Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Poliomielita

Descriere Poliomielita:

Poliomielita mai este cunoscuta ca fiind paralizia infantila sau poliomielita motorie anterioara. Reprezinta o infectie enterovirala care se manifesta prin 4 metode diferite: infectie inaparenta, poliomielita nonparalitica, boala abortiva si boala paralitica. In ultimele decenii, aparitia acestei afectiuni a scazut semnificativ prin introducerea programelor de imunizare agresive. Eradicarea acestei afectiuni este astazi prioritatea de baza pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii. Poliomielita este o afectiune produsa de virusul ARN. Se transmite prin metode fecal-orala sau prin administrarea apei contaminate. In prezent sunt identificate trei serotipuri care pot provoca infectia umana. Incubatia are loc intre 5 si 35 de zile. Particulele virale se replica initial in nasofaringe si tractul digestiv apoi invadeaza tesuturile limfoide cu extindere hematologica secundara. Dupa trecerea unei perioade de viremie, virusul devine neurotropic si dezvolta distructia neuronilor motori din cornul medular anterior. Distrugerea neuronilor motori provoaca aparitia unei paralizii flasce cu distributie bulbara sau spinala.

Simptome Poliomielita:

Majoritatea cazurilor de poliomielita se dezvolta la pacientii pediatrici. Infectia sau imunizarea contra poliovirusului provoaca protectie pentru intreaga viata. Majoritatea bolnavilor cu infectii polio nu prezinta simptome sau au doar simptome sistemice usoare, cum este faringita sau gastroenterita. Simptomele usoare sunt asociate cu viremia si raspunsul imun contra diseminarii virusului. Aproximativ 5% dintre pacienti prezinta diferite afectari ale sistemului nervos, de la poliomielita nonparalitica la forma cea mai grava de poliomielita paralitica.

Poliomielita nonparalitica sau preparalitica prezinta simptome de cefalee generalizata, usoara, febra 38-40 C, faringita, anorexie, greata, varsaturi si crampe musculare. Simptomele nu se trateaza in 1-2 saptamini. In timp se dezvolta simptome de cefalee si febra si stari de iritabilitate, neliniste, prehensiune, instabilitate emotionala, rigiditatea gitului si spatelui) si semnele Kerning si Brudzinski ale meningitei. Copii au simptome sistemice foarte usoare comparativ cu adultii. Simptomele paralitice apar la forma paralitica.

Poliomielita paralitica in forme usoare tine intre 4 si 10 zile, insa se poate extinde la 4-5 saptamini. In timp, se dezvolta crampe musculare si slabiciune. Slabiciunea musculara apare in aproximativ 48 de ore, insa se poate dezvolta la interval de o saptamina. Nu trebuie sa se evidentieze progresia slabiciunii dupa ce a scazut temperatura pentru 48 de ore. Slabiciunea prezinta forma asimetrica, membrele inferioare fiind afectate mai mult decat cele superioare.

Poliomielita paralitica cu afectare bulbara se dezvolta la copii, mai ales la cei la care au amigdalele si formatiunile adenoide au fost eliminate chirurgical. Paralizia bulbara cu afectare spinala este mai intalnita la adulti, afectind mai des maduva spinarii si conducand la disfagie, disfonie, insuficienta respiratorie si tulburari vasomotorii. Pacientii prezinta simptome de tuse, bradipnee, cianoza, neliniste si anxietate.

In momentul in care paralizia diafragmei si a musculaturii intercostale se dezvolta, pacientii au nevoie de asistenta respiratorie si tratament intensiv din cauza insuficientei respiratorii amenintatoare de viata. Afectarea bulbara si a nervilor cranieni provoaca obstructie prin acumularea de mucus excesiv pulmonar si slabiciunea faringiana directa. Pierderea controlului vasomotor cu colaps circulator contribuie la mortalitatea marita.

Tratament Poliomielita:

In prezent, sunt identificate doua tipuri de vaccinuri esentiale pentru prevenirea poliomielitei: cel inactivat utilizat parenteral si cel atenuat administrat oral. Vaccinul inactivat a fost primul pus la vanzare pe piata si administrat in anul 1950. Avantajul de baza al vaccinului este acela ca are in compozitie virus inactivat si de aceea nu este asociat cu aparitia poliomielitei postvaccinare. Vaccinul se utilizeaza in momentul in care individul are varsta de 2 luni, 4 luni si 6-12 luni. Astazi este inclus in diverse combinatii de vaccinuri. Vaccinul antipolio trivalent oral este utilizat in intreaga lume din 1960. Imunizarea cu acest tip de vaccin este responsabila de diminuarea prevalentei acestei afectiuni. Formula este foarte avantajoasa pentru ca induce imunitatea mucoaselor si costa foarte putin. Dezavantajul este asocierea cu poliomielita paralitica postvaccin.

Tratamentul este foarte important pentru reabilitarea persoanelor diagnosticate cu poliomielita. Pacientii cu paralizie musculara beneficiaza de regimurile de activitate fizica pasiva si atasarea de atele articulatiilor pentru a preveni anchiloza lor. Gimnastica toracelui este eficienta pentru pacientii cu afectare bulbara sa previna complicatiile pulmonare, cum sunt atelectaziile. Repozitionarea frecventa a pacientilor paralizati este importanta pentru prevenirea escarelor.

In afara de gimnastica speciala, nu s-aidentificat un alt tratament pentru poliomielita. Prevenirea afectiunii este cheia tratamentului poliomielitei. Aparitia de vaccinuri eficiente din culturile de tesuturi embrionare umane si celule de rinichi de maimuta reprezinta principalele realizari. Poliomielita bulbara paralitica este asociata cu cea mai mare rata a complicatiilor si cu o mortalitate de 60%. Persoanele diagnosticate cu  poliomielita inaparenta sau abortiva se recupereaza fara urmari.

 

Tratamente naturiste pentru Poliomielita

Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara