Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Revarsatul pleural

Descrierea Revarsatul pleural:

Revarsatul pleural reprezinta o acumulare de lichid intre plamani si peretele toracic, cauzata de diferite afectiuni primare.
Inflamarea umeda a pleurei se asociaza mereu cu revarsatul pleural, care este un simptom principal in bolile care nu afecteaza direct plamanii: neoplaziile, patologiile cardiace, renale, hepatice si reumatice. In acest caz, cauza revarsatului se stabileste prin prelevarea unei probe (punctie pleurala).  

Acumualarea de lichid intre plamani si cutia toracica se numeste revarsat pleural. In mod normal in spatiul dintre pleura parietala si cea viscerala exista un film de fluid de aproximativ 15 ml. Din aceasta cantitate, 10 ml sunt resorbiti de pluera si produsi ulterior in aceeasi cantitate. Perturbarea acestui echilibru duce la formarea unui revarsat pleural, cu acumularea lichidului in partea inferioara a cutiei toracice (datorita fortei de gravitatie).

Plamanii si partea interna a cutiei toracice sunt captusite de un strat  subtire, numit pleura, care  prezinta doua parti:
- Pleura viscerala: un strat subtire de tesut care acopera suprafata ambilor plamani;
- Pleura parietala: un strat subtire de tesut care captuseste partea interioara a cutiei toracice, partea superioara a diafragmei si pericardul.
Daca plamanii se dilata in mod normal, aceste foite parietale sunt lipite, unite de un film de lichid cu rol de lubrifiere.
Datorita acestui fapt, plamanii sunt foarte apropiati de peretele toracic, dar cu toate acestea se misca fara frecare in timpul miscarilor respiratorii. Foitele parietale sunt atat de subtiri, incat in mod normal nu sunt vizibile la radiografia toracica.
Totusi, pleura se dilata foarte mult si are o pozitie centrala in corp, ceea ce o face susceptibila la deteriorare in evolutia multor boli.  

Simptome Revarsatul pleural:
Revarsatul plueral se manifesta ca simptom central in diferite afectiuni, cum ar fi:
Tumori maligne -  carcinom bronsic, carcinom mamar, carcinom ovarian, limfom malign, etc.
Boli inflamatorii - pneumonie, tuberculoza, pancreatita, boli reumatice;
Insuficienta cardiaca dreapta.
Modificarea compozitiei proteice din sange (hipoalbuminemie) in ciroza hepatica si tulburari renale (sindromul nefrotic).

Simptomele tipice din revarsatul pleural sunt:
- Dispneea;
- Dureri la respiratie;
- Senzatie de apasare in piept.
Revarsatul pleural poate sa existe fara simptome pronuntate si fara afectarea starii generale a bolnavului.
 

Cauzele Revarsatul pleural - cele mai frecvente ale revarsatului pleural sunt insuficienta cardiaca si pneumonia.  

Diagnostic Revarsatul pleural:
Pentru diagnosticarea revarsatului pleural se face examenul clinic al bolnavului: se consulta cu atentie caile respiratorii, se face percutie si auscultatie pulmonara, care pot decela primele indicii de revarsat pleural.
Diagnosticul de certitudine se pune cu ajutorul metodelor moderne de investigare:
- Examenul radiografic al cutiei toracice;
- Ecografie;
- Computertomografie;
Odata diagnosticat revarsatul pleural, se impune prelevarea de urgenta a unei probe de lichid, prin punctie pleurala, cu ajutorul unui ac ghidat ecografic. In functie de analiza probei de lichid (se cerceteaza continutul proteic, greutatea, continutul celular - de exemplu celule inflamatorii sau tumorale) se poate stabili cauza revarsatului.
Daca aceasta ramane neclara, se recomanda efectuarea unei toracoscopii. Aceasta investigatie consta in introducerea unui dispozitiv optic in cutia toracica, printr-o mica incizie. In prealabil se realizeaza largirea spatiului dintre cele doua foite parietale (se foloseste gaz), pentru facilitarea patrunderii endoscopului, cu care se poate vizualiza direct pleura si preleva o proba de lichid.  

Tratament  Revarsatul pleural:
Tratamentul revarsatului pleural se face in functie de afectiunile primare. Masurile generale ca gimnastica respiratorie, compresele si ionizarile ajuta la prevenirea complicatiilor si imbunatatirea starii generale a bolnavului.
In cazul unui revarsat pleural extins sau a unor afectiuni primare care nu pot fi abordate medicamentos.                                                            Exista urmatoarele variante de tratament:
Punctia pleurala cu scop terapeutic: poate sa amelioreze semnificativ starea pacientului care sufera de dispnee severa datorita unui revarsat pleural extins. Similar punctiei pleurale cu scop de diagnostic, se extrag din cutia toracica, cu ajutorul unui ac, 500-1000 ml de lichid.
Drenajul toracic:  in cazul in care revarsatul pleural nu regreseaza sau se infecteaza cu germeni bacterieni, provocand acumularea de puroi (emfizem pleural), se recomanda efectuarea unui drenaj de durata al plurei, prin introducerea unui mandren in revarsat, cu ajutorul unui ac. La capatul exterior al mandrenului ( care ramane cateva zile in cutia toracica) se va extrage continuu, cu ajutorul unui ventil, lichid pleural. In caz de infectie se poate realiza , tot prin aceasta metoda a drenajului, un lavaj cu antibiotice.
Pleurodezia: daca afectiunea primara care a declansat revarsatul pleural nu este tratabila, se poate realiza lipirea medicamentoasa a foitelor pleurale, tot prin intermediul unui drenaj toracic.
Toracoscopia terapeutica: daca infectia bacteriana determina acumulari purulente masive sau formarea de excrescente in spatiul interpleural, acestea pot fi indepartate cu ajutorul unui endoscop. Dezvoltarea ulterioara normala a plamanilor duce la imbunatatirea rapida a starii de sanatate a bolnavului.  

Evolutie  Revarsatul pleural:
Evolutia revarsatului pleural depinde in mare masura de prognosticul si tratamentul afectiunii primare.
Daca revarsatul pleural nu se indeparteaza, se pot forma membrane fine, fluidul se poate solidifica si, datorita actiunii sale dilatatoare, poate duce la tulburari respiratorii cronice.
Daca revarsatul pleural  este cauzat de o pneumonie, exista riscul transmiterii inflamatiei asupra revarsatului pleural. Punctia pleurala arata o secretie purulenta. Simptomele inflamatorii- febra si fatigabilitatea- se inrautatesc drastic. Revarsatul pleural purulent poarta denumirea de emfizem pleural. El poate fi provocat si prin masuri iatrogene (spitalicesti) - cum ar fi punctia sau drenajul - in cazul carora nu se respecta cu strictete regulile de asepsie.  
Dat fiind faptul ca revarsatul pleural apare de regula din cauza unor alte afectiuni primare, singura masura profilactica este consultarea de urgenta a medicului daca apar dureri la respiratie. Diagnosticarea si tratarea la timp a revarsatului pleural previne aparitia formelor grave de evolutie.

 

Tratamente naturiste pentru Revarsatul pleural

Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara