Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Peritonita

Descriere peritonia:

Denumim cavitatea peritoneala  o cantitate mica de lichid seros intraperitoneal, ce are in coninut in special albumine si leucocite mononucleare. Cavitatea peritoneala este divizata, iar mezocolonul transvers o divide in cavitate superioara si cavitate inferioara. Exista doua foite peritoneale care limiteaza cavitatea peritoneala, una parietala si una viscerala. Lichidul seros parietal permite drenarea fluidului intraperitoneal, proprietate ce sta la baza efectuarii dializei peritoneale.  Pancreasul, duodenul, colonul ascendent, colonul descendent si rinichii se numara printre structurile retroperitoneale. Celelalte organe abdominale se afla in interiorul cavitatii peritoneale. Daca apare o infectie la nivelul abdomenului, ea poate duce la aparitia unei colectii purulente intr-unul dintre aceste compartimente. In mod obisniut puroiul se colecteaza in zonele declive ale cavitatii peritoneale.

Peritonita bacteriana spontana:

Peritonita poate fi de doua feluri: primara ori secundara. Aceste tipuri de peritonita sunt provocate de niste microorganisme care si ele sunt diferite la randul lor si prezinta o evolutie clinica diferita.
Peritonita bacteriana spontana primara este in stransa legatura cu ciroza hepatica de natura alcoolica. Boala denumita ascita poate duce la infectii intraperitoneale prin raspandirea hematogena a bacteriilor. Lichidul de ascita avantajeaza inmultirea microorganismelor patogene si totodata aparitia peritonitei.
Din punct de vedere clinic, majoritatea pacientilor au ca si simptom febra si prezinta lichid de ascita in peritoneu. Uneori durerea abdominala si iritatia peritoneala lipsesc ca si simptome la acesti pacienti. Pentru ca un diagnostic sa fie cert se vor lua mostre de lichid peritoneal, prin manevra numita paracenteza. Prin microbiologia probei se va demonstra adesea ca avem de-a face cu prezenta de Escherichia Coli.
In  peritonita bacteriana spontana diagnosticul este suficient de greu de stabilit pentru ca densitatea microorganismelor din lichidul peritoneal este mica. Investigatiile de tip ecograf, CT sau RMN sunt foarte de ajutor pentru ca se pune mai bine in evidenta lichidul de ascita si pentru a putea exclude diagnosticul de pneumoperitoneu.
Tratamentul va fi recomandat cu exactitate, in functie de rezultatele obtinute din analizele de sange sau din lichidul peritoneal. Dar pana la a avea rezultatele la analizele culturilor se va recomanda tratament empiric ce are in vedere tratarea bacililor gram-negativi  si a cocilor gram-pozitivi (ampicilina, gentamicina).

Peritonita bacteriana secundara este rezultatul infectarii peritoneului cu bacterii care iau nastere dintr-un  viscer intraabdominal perforat.  Prin analizele microbiologice se va constata existenta intotdeauna a unei flore bacteriane mixta, unde se va gasi prezenta bacililor gram-negativi (E-coli) . Cazurile de mortalitate apar din cauza sepsisului determinat de bacilii gram-negativi si a exotoxinelor ajunse in sistemul circulator.

Simptome peritonita:
La debut avem de-a face cu simptome locale, ca de ex. durerea epigastrica, la ulcerul gastric perforat. In cazul unei apendicite vom avea disconfort periombilical, greata si varsaturi precedate de dureri in fosa iliaca dreapta. Daca infectia se raspandeste in cavitatea peritoneala, acest lucru va duce la amplificarea durerii. Pacientii vor recurge la pozitii care le alina durerea, vor evita miscarile abdominale ce provoaca durere. In asemenea situatii stranutul si tusea provoaca dureri ascutite la nivel abdominal. Deseori durerea  apare in zona de proiectie abdominala a organului afectat. Ca simptom principal apare febra, iar la analize apare o crestere a numarului de leucocite din sange. In tratamentul peritonitelor secundare se recomanda administrarea de antibiotice cu actiune asupra bacililor aerobi gram-negativi precum si a anaerobilor.
In peritonitele secundare este nevoie de interventia chirurgicala (ceea ce poate salva viata pacientului) pentru inlaturarea infectiei sau a factorilor declansatori.

Peritonita la pacientii cu dializa peritoneala:

Peritonita de acest tip apare in momentul in care pacientii se infecteaza cu microorganisme provenite de pe suprafata pielii. Microorganismele de pe suprafata pielii se vor deplasa de-a lungul cateterului de dializa si vor ajunge in cavitatea peritoneala.
Simptomele peritonitei la pacientii cu dializa peritoneala se aseamana cu cea a peritonitei secundare adica dureri abdominale usoare si semne de iritatie peritoneala. Lichidul de dializa este tulbure. In conditiile in care in lichidul de dializa se vor descoperi mai multe specii de microorganisme, in acest caz trebuie cautata o cauza de peritonita secundara.
Tratamentul  va fi recomandat impotriva stafilococului auriu, stafilococului cuagulazo-negativ si a bacililor gram-negativi. Ca si tratament se recomanda vancomicina si gentamicina administrate intraperitoneal. Astfel se poate avea un raspuns rapid.

 

Tratamente naturiste pentru Peritonita

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Pret: 85 RON
*TVA inclus
 
tinctura coaja nuca neagra
Pret: 145 RON
*TVA inclus
 
Tratament complet pentru detoxifierea organismului
Pret: 942.82 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara