Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pachet Articular Protect

Pachet Articular Protect

Scolioza

Descrierea scoliozei

Scolioza reprezinta un tip de deformare a coloanei vertebrale. Scolioza afecteaza 2% dintre femei si 0. 5% dintre barbatii din populatia generala. In aceasta afectiune coloana vertebrala este deviata in plan frontal, adica intr-o parte, coloana vertebrala fiind in conditii normale dreapta. In acelasi timp coloana vertebrala poate fi si rasucita, rotata in jurul axului. In mod obisnuit scolioza apare la mijlocul spatelui - coloana toracica sau in partea de jos a spatelui - coloana lombara. Scolioza apare la mijlocul spatelui sau in partea de jos. Curbarea coloanei este de obicei in foma literei S sau C. Majoritatea persoanelor prezinta un anumit grad de deviere a coloanei. Gravitatea afectiunii depinde de cat de mare este gradul de curbare. Astfel, curbarile mai mici de 10 grade sunt considerate schimbari sau deviatii normale ale coloanei in timp ce curbarile mai mari de 10 grade sunt considerate scolioza in diverse stadii.

Cauzele scoliozei

Scolioza apare in copilarie sau adolescenta si este deseori ereditara. Scolioza se imparte in 2 tipuri principale: structurala si posturala. Tipul idiopatic este unul structural.

Scolioza posturala

Scolioza posturala reprezinta o deformare flexibila prin esecul pozitionarii si este confirmata de corectarea spontana cand bolnavul se apleaca de parte convexitatii curburii. Desi este o forma tranzitorie de scolioza poate deveni fixa si structurala daca este habituala si cronica. Cauzele cele mai intalnite ale acestei boli sunt o pozitie anormala a coloanei, un membru inferior scurt, prolapsul de disc, durerea.

Scolioza structurala

Este o deformare rigida care nu poate fi corectata activ prin modificarea posturii. Aceasta prezinta cauze: congenitale - lipsa formarii coloanei normale, lipsa segmentarii (vertebre fuzate), cauze mezodermice:neurofibromatoza, osteogeneza imperfecta, mucopolizaharidoza, neuromusculare: disrafismul spinal, mielomeningocelul, distrofia musculara, ataxia Friedrich, paralizia cerebrala, artrogripoza, displazii scheletice, infectii: tuberculoza, osteomielita piogenica, tumorile: meningioame, osteom, astrocitom, metastaze.

Simptomele scoliozei

Scolioza este caracterizata de progresia cu varsta. rata de progresie depinde de rata de crestere si este marcata la copii si adolescenti. Progresia se opreste la maturitate, mai ales daca curbura este sub 30 grade. Cele peste 30 de grade au o crestere de 1 grad pe an dupa maturitate. Tipul infantil afecteaza copii sub 3 ani. Tipul juvenil afecteaza copii intre 4-9 ani. Tipul adolescent apare intre 10 ani si adult.
La examenul clinic pacientul cu scolioza prezinta o curbura a coloanei care nu poate fi corectata prin modificarea posturii. La aplecarea inainte, proeminenta coastelor posterioare pe partea convexa a curburii devine evidenta. Coloana deviaza de la linia de mijloc in toate cele 3 planuri. Curbura este laterala in planul frontal, cu lordoza in cel sagital si rotatie a vertebrelor in jurul axei proprii spre convexitatea curburii.

Scolioza idiopatica nu produce simptome ca durere sau dizabilitate. Coloana asimetrica este singurul semn. Coastele si scapula sunt proeminente pe o parte a corpului, cu umarul ridicat fata de celalalt sau protruzia soldului de partea opusa. Deformarea este evidenta cind curbura este inalta, mai ales in pozitia toracica. In curburile mixte-toracolombare, deformarea mai putin vizibila ca rezultat al echilibrarii curburilor, dar scurtarea trunchiului este evidenta.

Complicatiile scoliozei

Functia pulmonara poate fi afectata in scolioza severa. Deformarea afecteaza expansiunea plaminilor determinind defect restrictiv. Desi dispneea nu este frecventa la copii, poate apare la adulti in functie de severitatea scoliozei. Anomaliile cardiace pot fi asociate cu scolioza idiopatica. Scolioza idiopatica este observata la 5% dintre pacientii cu boala cardiaca congenitala, iar incidenta este crescuta daca este cianotica.

Scolioza la varstnici

Este un tip de scolioza observata la barbatii peste 60 de ani. Nu are o cauza particulara, desi este considerate a fi secundara bolii degenerative secundare. Fata de curbura coloanei din scolioza idiopatica, curbura la batrini este scurta, segmentala si fara largire laterala sau anomalii ale arcului neural.

Evolutia scoliozei

Rata de mortalitate la pacientii cu scolioza este de doua ori mai mare fata de populatia generala. Virsta medie a decesului este 45 de ani. Scolioza produce deformare cosmetica, durere dizabilitanta si restrictie severa a capacitatii pacientului de a lucra. Afectarea cardiovasculara apare in cazurile severe, cu curbare de peste 60 de grade. Complicatiile cardiace sunt mai comune in scolioza toracica. Insuficienta respiratorie, cord pulmonar, boala de plamini restrictiva si insuficienta cardiaca dreapta sunt frecvente complicatii ale scoliozei. Riscul de complicatii cardiovasculare este mai mare la persoanele cu debut timpuriu, curburi mari. Riscul este mic in debutul tardiv chiar daca curbura este mare.

Factorii de risc ai scoliozei

Factorii care sporesc riscul de a dezvolta scolioza sunt: Scolioza este o afectiune cu caracter familial. Mai ales fetele ale caror mame au avut scolioza prezinta un risc crescut de a dezvolta scolioza; Fetele cu varsta intre 10 si 16 ani sunt de 7 ori mai predispuse decat baietii sa faca scolioza cu curbare severa; Vertebrele impinse spre inainte, in partea inferioara a coloanei vertebrale; Lipsa sau forma inegala a membrelor superioare sau inferioare; Alte tulburari ale dezvoltarii musculare si osoase in timpul vietii intrauterine.

Tratamentul scoliozei

Tratamentul nu ne poate indrepta in totalitate coloana si nu o poate aduce intr-o stare perfect normala. Optiunile terapeutice depind de maturitatea coloanei vertebrale, gradul curburii si cum afecteaza stilul de viata, localizarea scoliozei si potentialul de progresie

Scolioza, in functie de tipul ei, presupune mai multe tipuri de tratament si anume: tratamentul nechirurgical, include atenta observatie medicala la fiecare 4 luni pentru a verifica orice progresie a curbarii, purtarea de corsete pentru a opri accentuarea curbarii, gimnastica medicala, fizioterapia si administrarea de medicamente. Tratamentul chirurgical, care presupune insertia unor implante care vor opri deformarea. Tratamentul este realizat in functie de varsta persoanei, de gradul de gravitate a scoliozei si gradul de curbare a coloanei. Cand curbarea este mai mica de 50 de grade, nu este nevoie de o interventie chirurgicala.

De fapt, durerile nu sunt cauzate de curbarea coloanei prin ea insasi. Multe persoane folosesc calmante asa cum sunt aspirina sau ibuprofenul, care scad durerea temporar, insa nu vindeca scolioza si nici nu ajuta la stoparea agravarii. Asadar, cel mai bine este sa apelezi la sfatului unui specialist in domeniu.

 

Tratamente naturiste pentru Scolioza

Pachet Articular Protect
Pret: 100 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara