Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Purificator de aer

Purificator de aer
Cele mai vandute

Rinita alergica

Descriere Rinita alergica:

Rinita alergica este o afectiune care se manifesta printr-o inflamatie localizata, de forma acuta sau cronica a mucoasei nazale. Provoaca simptome de: stranut, obstructie si secretii nazale. Aceste simptome sunt datorate unei reactii imunologice excesive in localizarea unei substante straine, numite alergen. Cantitatea de alergen situata in aer si gradul de sensibilizare a persoanei influenteaza gravitatea simptomelor.

In general, alergenul poate fi: polenul, mucegaiul, scuamele animalelor, acarienii sau alte particule.  In momentul in care aceste substante intra in contact cu ochii sau cu caile respiratorii ale persoanei alergice, sistemul imunitar provoaca o reactie inflamatorie. Histamina, precum si alte substante inflamatorii sunt produse. Aceasta reactie are rolul de a antrena marirea vaselor sangvine si cresterea secretiilor legate de dezvoltarea simptomelor rinitei alergice. Afectiunea este asociata cu  o conjunctivita, dar si cu alte patologii precum sinuzita.  Rinita alergica se dezvolta la persoanele cu varste cuprinse intre 5 si 20 ani. In prezent sunt identificate doua tipuri de rinite alergice.

Rinita alergica sezoniera sau febra fanului apare in fiecare an in aceeasi perioada si este cel mai des asociata cu o conjunctivita. In general, crizele apar odata cu marirea concentratiei de polen in aer.

Rinita sezoniera apare in perioada primaverii si a verii, in timpul sezonului de inflorire a plantelor alergene. In momentul in care apare la inceputul primaverii, cauza este data de polenul arborilor, in timp ce in luna iulie, gramineele (ierburile, fanul si  gazonul) provoaca reactiile alergice.

Rinita alergica perena tine tot timpul anului si este asociata cu astmul. Este provocata de alergenii localizati in mediu: acarienii din praful de casa, scuamele animalelor, mucegaiuri. Persoana afectata pare racita tot timpul. Rinita perena este dezvoltata de catre substantele alergizante localizate permanent in mediul de viata. Criza apare dimineata si se poate repeta de mai multe ori pe zi.

Acarienii reprezinta o cauza a rinitei perene. Acarienii reprezinta un grup de organisme microscopice, care se hranesc cu scuamele din pielea umana si prolifereaza in conditii de caldura si umezeala. Se intalnesc in saltele, perne, covoare, fotolii si in praful de casa.

Rinita profesionala este provocata de expunerea la diverse substante alergene la locul de munca.

Cauze Rinita alergica:

Pana in prezent, cauza care a provocat rinita alergica nu este cunoscuta, insa bagajul genetic repezinta un factor important. Persoanele  prezinta o reactivitate deosebita la contactul cu alergenele, banale si inofensive pentru cea mai mare parte a populatiei. Acestea pot da nastere unor  manifestari: rinita alergica, astm, urticarie, eczema, alergii alimentare, etc., ce pot apare izolat, simultan sau succesiv, in functie de persoana.

Alergia reprezinta o reactia anormala si exagerata a sistemului imunitar, al carui rol este de a proteja organismul impotriva agentilor patogeni. Simptomele alergiei sunt rezultatul raspunsului sistemului imunitar fata de o substanta straina (alergen).

Febra fanului reprezinta o reactie alergica la polen. O astfel de reactie se dezvolta in cazul alergiei la mucegai, scuamele animalelor, praf si la alti pneumalergeni. Cantitatea de polen din aer influenteaza dezvoltarea primelor simptome. Aerul cald si uscat are in compozitie o cantitate mai mare de polenuri decat aerul rece si umed. De asemeni, ereditatea joaca un rol esential in dezvoltarea alergiilor, inclusiv a rinitei alergice. In cazul in care unul din parinti prezinta un tip de alergie, riscul la copil este de cca 50%, iar daca ambii parinti sunt alergici, riscul de dezvoltare a unei alergii la copil ajunge pana la 80%. De asemeni, expunerea repetata la pneumalergeni si la fumul de tigara reprezinta un alt tip de factori de risc.

Tratament Rinita alergica:

Pana in prezent sunt identificate foarte multe medicamente cu rol in diminuarea simptomelor rinitei. O parte din medicamente se administreaza pe cale orala, altele sub forma de sprayuri nazale sau picaturi pentru ochi.

Antihistaminicele au rolul de a stopa eliminarea de histamina, o substanta ce dezvolta simptomele alergice. Actioneaza asupra secretiilor nazale, pruritului si a stranuturilor. Decongestionantele nazale au rolul de a scade inflamatia tesutului nazal si sunt asociate frecvent cu antihistaminicele. Se intalnesc sub forma de siropuri, de comprimate sau de spray-uri nazale. Se utilizeaza ca masura temporara si nu trebuie folosite mai mult de 3 zile consecutive, deoarece pot antrena un fenomen de rebound. Corticosteroizii nazali sunt tratamente antiinflamatorii ce stopeaza reactia alergica. Sunt prescrise in caz de esec al tratamentului cu antihistaminice, in special la persoanele care sufera de rinita alergica perena.

 

Tratamente naturiste pentru Rinita alergica

Purificator de aer
Pret: 1490 RON
*TVA inclus
 
Bomboane cu soc si vitamina C BIO Fitne
Pret: 15.99 RON
*TVA inclus
 
Ditong
Pret: 31 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara