Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
PRP Factor

PRP-Factor

Pectus carinatum

Pectus carinatum sau pieptul de pui reprezinta o deformare a toracelui caracterizata prin protruzia sternului si a coastelor. Este opusul pectus excavatum.

Conditia apare in trei moduri. Cel mai frecvent este postchirurgical dupa operatia deschisa pe cord. Uneori sternul nu se vindeca plat ci ramine protruzionat. Cea de-a doua cauza ca frecventa pentru pectus carinatum este defectul congenital. Nou-nascutii prezinta un piept rotunzit iar pe masura ce ating virsta de 3 ani sternul incepe sa se dezvolte in afara pieptului. Conditia este mult mai evidenta la baietii pubertali de 11-14 ani.
Poate apare ca o deformare congenitala solitara sau in asociere cu alte tulburari genetice sau sindroame: sindrom Marfan, sindrom Morquio, sindrom Noonan, trisomia 18, 21, osteogenesis imperfecta. La aproximativ 25% dintre bolnavi exista si un al membru al familiei cu aceasta conditie.

Persoanele afectate dezvolta de obicei un cord si plamini normali, dar deformarea poate interveni cu functionarea corecta a acestora. In cazurile moderate pina la severe peretele toracic este mentinut rigid intr-o pozitie anterioara. Astfel respiratiile sunt ineficiente iar bolnavul necesita folosirea diafragmului si a muschilor accesorii pentru a respira, decit muschii normali ai pieptului in timpul efortului. Acest fenomen afecteaza in mod negativ schimbul de gaze si determina scaderea rezistentei fizice. Pacientii obosesc mai repede decit persoanele normale. Este frecvent astmul moderat.

Unii copii cu pectus carinatum pot prezenta scolioza, prolaps al valvei mitrale, tulburarile ale tesuturilor conjunctive, ale vaselor mari de singe si valvelor cardiace. Desi se observa rar exista si pacienti care pot prezenta si alte afectari ale tesuturilor conjunctive: artrita, afectarea vederii si a vindecarii plagilor. In afara de posibilele consecinte fiziologice, deformarile pieptului pot avea si un imapct psihologic major.

Deformarile devin mai severe in timpul dezvoltarii rapide din adolescenta si se pot agrava in timpul vietii de adult. Efectele secundare precum scolioza si conditiile cardiovasculare si pulmonare se pot abrava cu inaintarea in virsta. Exercitiile de cistigare a masei musculare nu vor modifica coastele si cartilajul peretelui toracic si sunt considerate nedaunatoare.

Pentru copii pina la 18 ani cu pectus carinatum moderat si care nu doresc interventia chirurgicala se poate folosi o tija introdusa in peretele toracic prin stern cu rezultate excelente. Aceasta lucreaza in acelasi mod ca si corsetele ghipsate sau dispozitivele de indreptate a dintilor. Tehnica a devenit mult mai populara decit chirurgia.
Pentru pacientii cu pectus carinatum sever poate fi necesara interventia chirurgicala. Doua proceduri sunt folosite in mod frecvent: Nuss si Ravitch.

Dupa perioada de adolescenta unii pacienti folosesc tehnici de cistigare a masei corporale pentru a-si ascunde deformarea, iar femeile isi doresc implanturi mamare pentru acelasi motiv. Unii chirurgi plasticieni prefera augmentarea sinilor pentru a masca cazurile moderate la femeie.

Patogenie Pectus carinatum (deformarea in carena a pieptului) reprezinta un spectru de anomalii ale protruziei toracelui anterior. Deformarea poate fi clasificata in condrogladiolara-piept de pui sau condromanubriala-piept de porumbel, in functie de localizarea proeminentei pe stern. Deformarile laterale sunt de asemeni posibile. Pacientii simptomatici raporteaza dificultati in respiratie, scaderea rezistentei la effort fizic, dispnee si rigiditatea toracelui cu scaderea progresiva a compliantei pulmonare, emfizem si cresterea frecventei infectiilor tractului respirator. Pentru unele persoane cea mai mare problema este cea a aspectului fizic.

Deformarile Barrel ale pieptului cu cresterea diametrului anterio-posterior al toracelui sunt posibile in formele obstructive ale bolilor pulmonare cronice cum este fibroza chistica si astmul netratat sau slab controlat.

Pina recent cele mai multe cazuri de pectus carinatum erau considerate asimptomatice. Prolapsul valvei mitrale este identificat la 97% dintre pacienti. Tulburarile de ritm si contractilitatea miocardica scazuta sunt mai rar observate, alaturi de modificarile cardiace si hemodinamice. Acestea din urma sunt observate mai ales la pacientii cu deformare condromanubriala.

Pectus excavatum este mult mai frecvent decit pectus carinatum. Prevalenta pectus carinatum este de 0. 06% cu cel putin 25% dintre pacienti prezentind istoric familial al conditiei. Pectus carinatum poate fi observat si in asociere cu sindromul Marfan si boala cardiaca congenitala.

Semne si simptome Afectarea psihologica si cosmetica a pacientilor reprezinta principalele motive de prezentare la medic. Barbatii sunt afectati de 4 ori mai frecvent decit femeile. Deoarece deformarea poate apare izolata sau alaturi de alte sidnroame, identificarea unei singure etiologii este dificila.

Desi conditia a fost descrisa de la nastere este identificata mai ales in perioada copilariei. Deformarea se agraveaza in adolescenta. Pacientii raporteaza prezenta deformarii de la nastere pina in copilarie, dar cei mai multi copii se prezinta la virsta de 11-15 ani. Gradul de deformare se agraveaza in adolescenta, iar majoritatea pacientilor sunt asimptomatici. Dupa perioada de adolescenta deformarea ramine stabila. Pacientii simptomatici raporteaza dispnee de efort si tahipnee, precum si scaderea rezistentei.

Examen fizic:
Sunt descrise doua tipuri principale ale deformarii: condrogladiolara si condromanubriala. In cele mai multe cazuri deformarea este simetrica. Mai rar se pot identifica deformari asimetrice sau mixte.
Diagnosticul pentru pectus carinatum este clinic si este bazat pe elementele descriptive descoperite din timpul inspectiei fizice a toracelui. Deformarea poate apare in maniera izolata sau in asociere cu boala cardiaca congenitala sau cu alte anomalii scheletice-scolioza. Deformarile mixte pot fi observate in sindromul Poland. Aproximativ 25% dintre pacienti prezinta un istoric familial pozitiv pentru deformarile toracelui. Mai rar pectus carinatum este asociat cu sindromul Morquio, hiperlordoza si cifoza.

Diagnostic Studii imagistice: in pectus carinatum scanarea CT a toracelui arata cresterea diametrului anterio-posterior al toracelui. Metoda Haller poate fi folosita pentru a determina indexul de severitate.
Functia pulmonara poate fi masurata pentru a explica simptomele clinice si aspectul toracelui la examinare.
Electrocardiografia si echocardiografia pot fi indicate in boala cardiaca congenitala daca aceasta este suspectata. Sunt observate modificari cardiodinamice si hemodinamice, cu scaderea contractilitatii miocardice.
Analiza cromozomiala si testarea metabolica pot fi de asemeni indicate daca alte semne dismorfice sunt identificate.

Tratament Pentru tratarea conditiei s-au recomandat tehnici de compresiune a pieptului si ghipsaj. Folosirea unei tije introduse in sternul pacientului pentru a alinea coastele este o tehnica care se bucura de 90% complianta printre pacienti. Candidatul ideal este un copil imatur scheletic, motivat, cu deformare moderata. Ghipsajul si tijarea elimina riscurile interventiei chirurgicale si ale anesteziei.

Terapia chirurgicala:
Rezectia endoscopica a cartilajului costal prin osteotomie sternala reprezinta o tehnica miniinvaziva de corectare cosmetica a deformarii. Este indicata la copii prescoplari datorita calitatii pielii si a tonusului, precum si a rezectiei costale de dificultate usoara fata de pacientii adulti. Este o metoda mai putin costisitoare si cu o morbiditate scazuta, spitalizare scurta si rezultate cosmetice bune.

 

Tratamente naturiste pentru Pectus carinatum

PRP-Factor
Pret: 185 RON
*TVA inclus
 
UltraImmune9
Pret: 199 RON
*TVA inclus
 
Immuno Pro
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara