricul drept, RMN sau scintigrafie de ventricular drept pentru aritmiile maligne; inregistrare Holter-ECG care este o inregistrare pe 24 ore a activitatii electrice a inimii si care este utilizata atunci cand palpitatiile sunt rare si pe perioade scurte de timp; ecografie cardiaca pentru a vedea modificarile organice si functionale ale cordului; determinari hormonale;

Pentru ca o extrasistola sa fie considerata maligna si deci cu un prognostic prost, ea trebuie sa indeplinesca urmatoarele conditii:sa fie asociata unei cardiopatii; sa determine pierderi ale cunostintei; antecedente familiale; sa se agraveze la efort; traseul ECG sa evidentieze si alte afectiuni cardiace; sa fie multiple, din focare diferite, repetitive.

Tratamentul palpitatiilor

Tratamentul palpitatiilor are in vedere tratamentul specific al aritmiilor diagnosticate, eliminarea factorilor precipitanti (medicamente, tutun, cafea, ceai, alcool) sau recunoasterea sindroamelor asociate, inclusiv hipertiroidia, feocromocitomul, hipoglicemia, simptomele de menopauza sau starile de anxietate.

Daca palpitatiile sunt documentate prin ECG sau Holter si sunt date de: tulburari de ritm atrial; in acest caz prognosticul este bun; tulburari de ritm jonctional; in acest caz prognosticul este de asemenea bun; tulburari de ritm ventricular; acestea necesita spitalizare si monitorizare clinica.

Daca palpitatiile nu sunt documentate, dar se descopera alte tulburari de ritm ventricular, precum cardiopatiile sau daca toleranta este proasta si pacientul prezinta factori de risc, tratamentul cuprinde: antiaritmice (cel mai folosit este amiodarona); tratamentul cardiopatiei de fond; urmarire periodica prin ECG, ecografie cardiaca etc.

Prin caracterul lor comun, palpitatiile sunt un simptom deseori neglijat de pacienti. Insa, recomandarea cardiologilor este ca orice forma a palpitatiilor sa nu ramana neinvestigata pentru a se putea aplica un tratament corespunzator atunci cand este cazul!

 

Tratamente naturiste pentru Palpitatii

Pret: 26.41 RON
*TVA inclus
 
Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
Selenium 200 mcg
Pret: 38.5 RON
*TVA inclus
 
Biocalciu cu Lecitina
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Gotu Kola
Pret: 46.25 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara