Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Porfirie acuta intermitenta

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Porfirie acuta intermitenta

Descriere Porfirie acuta intermitenta:

Porfiria acuta intermitenta sau porfiria tipul suedez sau Chester reprezinta un grup de afectiuni care se manifesta prin aparitia unor defecte in metabolismul hemului si care provoaca secretie excesiva a porfirinelor si precursorilor acestora. Simptomele afectiunii sunt de: durere abdominala, neuropatii si constipatie, insa fata de alte tipuri de porfirii, persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune, nu prezinta nici un fel de eruptii.

Afectiunea prezinta un mod de transmitere autosomal dominant si afecteaza dezvoltarea de hem, grupul prostetic de legare a oxigenului. Se manifesta prin deficienta dezaminazei porfobilinogenului. Porfiria acuta intermitenta reprezinta cea de-a doua forma de porfirie cunoscuta in populatie. Sinteza hemului se dezvolta in mitocondrii, continua in citoplasma si se termina inapoi in mitocondrii. In lipsa dezaminazei porfobilinogenului, o enzima citoplasmica esentiala, sinteza hemului nu se poate termina, iar metabolitii porfobilinogenului se acumuleaza in citoplasma. Pentru a declansa simptomele acestei afectiuni, sunt importanti factorii aditionali, cum sunt hormonii, medicamentele si modificarile alimentare pentru a declansa simptomele. Simptomele de debut ale afectiunii sunt de durere abdominala, constipatia si slabiciunea musculara.

Cauze Porfirie acuta intermitenta:

Porfiria acuta intermitenta reprezinta o afectiune autosomala care se dezvolta prin defectul enzimei. Enzima grabeste conversia porfobilinogenului la hidroximetilbilan. Precursorii porfirinei, porfobilinogenul si acidul amino-levulinic vor acumula. Distructia neurologica provoaca neuropatii periferice si autonome si manifestari psihiatrice. Chiar daca persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune prezinta intotdeauna niveluri marite ale porfobilinogenului, mecanismul prin care acesta conduce la boala simptomatica este inca neclar. Alte cauze care provoaca afectiunea: barbituricele, hidroxidul de aluminiu, alcoolul, antidepresivele triciclice, fumatul, interventiile chirurgicale, hiponatremia.

Simptome Porfirie acuta intermitenta:


Principalele simptome pe care le provoaca Porfiria acuta intermitenta sunt: durere abdominala, simptome psihiatrice, cum este isteria si neuropatii motorii periferice. Majoritatea pacientilor nu prezinta simptome intre atacuri. Afectiunea se manifesta si prin simptome neuropsihiatrice. Simptomele neuroviscerale implica neuropatii autonome: constipatie, durere abdominala colica, varsaturi, hipertensiune, neuropatie periferica, convulsii, delir, coma si depresie. Durerea abdominala prezinta forma severa si dureaza o perioada de cateva zile.

Tratament Porfirie acuta intermitenta:

Persoanele diagnosticate cu Porfirie acuta intermitenta trebuie sa aiba o dieta carbohidrata. In cazul in care unele tratamente au provocat atacul, intreruperea acestora este importanta. Durerea prezinta forma foarte severa si implica opiacee pentru a o diminua la nivele tolerabile. Greata se trateaza cu fenotiazina. Hematina si hem arginatul reprezinta tratamentul cel mai eficient pentru porfiria acuta. Acestea implica o utilizare precoce in atacul bolii pentru a-si arata puterea. Eficacitatea difera de la caz la caz. Pana in prezent nu sunt identificate medicamente care vindeca, ele au rolul de a scurta atacurile si de a diminua intensitatea lor.  Depresia insoteste destul de des aceasta afectiune si este controlata prin tratarea simptomelor si la nevoie cu antidepresive. Convulsiile acompaniaza boala. Medicatia anticonvulsiva exacerbeaza conditia.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara