Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Perforatia esofagiana

Descrierea perforatiei esofagiane

Perforatia esofagiana reprezinta aparitia unei discontinuitati in peretele esofagului si este rezultatul unei erori medicale. Dupa doua-trei saptamani de la inghitirea de substante caustice se introduce un tub in esofag, iar daca medicul nu este atent poate perfora peretii esofagului. Diagnosticul rapid si terapia aduc cele mai bune sanse de supravietuire. Totusi intarzierea diagnosticului este frecventa determinand morbiditate si mortalitate substantiala.

Cauzele perforatiei esofagiane

Perforatia esofagiana este un orificiu prin care continutul esofagului poate trece in zona mediastinului, zona inconjuratoare din piept. Acest lucru poate duce la infectia mediastinului.

Cele mai frecvente cauze de perforare a esofagului sunt datorate unor proceduri medicale, cum ar fi esofagoscopia. Datorita instrumetelor flexibile din ziua de astazi aceste perforati sunt tot mai rare.

Esofag poate fi perforat si datorita urmatoareleor conditi: datorita unei tumori, reflux gastric cu ulcerati, inghitirea unui obiect strain sau a unor substante chimice caustice, varsaturi violente, alte cauze post traumatisme.

Simptomele perforatiei esofagiane

Principalul simptom in cazul perforatiei esofagiene este durerea la inceput. Pacientii cu o perforatie in partea de mijloc sau portiune inferior al esofagului pot avea dificultati la inghitire, dureri in piept, si dificultati de respiratie. Durere: apare in toate cazurile si se caracterizeaza prin intensitate mare, lancinanta, agravata de deglutitie; localizarea ei este variabila (cervicala, retrosternala, epigastrica). Durerea poate fi socogena: daca plaga nu este trata in timp util poate chiar sa duca la decesul pacientului prin instalarea socului; semne ingrijoratoare sunt: tahipneea, tahicardia, hipotensiunea arteriala, febra, oliguria. Durere cu localizare in regiunea nucala (cervicala posterioara) daca leziunea intereseaza zona superioara a esofagului. Disfagie (dificultate la inghitire) este importanta deoarece semnaleaza o suferinta a esofagului. Dispnee (respiratie dificila) cand exista si afectarea spatiului pleural sau cand perforatia a interesat si caile respiratorii sau chiar parenchimul pulmonar. Emfizem subcutanat: este prezent in afectiunile segmentului toracic al esofagului si reprezinta acumularea de aer sub tegument (ceea ce va determina aparitia unor crepitatii la palparea zonei). Mai rar, pacientii pot prezenta: varsaturi (hematemeza sau doar striuri de sange), peritonita, aparare musculare epigastrica.

Pacientii cu o perforatie in partea superioara a esofagului pot avea dureri de gat sau rigiditate si bule de aer sub piele.

Diagnosticul perforatia esofagiane

O radiografie poate fezvalui o zona cu aer in tesuturile moi de la pipt, lichid care s-a scurs de la esofag in jurul plamanilor sau un colaps pulmonar.

O tomografie la piept poate arata un abces la piept sau cancer esofagian. Razele x facute dupa ce s-a baut un colorant nedaunator pot ajuta la localizarea perforatiei.

Tratamentul perforatiei esofagiane

Aproape toti pacientii au nevoie de operatie. Toate eforturile ar trebui depuse pentru a realiza o interventie chirurgicala in termen de 24 de ore de cand a aparut perforatia.

Tratamentul conservator poate fi aplicat pacientilor cu perforatii mici, aparute in cadrul unor manevre endoscopice, in care contaminarea este minima. In acest caz se recomanda: administrarea de lichide pe cale intravenoasa, antibioterapie, monitorizarea starii generale, drenaj esofagian. Tratamentul conservator se adreseaza leziunilor de esofag superior, cervical. Uneori, zona de ruptura este atat de mica incat se cicatrizeaza singura, pacientul fiind sfatuit sa nu manance insa nimic o perioada.  Hranirea se face parenteral. Se monteaza chiar si o gastrostoma pentru a grabi vindecarea si a asigura nutritia pacientului.

Tratamentele semiconservatoare sunt destinate perforatiilor esofagiene ce se complica ulterior cu supuratii. Acestea vor fi drenate chirurgical imediat, pacientul fiind ulterior monitorizat, trecut pe antibioterapie cu spectru larg.

Tratamentul chirurgical este indicat perforatiilor esofagiene ce nu sunt complicate cu pneumo sau hidrotorax, cu insuficienta respiratorie sau chiar soc. In general sunt abordate chirurgical leziunile aparute pe esofagul toracic si abdominal. In functie de localizarea exacta si de marimea perforatiei sunt aplicate diverse protocoale de interventie ce, fie rezolva defectul prin sutura simpla (acestea sunt cele mai folosite procedee), fie realizeaza excluderea din circuitul digestiv a zonei de perforatie, iar dupa ce aceasta se vindeca, se va realiza refacerea continuitatii peretelui sau se va rezeca partea afectata si ulterior se va recurge la esofagoplastie (reconstructia esofagului).

Chirurgie este, de obicei necesara pentru a repara o perforatie in portiunile din mijlocul sau partea de jos a esofagului.

Prevenitia perforatiei esofagiane

Datorita naturii lor , aceste leziuni sunt extrem de greu de prevenit.

 

Tratamente naturiste pentru Perforatia esofagiana

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara