Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Parasomniile

Descriere Parasomniile:

Parasomniile reprezinta un gen de tulburari de somn care se manifesta prin miscari anormale si nenaturale, comportamente, emotii, perceptii si vise care se dezvolta in momentul in care adormim, dormim, sau intre fazele somnului. In general, majoritatea categoriilor de  parasomnii reprezinta stadii disociate ale somnului care se prezinta partial in perioada tranzitiei dintre starea de trezire completa si somnul NREM sau trezire si somnul REM .

Oamenii de stiinta definesc parasomniile ca fiind un grup de tulburari manifestate prin fenomene verbale, motorii sau senzitive nedorite care se manifesta in perioada somnului. Parasomniile se clasifica in doua categorii: primare (tulburari ale stadiilor somnului impartite ulterior in functie de miscarile ochilor in REM si NREM) si secundare care sunt tulburari ale altor organe si sisteme care se pot manifesta in somn: convulsii, diskinezii respiratorii, aritmii si reflux gastroesofagian.

In prezent, sunt identificate doua tipuri majore de tulburari ale somnului: disomniile si parasomniile. Tulburarile primare ale somnului sunt considerate un grup de maladii ale starii de somn care nu par a fi secundare unei boli fizice sau mentale si nu sunt induse de substante. Fata de disomnii care se manifesta prin calitate proasta a somnului implicand initierea, mentinerea, perioada si cantitatea somnului. Aceste evenimente anormale sunt asociate cu interfata somn/veghe sau unele stadii ale somnului. In plus parasomniile se manifesta prin activarea sistemelor organismului.

Cauze Parasomniile:

Parasomniile NREM reprezinta un grup de tulburari care se dezvolta in perioada etapei trei a somnului sau somnul NREM-cunoscut si ca somnul cu unde lente. Sunt provocate de o activare psihologica in care creierul pacientului iese din NREM si este legat de un status de somn si trezire. Tulburarile implica activarea sistemului nervos autonom, sistemului motor sau a proceselor cognitive in perioada somnului sau a tranzitiilor somn-trezire. O parte din parasomnii sunt intalnite in perioada copilariei, insa se diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Uneori, parasomniile sunt provocate de un consum excesiv de alcool, deprivarea de somn, activitatea fizica, stressul emotional, depresie, medicatie sau bolile febrile. Tulburarile difera de la tipul conjuzional, somnambulism pana la cosmaruri. Alte tulburari implica bulimia nocturna, sexul nocturn, scrisnitul din dinti, miscarile ritmice, sindromul picioarelor nelinistite si vorbitul in somn.

Parasomniile REM ajuta persoana sa actioneze in vis si pot provoca anumite leziuni-echimoze, laceratii si fracturi lor personal sau altor persoane. Persoanele afectate trebuie sa  foloseasca masuri de precautie prin legarea de pat, dormitul singuri in camera. O parte dintre acesti pacienti sunt barbati si majoritatea au peste 50 de ani. Cele mai intalnite tulburari se dezvolta ca efect advers al medicamentelor prescrise. Intalnim asocieri in aceste acestea si afectiuni neurologice, neurodegenerative.

Viata umana traverseaza 3 stadii complet diferite de existenta: veghe, somn REM si somn NREM. Somnul nu reprezinta o tehnica manifestata prin absenta pasiva a starii de veghe. Este o reorganizare activa extensiva a activitatilor creierului in perioada somnului. Fiecare stadiu este controlat cu ajutorul unor procese neuroanatomice, neuropsihologice si neurochimice complexe.  Starea de veghe, somnul REM si NREM se suprapun pe masura ce intervine tranzitia de la un stadiu la altul. Este identificat un numar mare de retele neuronale, neurotransmitatori pentru recrutare. Disocierea dintre aceste stadii si admiterea variabilelor reprezinta mecanismul parasomniilor primare.

Simptome Parasomniile:

In parasomnii, sunt identificate diverse anomalii ale reglarii normale a diferitelor faze de somn. O parte din tulburari, cum este anxietatea si mersul in somn sunt conditii ale somnului cu unde lente, in timp ce paralizia si comportamentul REM apartin somnului REM. In timp se pot dezvolta tulburari ale miscarilor ritmice in somn, ce apartin tranzitiei de la somn la veghe.

 

Tratamente naturiste pentru Parasomniile

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Gotu Kola
Pret: 46.25 RON
*TVA inclus
 
Ginkgo Gold Memory
Pret: 49 RON
*TVA inclus
 
Alfalfa 300
Pret: 69.38 RON
*TVA inclus
 
Ginseng Rosu Corean
Pret: 70 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara