Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Pneumonia de aspiratie

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Pneumonia de aspiratie

Descrierea pneumoniei de aspiratie

Pneumonia de aspiratie reprezinta inflamarea parenchimului pulmonar, precum si a arborelui bronsic, ca urmare a contaminarii acestor structuri cu materiale straine, de provenienta gastrointestinala, prin aspiratie. Aspiratia unor astfel de substante are diverse consecinte, si influenteaza respiratia in functie de natura si continutul particular al materialului aspirat, in functie de frecventa aspirarii, dar si in functie de starea functionala anterioara a plamanilor. In functie de aciditatea aspiratului o pneumonie chimica se poate dezvolta, iar patogenii bacterieni in special bacteriile anaerobe conduc la inflamatie.

Acest tip de pneumonie apare mai ales in conditiile deficientei mecanismelor de epurare a cailor respiratorii.

Pneumonia de aspiratie include trei sindroame diferite, in functie de natura inocolului: obstructie mecanica, pneumonie chimica, infectie bacteriana.

Pneumonia chimica apare atunci cand materialul aspirat este toxic direct pulmonar.

Infectia bacteriana este cea mai frecventa forma de pneumonie de aspiratie. Germenii implicati sunt, de obicei, anaerobi care colonizeaza in mod obisnuit cavitatea bucala.

Cea mai frecventa pneumonie de acest tip este sindromul Mendelson, care apare atunci cand se aspira suc gastric. Este necesara o cantitate relativ mare de suc gastric cu pH mai mic de 3 pentru a provoca leziuni pulmonare acute.

Simptomele pneumoniei 

Pneumonia chimica

Debutul bolii este insidios, lent cu:  wheezing audibil, tuse insotita de sputa purulenta si febra. Obstructia mecanica apare mai ales la bolnavii inconstienti, la copii, la adulti in timpul mesei.

Simptomele depind de calibrul obiectului aspirat si de localizarea obstuctiei: daca obiectul se afla in caile respiratorii inferioare  apare tusea iritativa si infectia recurenta, daca obstructia este localizata in trahee apare apneea acuta cu afonie si deces rapid.

Pneumonia bacteriana

Are un debut subacut sau insidios, simtpomele apar in cateva zile cand organismele anaerobe devin patogeni si in zile pana la saptamani cand organismele anaerobe sunt patogenii : tuse cu sputa purulenta, miros putrid al sputei, scadere ponderala.

Diagnosticul pneumoniei 

Pentru diagnosticarea bolii se utilizeaza: -analizele de sange si examinarea radiologica, evaluarea gazelor arteriale demonstreaza hipoxemie acuta la pacientii cu pneumonie chimica si presiune partiala normal spre scazuta a dioxidului de carbon la pacientii cu alcaloza respiratorie, numarul ridicat al leucocitelor si neutrofilelor poate fi prexent la pacientii cu pneumonie chimica, in pneumonia nosocomiala cultura sputei poate fi de ajutor in detectarea bacteriilor gram-negative, hemoleucograma poate arata numar ridicat al leucocitelor, al neutrofilelor, anemie si trombocitoza la pacientii cu pneumonie bacteriana cauzata de bacterii anaerobe, testul coloratiei Gram al sputei si microscopia arata multitudine de bacterii la pacientii cu pneumonie bacteriana cauzata de anaerobi.

Tratamentul pneumoniei de aspiratie

Pneumonia chimica:

Tratamentul trebuie sa cuprinda mentinerea cailor respiratorii libere si curatirea secretiilor prin aspiratie traheala, suplimentare de oxigen, ventilatie mecanica daca pacientul nu poate sa mentina oxigenare adecvata si adminsitrare de fluide intravenoase. Folosirea de rutina a corticosteroizilor nu este indicata. Folosirea timpurie profilactica a antibioticelor este controversata deoarece nu exista dovezi care sa indice ca infectia bacteriana joaca un rol in evenimentele initiale. Pneumonia bacteriana care se poate dezvolta mai tardiv ca o complicatie a pneumoniei chimice trebuie tratata cu antibiotice adecvate.

Pneumonia bacteriana:

Antibioticele sunt de electie. Alegerea antibioticului si durata tratamentului depind de organismele cauzative suspectate sau dovedite. Cel mai adesea in pneumoniile bacteriene dobindite in comunitate organismele cauzative sunt cele din flora indigena orala. Acestea sunt predominant anaerobe (specii de Bacteroides, specii de Fusobacetrium, specii de Peptostreptococcus) si streptococi. In penuemoniile nosocomiale fata de flora orala patogena se adauga si Staphylococcus aureus, Escherichia coli, specii de Klebsiella, specii de Enterobacter si Pseudomonas.

Profilaxia pneumoniei de aspiratie

Pacientii trebuie pozitionati in pozitie de decubitul lateral cu capul patului ridicat la unghi de 45 de grade. Se folosesc antiacide semiparticulate si blocanti antihistaminici 2 pentru a reduce aciditatea gastrica. Se folosesc antiemetice pentru a reduce presiunea sfincterului esofagian inferior. Inainte de inceperea alimentatiei pe tub enteral se confirma localizarea acestuia radiologic. Se verifica volumul gastric rezidual regulat.

 

 

Tratamente naturiste pentru Pneumonia de aspiratie

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara