Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Pesta - ciuma

Descrierea pestei - ciumei

Pesta este o boala acuta infectioasa si contagioasa, care a provocat de-a lungul istoriei cateva mari pandemii, cu moartea a sute de milioane de oameni. Una dintre cele mai importante, a fost epidemia de ciuma care a decimat in Evul Mediu mai mult de o treime din populatia globului si care, din 1845, a disparut din Europa. OMS raporteaza insa in jur de 1000-3000 de cazuri de pesta in fiecare an. Este produsa de un bacil gram negativ - Yersinia pestis - transmis la om de catre pureci, de la rozatoare in special sobolanul. Evolutia este severa cu mortalitate ridicata. Exista o forma initiala bubonica si in forma pulmonara.

Yersinia pestis este un bacil gram negativ aerob, imobil, care prezinta o capsula ce determina rezistenta la fagocitoza, responsabile de efectele letale. Bacilul are o rezistenta scazuta in mediu - mai ales la lumina solara, dar poate rezista mai multe luni in dejectiile puricilor, in cadavrele oamenilor si sobolanilor. Are o rezistenta scazuta la actiunea dezinfectantelor si este sensibil la majoritatea antibioticelor. Cainele si pisica reprezinta potentiali vectori care vor vehicula puricii de sobolan din ariile infestate de sobolani catre locuintele umane, alte specii de animale ce pot transnite ciuma sunt: veveritele sau cainii de prerie.

Atunci cand patogenul se raspandeste de la rozatoarele salbatice la cele peridomestice - care paraziteaza campurile de cereale si locuintele, sanatatea comunitatilor urbane sau rurale poate fi pusa in pericol.

Epidemiologie pestei - ciumei

Rezervorul de infectie este reprezentat de animalele salbatice (rozatoare, caini, pisici, iepuri, etc.). Calea de transmitere este reprezentata de un purice denumit Xenopsilla cheopsis, care poate transmite Yersinia pestis la om. In urma muscaturii puricelui, omul va face forma bubonica - cea mai putin grava. Yersinia se poate transmite interuman prin intermediul unui purice uman, sau se poate transmite de la om la om pe cale aerogena. De asemenea, leziunile ganglionare prezente in forma bubonica determina o secretie purulenta, prin intermediul careia se poate transmite yersinia. Bacteria se poate multiplica intr-un interval de temperatura destul de larg (-2 grade C / +45 grade C), ramanand viabila la variatii in limite largi ale ph-ului mediului extern (5, 0-9, 6) . Cele mai bune conditii de cultivare pe mediile artificiale din laborator, sunt oferite de o temperatura de 28 grade C si un ph de 7, 4 (usor bazic)

Simptomele pestei - ciumei


Boala are o incubatie relativ scurta de cateva zile, mai scurta in forma aerogena. Incubatia maxima este de circa o saptamana. Ciuma evolueaza cu o serie de simptome de debut:  febra mare;  frisoane; cefalee (durere de cap); mialgii (dureri musculare); delir.

Simptomatologia pestei se grupeaza apoi in functie de forma despre care vorbim:  pesta bubonica: este cea mai comuna forma de ciuma; este insotita de aparitia unor adenopatii (marire in volum a ganglionilor limfatici) denumite - buboane si care sunt tributare locului de inoculare; cel mai frecvent afectati sunt ganglionii axilari si cei cervicali; in timp, are loc marirea buboanelor; ei devin durerosi, se inconjura de edem si evolueaza fie spre fibroza, fie spre supuratie si fistulizare; mai pot aparea eruptii tegumentare rosiatice sau hemoragice;  complicatia de temut este septicemia, care atrage dupa sine decesul in maxim 1-2 zile.

Pesta pulmonara se impartite in primara (atunci cand infectia cu bacili pestosi s-a facut pe cale aeriana) si secundara (cand apare in cursul septicemiei);  evolutia ei este foarte grava; asociaza dispnee (dificultate in respiratie); cianoza (coloratie violaceea a tegumentelor);  tuse cu expectoratie hemoragica; mortalitatea acestei forme de pesta este de 50%.

Diagnosticul ciumei - pestei

Hemoleucograma arata leucocitoza cu neutrofilie. VSH este crescut. In forma septicemica sunt prezente numeroase dereglari metabolice si functionale, mai ales la nivelul coagularii. Diagnosticul etiologic se efectueaza prin examinarea frotiurilor colorate gram si prin culturi. Bacilul creste lent in culturi - acestea sunt de cele mai multe ori negative. De asemenea, pentru diagnostic se mai poate inocula la cobai. Diagnosticul serologic este posibil tardiv, la doua saptamani de la debut.

Tratamentul ciumei - pestei

Tratamentul se instituie de urgenta - intarzierea acestuia poate duce la decesul pacientului. Tratamentul ciumei urmeaza mai multi pasi: in primul rand izolarea si spitalizarea bolnavului cu pesta, dupa care se administreaza medicatie antimicrobian.

Bacilul este sensibil la streptomicina, tetraciclina, doxiciclina, cloramfenicol, cotrimoxazol. Tratamentul patogenic consta in masuri de corectare a dezechilibrelor metabolice, tratamentul socului si al coagularii diseminate intravasculare. Tratamentul se face intr-o sectie de terapie intensiva.

Pentru profilaxia specifica exista mai multe forme de vaccinuri - vaccin cu bacili omorati sa un vaccin cu bacili vii atenuati.

 

Tratamente naturiste pentru Pesta (ciuma)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
PapayaPro
Pret: 291 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara