Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Platfus - picior plat

Descriere platfus - picior plat:

Platfus, picior plat sau arcada cazuta se mai poate traduce si prin faptul ca intreaga suprafata a talpii vine in contact cu solul. S-a constatat ca la cca 20% dintre persoane arcada nu se dezvolta niciodata la unul sau ambele picioare.

In timpul copilariei se va dezvolta arcada umana plantara. Aceasta dezvoltare va fi ca parte a cresterii mulsculare, ligamentelor si oaselor. La copii platfusul se considera normal datorita grasimii plantei care ascunde dezvoltarea arcadei si datorita dezvoltarii inca incomplete normale a plantei.  Pentru a usura formarea arcadei se recomanda ca intre 4 si 6 ani la copii sa se faca antrenarea piciorului cu ajutorul gimnasticii.
Identificarea de catre parinti a piciorului plat la copil se va face prin urmarirea mersului, a marginilor externe a plantelor si prin urmarirea  aparitiei durerii sau oboselii la mers, deoarece daca un copil va zice ca il doare gamba sau il doare in jurul plantei atunci copilul poate dezvolta sau prezenta deja platfus. De asemenea durearea mai poate sa apara si la nivelul genunchiului.
Platfusul progresiv reprezinta o deformare des intalnita la adulti. Ca si o cauza principala a platfusului este considerata insuficienta sau disfunctia tendonului tibial posterior. In ultimul timp cercetarile s-au concentrat asupra pastrarii statice a arcadei mediale longitudinale. Persoanele ce prezinta insuficienta tendonului tibial posterior arata ca au afectat ligamentului extensor si a celui interosos talocalcanean. In prezent medicii folosesc termenul de picior plat fiindca patologia ligamentului este la fel cu cea a tendonului tibial posterior.

Cauzele piciorul plat:
Dintre cauze spunem ca insuficienta tendonului tibial posterior este cea mai principala. Pentru persoanele tinere care au picior plat rigid este necesara evaluarea pentru fuziune tarsala, talus vertical congenital sau alte forme de patologie congenitala a plantei. S-a constata ca persoanele cu picior plat asimptomatic pot dezvolta boala simptomatica odata ce se semnaleaza instalarea proceselor degenerative, iar deformarile flexibile se transforma in rigide.

Artritele care sunt inflamatorii si/sau degenerative pot fi considerate o cauza probabila. Artrita degenerativa are simptome specifice: durere si exostoze, al regiunii mijlocii ale plantei. Artritele reumatoide determina deformari care evolueaza.
De asemenea o alta cauza ce poate duce la dezvoltarea paltfusului castigat este trauma tesuturilor moi si osoaselor. Fractura sau dislocarea ce implica coloana mediala, articulatia Lisfranc si fracturile calcaniene sunt recunoscute cauze importante ale piciorului plat castigat datorita  subluxatiei cronice articulare. Rupturile fasciei plantare provoaca colapsul progresiv al arcadei longitudinale mediale.

Piciorul plat provocat neuropatic este cauza cea mai alarmanta a acestei afectiuni si cunprinde si artropatia Charcot provocata de diabet pana la leziunile maduvei. Colapsul plantei mijlocii secundar neuroartropatiei Charcot au nevoie de un alt fel de tratament fata de cel utilizat pentru persoanele cu insuficienta a tendonului tibial posterior.

Mare parte din cauzele de tip vasculare si degenerative sunt sugerate pentru a justifica insuficienta tendonului tibial posterior. Statistic s-a aratat faptul ca rupturile sunt frecvente in regiunile cu stressul mecanic cel mai mare,  acolo unde tendonul se curbeaza in jurul maleolelor mediale. Regiunea respectiva este in legatura cu zone relativ avasculare. Fisurile nontraumatice apar de regula intr-o zona hipovasculara indicand o posibila cauza de ischemie si tendinoza secundara.

Factori de risc pentru platfus:


Ca si factori de risc ce duc la dezvoltarea disfunctiei tendonului tibial posterior s-au semnalat: diabetul zaharat, expunerea la steroizi sau trauma si interventia chirurgicala din antecedente asupra regiunii mediale a plantei.

Simptome in platfus castigat:

Platfusul la o persoana adulta reprezinta o deformare care se dezvolta dupa ce s-a ajuns la maturitatea scheletica. Platfusul castigat trebuie deosebit de platfusul constitutional care este o morfologie congenitala nonpatologica a piciorului.
O persona ce sufera de disfunctia tendonului tibial posterior acuza durere si tumefiere a gleznei mediale si plantei mijlocii in timpul mersului. O data cu trecerea timpului pacientul poate sa remarce pierderea arcadei plantei si tendinta de a merge schiopatat. Pe masura ce calciul pacientului provoaca acel mont al piciorului (valgus), iar planta anterioara abduce, se propaga o presiune intre calcaneu si fibula, cu  durere foarte mare intre glezna laterala si calcaneu.

Persoana care prezinta astfel de probleme va fi examinat mai intai in picioare (ortostatic) pentru a se face comparatia intre piciorul simptomatic cu cel asimptomatic. Se masoara inaltimea arcadei si este comparata apoi cu piciorul asimptomatic. In stadiile tarzii ale disfunctiei tendonului tibial posterior arcada este redusa, iar planta anterioara in abductie. Un semn clinic este si faptul ca degetele sunt vizibile lateral de calcii.  In situatii de abductie anormala a plantei se remarca mai mult de 3 degete.
Unghiul pe care il creeaza calciul cu axa longitudinala a piciorului inferior va trebui masurat. Unghiul posterior tibiocalcanean este marit in situatiile de valgus semnificativ al calciiului.

Urmatoarea etapa este examinarea pacientului in pozitie sezand pe masa de examinare si se verifica prin palpare traiectul tendonului tibial posterior pentru a-si putea da seama de sensibilitatea sa. Se poate constata tumefierea de-a lungul tendonului si se poate palpa fluent in teaca tendonului. Se verifica rezistenta tendonului prin sustinerea plantei in flexie plantara si eversia piciorului. In timp ce se face aceasta  manevra tendonul trebuie sa prezinte o continuitate la palpare. Sinus tarsi si zona fibulara distala sunt zone de incarcerare si trebuie palpate pentru a determina sensibilitatea.

In mod normal 10-20 de grade dorsiflexie sunt posibile, insa in situatia unei persoane ce prezinta picior plat de lunga durata dorsiflexia este limitata din cauza dezvoltarii unei contracturi in flexie plantare. In stadiile finale ale disfunctiei tendonului tibial posterior articulatia subtalara poate fi fixata in eversie. Se estimeaza flexibilitatea plantei prin pronatie si supinatia plantei sustinand calciiul in pozitie neutra. Cu toate ca articulatia subtalara poate fi flexibila, articulatia tarsala transversa poate deveni fixa in varus prevenind pozitia plantigrada a plantei anterioare.

Diagnosticarea disfunctiei tendonului tibial posterior:

Stadiul I - este reprezentat prin peritendonita si degenerarea tendonului, insa lungimea tendonului ramane normala. Simptomele specifice acestui stadiu sunt durerea si tumefierea de-a lungul tecii tendonului.
Stadiul II - caracterizat prin faptul ca tendonul devine alungit si se dezvolta deformarea platfus supla. Cu toate ca este deformat in sustinerea greutatii, planta este corectabila pasiv in pozitie neutra.
Stadiul III - apare atunci cand planta posterioara ajunge sa fie rigida in valgus, iar persoana ajunge sa prezinte o deformare platfus rigida.
Stadiul IV - se ajunge la acest stadiu atunci cand ligamentul deltoid devine incapabil, iar talusul ajunge in valgus.
Piciorul plat congenital.  Pentru mare parte dintre copii deformarea platfus flexibila nu prezinta vreun simptom. Copiii nu prezinta durere, tumefiere sau fisuri plantare. Ei pot purta pantofii un pic anormal fata de persoanele sanatoase, insa nu sunt motive de ingrijorare. In stadiile moderate spre cele severe persoana poate cauza oboseala, plante cu fisuri dupa activitati unde se sta in picioare in mod prelungit. In stadiile severe pot sa apara calusuri unde presiunea este maxima intre oasele care iau contact cu podeaua dura. Cand se pierde stabilitatea articulara se altereaza si capacitatea piciorului de a absorbi incarcarile de presiune si de a se adapta suprafetelor dure.

Foarte rar piciorul plat se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. Excesul de presiune pe tesuturile moi adiacente (ligamente, capsule, tendoane si muschi) poate sa duca la malaliniamente ale patelei, hallux valgus si rotatia genunchiului si a coapsei.
Atunci cand piciorul plat este rezultatul fuziunii tarsiene piciorul devine dureros. Copilul acuza durere in planta si glezna dupa o entorsa minora, dar durerea nu se remite dupa perioada normala de recuperare.

 

Tratamente naturiste pentru Platfus - picior plat

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara