Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Paralizia nervului vag

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Stemulin

Stemulin

Paralizia nervului vag

Descriere Paralizia nervului vag:

Nervul vag mai poarta numele de nervul cranian X si reprezinta un nerv mixt, somatomotor, visceromotor si senzitiv. Are rolul de a controla activitatea muschilor laringelui, faringelui si activitatea majoritatii organelor interne (inima, plamani, organe abdominale). Locul unde se afla fibrele somatomotorii se afla in nucleul ambiguu si se termina in muschii faringelui la nivelul constrictorului inferior, inerveaza valul palatin si coardele vocale. Nucleul dorsal al vagului da ramuri pentru inervatia inimii, bronhiilor, esofagului, stomacului, intestinului, ficatului si pancreasului. Inervatie a organelor se efectueaza cu ajutorul unor fibre vegetative parasimpatice. Fibrele senzitive au in compozitie fibre somatosenzitive si fibre viscerosenzitive. Fibrele somatosenzitive se situeaza in ganglionii jugular si plexiform si se distribuie la mucoasa laringelui, la o parte din mucoasa faringelui, la valul palatin, la peretele posterior al meatului auditiv si la o mica zona tegumentara situata inapoia pavilionului urechii.
Fibrele viscerosenzitive au in compozitie fibre aferente provenite de la viscerele toracice si abdominale si asigura sensibilitatea inimii si a sinusului carotidian.

Cauze Paralizia nervului vag:


Nervul vag de la nivelul meningeal poate fi afectat de procese neoplazice si infectioase. La nivel bulbar tumorile, leziunile vasculare si boala neuronului motor sunt singurele cauze care afecteaza vagul. In prezent, sunt identificate si alte cauze ale afectarii nervului vag cum ar fi: leziunile inflamatorii din herpes zoster. Polimiozita si dermatomiozita care dezvolta simptome de raguseala si disfagie prin afectarea directa a muschilor faringelui si laringelui, pot preta la confuzii cu afectarea nervului vag. Daca sunt intalnite traumatisme intratoracice sau tumori, apar lezari ale nervilor recurenti, mai ales cel de pe partea stanga. Afectiuni intratoracice care pot provoca paralizie a recurentilor sunt: anevrismele arcului aortic, dilatari ale atriului stang, tumorile mediastinale si cele ale bronhiilor principale.

Simptome Paralizia nervului vag:


Principalele simptome pe care le provoaca paralizia nervului vag sunt de: tulburari motorii, senzitive si vegetative. In cazul in care leziunea are forma unilaterala se dezvolta o hemipareza velopalatina, valul palatin fiind diminuat, hipoton. Lueta este deviata de partea sanatoasa. In timp, se dezvolta un grup de tulburari in deglutitia lichidelor, ele refluand pe nas, vocea devine nazonata.

Paralizia unilaterala a laringelui provoaca tulburari de fonatie, in voce bitonala prin paralizia corzii vocale de aceeasi parte. Se evidentiaza o hemianestezie a valului palatin si a treimii superioare a pilierilor anteriori si posteriori, precum si a jumatatii corespunzatoare a faringelui. Intalnim o pierdere a producerii reflexului de varsatura pe partea afectata. Reflexul velopalatin se manifesta prin contractia reflexa cu marirea valului la atingerea valului, este scazut sau chiar abolit de partea leziunii. De asemeni, evidentiem si o pierdere a sensibilitatii la nivelul meatului auditiv extern si in spatele pavilionului urechii. In leziunile bilaterale ale nervului vag se dezvolta manifestari grave de inghitire pentru lichide, tulburari de fonatie cu disfonie accentuata care pot conduce pana la afonie. Mai rar, se pot dezvolta si tulburarile vegetative. Tulburarile vegetative se prezinta prin puls accelerat sau bradicardie, tulburari respiratorii grave cu bronhoplegie. In cazul in care aceste manifestari dureaza o perioada lunga de timp, pot provoca anoxemie si bronhopneumonie. Tulburarile respiratorii si circulatorii din perioada paraliziei nervului vag indica un prognostic prost. Sindroamele bulbare din cadrul sclerozei laterale amiotrofice, poliomielitei, poliradiculonevritei, siringobulbiei, tumorile bulbare si hemoragiile bulbare se manifesta prin tulburari ale functiei respiratorii si circulatorii.
 
- in cazul in care nervul vag este afectat intramedular, atunci se dezvolta o disfunctie cerebeloasa ipsilaterala, pierderea sensibilitatii dureroase si termice la nivelul jumatatii de fata ipsilaterale si la nivelul membrului superior si inferior controloateral. In plus se evidentiaza si un sindrom Horner ipsilateral. Sindromul Horner face parte din ptoza palpebrala, mioza si sudoratie limitata la nivelul fetei.

- daca evidentiem leziuni localizate extramedular apare sindromul de gaura rupta posterioara. Sindromul se manifesta printr-un ansamblu de tulburari provocate de paralizia nervilor glosofaringian, vag si spinal, prin leziuni localizate la nivelul gaurii rupte posterioare. Tulburari sunt evidentiate prin hemiparalizia si hemianestezia valului palatin, a laringelui si a faringelui, paralizia unilaterala a muschiului trapez si sternocleidomastoidian. Mai poarta numele si de sindromul Vernet.

- daca leziunea este extracraniana, in spatiul laterocondilian posterior sau retroparotidian, intalnim o asociere de paralizii ale nervilor cranieni IX, X, XI si XII si un sindrom Horner.

 

Tratamente naturiste pentru Paralizia nervului vag

Stemulin
Pret: 182 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara