Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Prostate Perform

Prostate Perform

Prostatita

Descrierea prostatitei

Prostatita reprezinta o boala inflamatorie a prostatei, organ de forma ovala, ce se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara uretara. Prostata produce cea mai mare parte a lichidului seminal. Aproximativ 50% din barbatii cu prostatita nu au semne de inflamatie, deci o cauza exacta nu poate fi determinata. Dintre cei care au semne de inflamatie, aproximativ 10% au o infectie bacteriana. Un procent mic dintre aceste persoane cu inflamatia prostatei nu prezinta simptome. Prostatita este foarte frecventa, fiind responsabila pentru 25% din infectiile genitourinare care afecteaza barbatii sub 50 ani. Prostatita este o inflamatie a prostatei. Inflamatia se poate datora unei infectii sau unui alt factor care irita glanda. Desi exista multe neclaritati legate de aceasa boala, diagnosticul exact este crucial pentru succesul tratamentului.

Termenul de prostatita cuprinde patru afectiuni ale prostatei:

Prostatita cronica bacteriana este de asemenea relativ rara - consta in prostatita de lunga durata (prostatita acuta netratata sau recidivanta), asociata cu o anomalie (ingustare a uretrei sau adenom al prostatei) ce devine un focar de infectie a tractului urinar.

Simptomele constau in dureri lombare, perineale (zona dintre anus si organele sexuale externe), dureri testiculare si, daca infectia se raspandeste la rinichi, prin arsuri sau dureri in timpul urinarii (disurie), prin mictiuni imperioase si polakiurie (urinari frecvente).

Tratamentul in cazul prostatitei cronice bacteriene necesita identificarea si eliminarea defectului prostatei, apoi in administrarea de antibiotice.

Prostatita acuta bacteriana este cel mai rar tip, dar cel mai usor de diagnosticat si de tratat. Se manifesta prin frisoane, febra, dureri lombare si perineale, senzatii de arsura in timpul urinarii, mictiuni imperioase si polakiurie (urinari frecvente). Infectia tractului urinar este indicata de prezenta bacteriilor in urina.

Tratamentul prostatitei acute bacteriene se face cu antibiotice adecvate pentru tipul de bacterie in cauza. Uneori sunt administrate si medicamente antiinflamatorii nesteroidiene pentru calmarea durerii.

Prostatita nebacteriana este cea mai comuna si mai putin cunoscuta forma de prostatita. Se pare ca reprezinta 80% din cazurile de prostatita. Prostatita nebacteriana este o afectiune cronica, ce afecteaza barbatii de toate varstele.

Simptomele se manifesta intermitent. Desi nu sunt semne de infectie cu un agent patogen cunoscut, aceasta forma de prostatita este uneori tratata cu antibiotice.

De fapt, tratamentul in cazul prostatitei nebacteriene este dificil si uneori deceptionant. Prostatita nebacteriana este asociata cu alte afectiuni, precum artrita reactiva.

Prostatodinia are caracteristici comune cu prostatita nonbacteriana (simptome, predominanta de varsta, ineficienta tratamentului). Totusi, nu exista semne care sa indice o infectie a tractului urinar la barbatii care sufera de prostatodinie.

Semne si simptome prostatitei

Semnele si simptomele depind de tipul de prostatita in cauza:

Prostatita acuta bacteriana : simptome gripale: dureri musculare difuze, dureri articulare, febra si frisoane, probleme urinare: prezenta sangelui in urina (hematurie), durere la nivelul prostatei sau dureri lombare, mictiuni imperioase si polakiurie (urinari frecvente), incapacitatea de golire completa a vezicii, dificultati sau durere in timpul urinarii, dureri la ejaculare

Prostatita cronica bacteriana

Semnele si simptomele prostatitei cronice bacteriene se instaleaza treptat, pe o perioada mai lunga de timp si de obicei nu sunt la fel de severe ca ale prostatitei acute bacteriene. In plus, evolutia are loc prin pusee infectioase succesive. Simptomele includ: dureri lombare sau perineale, mictiuni imperioase si frecvente (polakiurie), dificultati in timpul urinarii, sau jet urinar slab, durere sau arsuri la urinare (disurie), ocazional, prezenta sangelui in sperma sau in urina (hematurie), durere la ejaculare, febra usoara.

Prostatita nebacteriana

Semnele si simptomele acestui tip de prostatita sunt similare celor ale prostatitei cronice bacteriene, cu exceptia prezentei febrei. Pentru a determina daca simptomele prostatitei se datoreaza unei infectii bacteriene sunt efectuate investigatii de laborator pentru depistarea bacteriilor in urina sau in plasma seminala.

Cauze si factori de risc prostatita

Prostatita acuta bacteriana

Prostatita acuta bacteriana este cauzata de bacterii ce se gasesc in mod normal in intestinul gros. Uneori, infectia prostatei poate proveni dintr-o infectie a vezicii urinare sau a uretrei.

Prostatita cronica bacteriana

Nu se cunoastea cauza prostatitei cronice de tip bacteriana. Uneori este urmarea unui episod de prostatita acuta bacteriana insuficient tratata sau recidivanta. Cateterele urinare utilizate pentru drenarea urinei din vezica, leziunile sistemului urinar (uneori datorate mersului pe bicicleta sau echitatiei), infectiile cu alta localizare in organism pot fi o sursa a bacteriilor.

Prostatita nebacteriana 

Cauzele prostatitei nebacteriene nu sunt cunoscute cu exactitate. Urmatoarele sunt considerate drept posibile cauze: ridicarea de obiecte grele – in special cu vezica urinara plina, - anomalii de structura ale cailor urinare – ingustarea uretrei poate creste presiunea in timpul urinarii, determinand inflamatie si aparitia simptomelor, alti agenti infectiosi – se crede ca prostatita nebacteriana ar fi cauzata de agenti infectiosi nedepistati la testele standard de laborator, cistita interstitiala, activitatea fizica – desi exerciitile fizice, in special ciclismul sau joggingul, sunt benefice organismului, ele pot irita prostata.

Factori de risc
ai prostatitei

Spre deosebire de alte afectiuni ale prostatei, prostatita survine cu precadere la barbatii tineri, sub 40 ani. Urmatorii factori pot creste riscul de aparitie a prostatitei: utilizarea unui cateter urinar in timpul unei proceduri medicale, infectiile vezicii urinare sau ale uretrei, practicarea frecventa de ciclism, echitatie sau jogging, golirea incompleta a vezicii urinare si efectuarea de activitati fizice solicitante cu vezica plina.

Diagnosticul prostatitei

Prostatita este, in general, diagnosticata prin palparea prostatei. Pentru a face acest lucru, medicul va introduce in rect un deget imbracat intr-o manusa si va palpa peretii exteriori ai glandei. Prostata inflamata va parea de obicei mai mare si mai dura. Este posibil sa trebuiasca sa dati pentru analiza mostre de urina si sperma, in care sa fie cautata bacteria responsabila de infectie.

Tratamentul prostitei

Tratatamentul prostatitei acute se bazeaza pe administrarea de antibiotice (antibioterapie). Uneori este necesara o sonda urinara care sa ajute temporar la drenarea vezicii urinare. Daca semnele nu sunt severe, este posibila o antibioterapie la domiciliu, timp de 2 -3 saptamani. Antibioticele din clasa fluorochinolonelor sunt in general eficiente. Baile calde de sezut pot atenua simptomele. La fel se pot lua unele masuri dietetice si se pot administra medicamente antiinflamatoare.

 

Tratamente naturiste pentru Prostatita

Prostate Perform
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 
Pret: 25 RON
*TVA inclus
 
Lycopene
Pret: 30.5 RON
*TVA inclus
 
Man Prostate
Pret: 38 RON
*TVA inclus
 
Man Prostatitis
Pret: 38.9 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara