Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Scorbut - deficienta vitaminei C

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Scorbut - deficienta vitaminei C

Descrierea scorbutului

Scorbutul sau deficienta de vitamina C reprezinta dereglarea nutritionala cauzata de deficienta vitaminei C. Deficienta deregleaza sinteza de tesuturi, cauzand inflamarea si sangerarea gingiilor, caderea dintilor, durerea si intepenirea articulatiilor si a picioarelor, sangerari subcutanate si in tesuturile profunde, incetinirea vindecarii ranilor si anemie. Era o boala care-i lovea frecvent pe marinarii de curs lunga.

Riscul aparitiei scorbutului este mai crescut la alcoolici, la persoanele care sufera de subnutritie, la bolnavii care urmeaza tratament de dializa sau la cei care sufera de sindromul intestinului iritabil.

Simptomele scorbutului

Tabloul clinic al pacientului cuprinde iritabilitate, stare anxioasa, pseudoparalizie prin durerea dramatica din muschi, hemoragii gingivale, ale pielii, subperiosteale, febra, anemie, vindecare lenta a plagilor. Letargia, oboseala si manifestarile hemoragice ale afectarii sintezei de colagen care apar in structurile musculoscheletale, orale, oftalmologice, cardiace si gastrointestinale sunt dizabilitante. Manifestarile scorbutului se amelioreaza in citeva saptamini daca se administreaza adecvat vitamina C. Simptomele de scorbut se dezvolta dupa 3 luni de deficit de vitamina C.

La copii, scorbutul se manifesta prin durere extrema si sensibilitate in maini si picioare care determina copilul sa stea cu picioarele flectate sub corp.

Cauzele de scorbutului

Scorbutul este cauzat de deficitul prelungit de vitamina C determinand o sinteza anormala a colagenului. Vitamina C este un cofactor necesar pentru functionarea unor hidroxilaze. Absenta acesteia reduce functia prolil hidroxilazei, care este necesara pentru a forma hidroxiprolina, un aminoacid gasit in colagen. Colagenul fara hidroxiprolina este mai fragil si contribuie la manifestarile clinice ale scorbutului, incluzand purpura prin fragilitatea vaselor. In plus prin deficitul de vitamina C este defectiva si formarea de os cu reabsorbtie osoasa crescuta.

Cele mai multe animale convertesc gluconatul in ascorbat. Primatele, omul si porcusorii de guineea nu pot converti gluconatul si necesita aport exogen de vitamina C. Oamenii obtin 90% din aceasta vitamina din fructe si legume, iar gatirea lor scade continutul de vitamina C la 20-40%. .

Cantitatea totala a corpului in vitamina C este de 1500 mg. Vitamina absorbita se gaseste ubicuitar in tesuturile corpului, cu o concentratie mare in glande si mica in muschi si grasime. Vitamina C este metabolizata de ficat prin oxidare si sulfitare. Excesul de vitamina C din corp este eliminata prin rinichi nemodificata sau ca metaboliti. Cand cantitatea de vitamina din corp este scazuta, scade si eliminarea renala a vitaminei. Scorbutul apare cand vitamina C lipseste de cel putin 3 luni si cand corpul are o rezerva de vitamina sub 350 mg.

Acidul ascorbic este predispus la oxidare in vivo, iar rezervele corpului sunt afectate de catre factori de mediu si stilul de viata (fumatul), conditii biologice (inflamatia, exces de fier) si conditii patologice (malabsorbtia) .

 Diagnosticul scorbutului

Studii de laborator: nivelul de vitamina C din leucocite este mult mai precis, nivelul de vitamina C din plasma poate ajuta la stabilirea diagnosticului, mai folosita este metoda tolerantei la acid ascorbic, care masoara cantitatea de vitamina din urina in urmatoarele 6 ore de la incarcarea de vitamina in apa si administrare orala.

Studii imagistice:

Manifestarea radiologica cea mai timpurie in scorbutul infantil este observata la capetele distale ale radiusului unde este prezenta reabsorbtia partilor laterale ale corticalelor si rarefactia osului nou. Pe masura ce boala progreseaza radiografia arata modificari caracteristice la jonctiunile cartilajelor oaselor lungi, mai ales la cepetele distale ale femurului. Se observa osteoporoza, cresterea densitatii si largirea spatiului de calcificare dintre epifiza si matafiza (liniile albe ale lui Frankel), pinteni metafizari sau fracturi marginale (pinten Pelkan), o banda transversala de radiotransparenta in metafize (liniile scorbutului sau zona Trummerfeld), inel de crestere a densitatii care inconjoara epifiza (inelul Wimberger) si supradenivelare periosteala.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: tromboflebita, vasculita hipersensitiva, gingivita ulcerativa acuta, anomalii ale coagularii, boli ale colagenului, afectiuni ale trombocitelor, artrita septica, afectiuni cu sangerare interna.

Tratamentul scorbutului

Scorbutul se trateaza cu vitamina C. Pacientii care suporta dializa necesita 500 mg de vitamina C pe zi. Sunt indicate multivitaminele datorita potentialului aditional al deficitelor nutritionale complexe. 10 mg de vitamina C pe zi este necesara pentru a mentine depozitele corpului peste 350 mg. Aportul crescut este recomandat pentru fumatori si gravide. Fructele si legumele proaspete sunt cele mai bune surse de vitamina C. O portocala mica contine 50 mg de vitamina C.

 

Tratamente naturiste pentru Scorbut - deficienta vitaminei C

Pret: 145.32 RON
*TVA inclus
 
Life Impulse BIO cu Vitamina C si Calciu
Pret: 39.99 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
C 500
Pret: 53 RON
*TVA inclus
 
Pret: 59.18 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara