Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
MMS Capsule

MMS Capsule

Sifilisul

Descriere sifilis:

Sifilisul, sau boala Lues, reprezinta o forma de infectie cronica, determinata de bacteria spirocheta Treponema Pallidum, care netratata conduce la deces.

In general, se inregistraza un numar crescut de imbolnaviri la heterosexuali, barbati si femei, mai ales in zonele urbane unde infectia sifilitica se coreleaza cu prostitutia si consumul de cocaina.
Obisnuit, infectia sifilitica afecteaza persoanele cu varste cuprinse intre 15-34 ani, in mod egal pentru ambele sexe.
In ceea ce priveste riscul de imbolnavire, relativ 1 din 2 indivizi care sunt parteneri sexuali ai persoanelor cu sifilis, se vor infecta. De aceea este foarte importanta identificarea precoce si tratarea tuturor partenerilor sexuali expusi recent. Este de asemenea importanta depistarea prin teste serologice, a gravidelor, a recrutilor militari, a personalului medical expus riscului de infectie.  Foarte importanta este de asemenea testarea serologica premaritala. 
In cazul in care sifilisul nu este depistat la timp si chiar depistat fiind, individul alege sa nu se trateze, va vom descrie in cele ce urmeaza etapele evolutive ale bolii.

1) Bacteria Treponema Pallidum are capacitatea de a penetra rapid mucoasele intacte si tegumentele lezate, ajungand in sange si sistemul limfatic. Astfel, sangele unui individ cu sifilis, aflat in faza de incubatie, este infectant. Cu cat numarul de microorganisme inoculate este mai mare, cu atat perioada de incubatie va fi mai mica. Perioada medie de incubatie la om (adica perioada de timp de la inoculare pana cand apare leziunea primara vizibila) este de aproximativ 21 de zile, rare sunt cazurile cand aceasta perioada poate depasi 6 saptamani.
2) Leziunea primara va aparea la locul inocularii, persista intre 2-6 saptamani dupa care se vindeca spontan. Treponema Pallidum poate fi evidentiata, in acest moment, din proba biologica prelevata din leziunea sifilitica.
3) Dupa 6 pana la 8 saptamani de la vindecarea leziunii primare, vor aparea manifestarile generale, sistemice si mucocutanate ale sifilisului secundar. Bacteriile pot fi identificate in multe tesuturi ale organismului, cum ar fi umorile apoase ale ochiului, sau lichidul meningeal. De asemenea, bacteria are capacitatea de a invada sistemul nervos central in cursul primelor saptamani dupa infectie.
4) In cursul acestei perioade, infectia sifilitica poate determina hepatite si afectare renala. Dupa disparitia manifestarilor secundare (2-6 saptamani), boala va intra in stadiul de latenta, detectabil doar prin testare serologica. In zilele noastre, datorita tratamentului specific, numarul pacientilor cu boala in stadiul tertiar a scazut masiv.  

5) Netratat, sifilisul va conduce in final la afectarea sistemului cardiovascular si a celui nervos. Sifilisul cardiovascular (aortita sifilitica) se poate constitui ca o cauza importanta de deces in randul persoanelor cu boala in stadiu avansat.


A) Sifilisul primar
Leziunea primara tipica apare de obicei ca o papula (leziune a pielii, fara continut lichidian, proeminenta, cu un diametru mai mic de 5 mm si  culoare variabila), unica si nedureroasa. Papula erodeaza rapid si lasa o ulceratie (lipsa de substanta, ca un crater) indurata si cu o consistenta cartilaginoasa la palpare. La barbatii heterosexuali leziunea este predominant localizata la nivelul penisului, dar poate aparea si la nivelul rectului, la nivelul gurii sau pe organele genitale externe. La femei leziunea se localizeaza cel mai frecvent la nivelul cervixului si a labiilor fiind mai dificil de observat. Leziunea primara tipica apare de obicei ca o papula (leziune a pielii, fara continut lichidian, proeminenta, cu un diametru mai mic de 5 mm si  culoare variabila), unica si nedureroasa. Papula erodeaza rapid si lasa o ulceratie (lipsa de substanta, ca un crater) indurata si cu o consistenta cartilaginoasa la palpare. La barbatii heterosexuali leziunea este predominant localizata la nivelul penisului, dar poate aparea si la nivelul rectului, la nivelul gurii sau pe organele genitale externe. La femei leziunea se localizeaza cel mai frecvent la nivelul cervixului si a labiilor fiind mai dificil de obsevat.
Manifestarile clinice sunt cu atat mai intense, cu cat numarul de bacterii inoculate este mai mare.
De obicei leziunea sifilitica va fi insotita, inca din prima saptamana, de limfadenopatie regionala (tumefierea ganglionilor din zona inghinala).Ganglionii sunt mariti de volum, fermi si nedurerosi. Limfadenopatia este bilaterala si poate persista chiar luni de zile dupa vindecarea sancrului.  

B) Sifilisul secundar
In stadiul secundar al evolutie sale, sifilisul determina leziuni mucocutanate localizate, simetrice si adenopatie (limfadenopatie) generalizata si nedureroasa. Apare o eruptie cutanata sub forma de sifilide maculare, papuloase sau papulo-scuamoase. Leziunile initiale sunt simetrice,de culoare rosu palid, nepruriginoase (nu determina senzatia de mancarime a pielii), distribuite la nivelul trunchiului si la nivelul exptremitatilor proximale. Ulterior aceste leziuni vor evolua spre leziuni necrotice, prezente mai ales la nivelul palmelor si talpilor.
Siflisul secundar poate fi insotit de o serie de manifestari sistemice, cum ar fi: febra, durere in gat, pierdere in greutate, stare de rau general, anorexie, cefalee. Sifilisul secundar poate provoca o serie de complicatii, cum ar fi: meningita acuta, hepatita, nefropatie (afectare renala), afectare gastrointestinala, artrite, periostite si iridociclite.  

C) Sifilisul latent 
Sifilisul latent timpuriu se refera la perioada de timp de un an, de la momentul  producerii infectiei iar siflisul latent tardiv incepe la un an sau mai mult dupa infectia netratata. Diagnosticul de sifilis in aceasta faza, este suspicionat  pe baza existentei unui istoric de leziuni primare sau secundare de sifilis si pe baza expunerii in antecedentele recente la sifilis.Gravidele cu sifilis in faza latenta, pot transmite infectia transplacentar fatului. De asemenea infectia poate fi transmisa prin trasnfuzarea de sange de la acesti indivizi.
Nu exista dovezi care sa demonstraze vindecarea spontana a persoanelor infectate cu T.Pallidum.  

D) Sifilisul tardiv
Boala  are o evolutie lent progresiva, catre stadiul tertiar, cand vor apare complicatiile specifice bolii:
- Neurosifilisul reprezinta afectarea sistemului nervos central in sifilis, care poate imbraca diferite aspecte (sifilis meningeal, meningovascular si parenchimatos). Instalarea simptomelor neurologice se poate realiza intr-un interval destul de larg de la momentul infectarii ( 7 luni-20 ani).
- Sifilisul meningeal implica afectarea creierului, sau a maduvei spinarii, cu aparitia urmatoarelor simptome: cefalee, greata, varsaturi, redoarea cefei, convulsii si modificari ale statusului mental.
- Sifilisul cardiovascular, se datoreaza distrugerilor la nivelul peretilor vaselor. Afecteaza mai ales aorta ascendenta si transversala, cu aparitia aortitei sifilitice (insuficienta aortica). Complicatiile cardiovasculare apar mai frecvent si mai timpuriu la barbati decat la femei.
- Leziunile oculare apar atat in sifilisul secundar cat si in cel tertiar: durere, fotofobie, limitarea vederii.
- Goma reprezinta leziunea specifica in sifilisul tardiv. Gomele pot fi solitare, sau multiple, cu dimensiuni ce pot ajunge pana la cativa centimetri  in diametru. Gomele pot fi localizate la nivelul pielii si oaselor, la nivelul cavitatii bucale, laringe, ficat si stomac. Goma nu doare, se poate vindeca spontan iar adesea poate avea o evolutie distructiva. Tratamentul cu penicilina determina vindecarea rapida a leziunilor gomoase.

E) Sifilisul congenital
Sifilisul poate fi transmis transplacentar, de la mama la fat; leziunile de sifilis congenital se vor dezvolta abia dupa luna a IV-a de gestatie, cand sistemul imunitar fetal devine competent. Chiar daca mama a fost infectata, un tratament adecvat, aplicat inainte de saptamana a 16-a de gestatie, va preveni afectarea fetala. Netratata, infectia poate determina nasterea unui copil mort, avort, prematuritate, moarte neonatala sau sifilis congenital neonatal. Astfel se recomanda testarea serologica de rutina (semestrele I si III de sarcina) a femeilor gravide.

Cauze sifilis:

Transmiterea sifilisului se realizeaza, obisnuit, pe cale sexuala, iar evolutia ei se caracterizata prin episoade de boala activa, intrerupte de perioade scurte de latenta.

Durata medie de incubatie la Treponema Pallidum  este de 3 saptamani, dupa care incep sa apara primele semne de infectie. Urmeaza apoi un stadiu secundar cand bacteria este prezenta in sange, caracterizat prin aparitia de leziuni mucocutanate si adenopatie generalizata. faza finala de evolutie a bolii poate prezenta manifestari subclinice cu o durata de mai multi ani.
Netratata, boala va determina aparitia de leziuni distructive progresive ale structurilor musculoscheletice, ale aortei sau chiar ale sistemului nervos central.
Este foarte interesant ca omul este singura gazda naturala cunosuta pentru Treponema pallidum. Doar oamenii si unele specii de maimute vor dezvolta dupa infectie leziuni sifilitice.   Majoritatea cazurilor de sifilis apar ca urmare a trasmiterii infectiei prin contact sexual (sifilisul se poate transmite prin sex oral, vaginal sau anal), transmitere favorizata de existenta leziunilor  infectante-sancru de inoculare, leziuni ale mucoasei etc. Mult mai rar boala se poate transmite prin contact personal non-sexual, ,,in utero’’ (de la mama la fat), sau prin transfuzii de sange.

Diagnostic sifilis:
Diagnosticarea sifilisului se poate examina cu ajutorul materialul biologic prelevat de la nivelul leziunilor primare, sau secundare (etalat pe lama), la microscopul optic cu camp intunecat. Identificarea pe lama a unui singur microorganism cu motilitate caracteristica, este suficienta pentru punerea diagnoticului.
Testele sorologice pentru sifilis au la baza punerea in evidenta a unor anticorpi ce apar ca urmare a infectiei organismului de catre Treponema Pallidum.

Unul din cele mai utilizate teste serologice pentru punerea in evidenta a infectiei sifilitice este testarea VDRL (Venereal Disease Research Laboratory). Testul VDRL este sensibil si usor de realizat si de aceea poate fi utilizat pentru screeningul infectie si aprecierea nivelului anticorpilor serici. Testul VDRL are o sensibilitate de 100% in depistarea sifilisului secundar si  de 78% in depistarea sifilisului primar.
Persoanele cu risc de imbolnavire cu sifilis au de asemenea un risc crescut de infectare cu virusul HIV (homosexualii activi, populatia urbana consumatoare de stupefiante de mare ric, precum cocaina, sau heroina), aceste doua infectii fiind frecvent diagnosticate la acelasi pacient.

Sifilisul ca boala ce produce ulceratii la nivelul organelor genitale reprezinta un important factor de risc pentru infectarea si transmiterea infectiei HIV. Este important ca investigarea pacientilor cu sifilis sa fie urmata si de testarea serologica pentru HIV, cu acordul pacientului. De asemenea orice pacient nou diagnosticat cu infectie HIV, va fi testat serologic pentru sifilis.

Tratament sifilis:
Penicilina G va fi administrata in toate stadiile bolii. Treponema Pallidum este distrusa la concentratii mici de penicilina cu conditia unei expuneri prelungite la acest medicament.

Penicilina este eficienta in tratamentul sifilisului chiar si acum, dupa 50 de ani de la prima utilizare in terapia sifilisului. Eficiente in tratamentul sifilisului sunt si antibioticele: Tetraciclina, Eritromicina si Cefalosporina.
Durata tratamentului cu penicilina este de minim 7 zile si va fi cu atat mai mare cu cat infectia este intr-un stadiu mai avansat. Se poate realiza un tratament preventiv, la persoanele seronegative, care nu prezinta semne de sifilis si care au fost expuse infectarii in ultimele 3 luni.
Benzatin Penicilina G (Moldamin), in doza unica este cea mai larg utilizata in tratamentul sifilisului timpuriu, a celui primar sau secundar.
Orice femeie gravida trebuie testata serologic pentru sifilis in trimestrul I si III de sarcina si la nastere. In cazul depistarii infectiei incipiente, terapia se administraza conform stadiului bolii, la fel ca pentru pacientele care nu sunt insarcinate. Riscul de nastere prematura ,ca urmare a tratamentului, este minim. Penicilina este singurul antibiotic pentru combaterea infectiei recomandat in sarcina.

Peste jumatate dintre partenerii sexuali ai indivizilor cu sifilis vor dezvolta infectia dupa momentul expunerii. Riscul de infectie la o expunere unica este mai scazut. Inca nu s-a reusit realizarea unui vaccin eficient  impotriva sifilisului, de aceea, cea mai buna metoda de prevenire ramane in continuare utilizarea corecta a prezervativelor precum si depistarea si tratarea cazurilor infectioase. Depistat inainte de a ajunge in faza tertiara, sifilisul este complet vindecabil.  

 

Tratamente naturiste pentru Sifilisul

MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Red Clover - Trifoi Rosu
Pret: 41 RON
*TVA inclus
 
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Goldenseal
Pret: 86.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara