Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Siringomielia

Decriere Siringomielia:

Siringomielia este afectiunea care provoaca expansiunea cavitara a maduvei spinarii care produce Mielopatie progresiva. Acestea se extind in regiunea periependimara si la baza coarnelor medulare. Boala se localizeaza si afecteaza regiunile cervicala toracica inferioara si cea toracica superioara. Foarte rar poate afecta regiunea lombara. Daca este localizata in regiunea cervicala inalta se extinde la nivelul bulbului si in punte.
Afectiunea apare de obicei intre 20-40 ani. Barbatii sunt afectati mai des decat femeile pentru ca acestia prezinta o frecventa mai marita a traumatismelor. Afectiunile ca Mielitele, Arahnoiditele sau tumorile gliale pot produce cavitatile intramedulare. Siringomielia poate apare si din cauza tulburarilor de dezvoltare ale fosei posterioare sau foramenului magnum. Afectiunile asociate cu Siringomielia pot fi atrezia orificiului lui Magendie sau chisturile fosei posterioare cunoscuta si sub denumirea de Sindromul Dandy-Walker. Peste 50% din cazuri se asociaza cu malformatii Chiari de Tip 1. Acestea malformatii determina protruzia amigdalelor cerebeloase la nivelul foramenului magnum si in canalul cervical spinal. In cazul in care protruzia meningelor exista, anomalia se numeste malformatia Arnold-Chiari sau Chiari de Tip 2.

Cauze Siringomielia:

Exista mai multe teorii despre patogenia afectiunii. Teoria disrafiei medulare este bazata pe unele defecte de dezvoltare embriologica a maduvei spinarii. In acest caz se constata un defect in coalescenta marginilor posterioare ale tubului neural primitiv. Acest lucru poate cauza Cifoscolioza, Spina bifida, Sindactilie, Enurezis, discrete tulburari de motilitate si sensibilitate. In partea posterioara a canalului ependimar se gasesc insule de tesut spongioblastic cu potential embrionar, din care se poate dezvolta un tesut infiltrativ de glioza. Teoria infectioasa considera ca afectiunea este provocata de unele infectii etiologice primare. Teoria tumorala considera ca in procesul bolii poate intervine o gliomatoza neoplazica lenta. Teoria traumatica considera traumatismele din zona cervicala a maduvei ca fiind responsabile de aparitia bolii, acestea cauzand dezvoltarea cavitatilor intramedulare.
Din punct de vedere anatomopatologic se considera ca apare in cadrul unui tesut glioza. Mai ales la nivelul maduvei cervicale. Tesutul de glioza se extinde la regiunea bulbara, toracica si ocazional la regiunea lombara. Procesul de glioza determina distrugerea tesutului nervos din substanta cenusie medulara. La nivelul bulbului se distruge din partile laterale tesutul nervos.
 
Simptome Siringomielia:

Simptomele apar in tineretea timpurie si in adolescenta. Poate apare datorita unui traumatism, a unei extensii a gatului sau a unor episoane de tuse. Leziunea poate provoca un sindrom medular central cu pierderi ale sensibilitatii si pareza areflexica a membrelor superioare. Afectiunea afecteaza sensibilitatea termina si dureroasa. Sensibilitatea tactila si vibratorie nu este afectata pentru ca transmiterea se face prin cordoanele posterioare. Daca procesul de glioza se extinde spre cornul lateral si periependimar apar tulburarile vegetative, iar acestea pot provoca paralizii si atrofii musculare. In majoritatea cauzelor debutul afectiunii nu prezinta simptome cu pierderea unilaterala a sensibilitatii. Tulburarile de sensibilitate se localizeaza deasupra cefei, umerilor si membrelor superioare. Cel mai frecvent este localizata in regiunea umflaturii cervicale. Se afecteaza si cordonul lateral si fascicolul spinotalamic. Apar deseori tulburari si la nivelul inferior al trunchiului. La nivelul cervical inferior, la nivelul umerilor, bratelor si mainilor se atrofiaza muschii. La un stadiu mai avansat al bolii apar semne de parapareza spastica, reflexe osteotendinoase exagerate, pareza picioarelor, tulburari vezicale si intestinale, sindromul Horner. Unii bolnavi prezinta parestezii si pierderea sensibilitatii la nivelul fetei datorita lezarii tracturilor descendente ale nervului trigemen la nivel C2 sau mai sus. Daca Siringomielia este cauzata de malformatii Chiari aceasta prezinta durere la nivelul gatului si bratului, cefalee declansata de tuse. Se pot intalni, de asemenea, paralizii palatine si ale corzilor vocale, dizartrie, nistagmus orizontal sau vertical sau pareza limbii. Uneori pielea este uscata, aspra, cu flictene si scoamoasa, alteori poate fi lucioasa si extinsa. Din cauza tulburarilor atrofice apare Osteoporoza. Aceasta prezinta sensibilitati dureroase si pot provoca fracturi la nivelul membrelor. Artropatia apare la nivelul articulatiei scapulohumerale si in articulatia cotului. Aceasta nu prezinta simptome dureroase.

Diagnostic Siringomielia:

Diagnosticarea afectiunii se realizeaza cu examenul neurologic. IRM se foloseste pentru identificarea cavitatilor de Siringomielie. Pe langa acesta trebuie efectuat un examen IRM la nivelul creierului pentru identificarea eventualelor prinderi ale bulbului rahidian si pentru evaluarea fosei posterioare. In cazul suspiciunii de tumora intramedulara se realizeaza examenul IRM cu substanta de contrast. Diagnosticul diferential se pune cu Sindromul retroolivar, Hematomielia, Scleroza laterala amiotrofica, Poliomielita anterioara cronica, Lepra, boala Morvan si tumori intramedulare.
 
Tratament Siringomielia:

Tratamentul Siringomieliei este chirurgical. Pentru hernierea amigdalelor se realizeaza decompresia fosei posterioare prin cranoectomie subccipitala. In cazul unei obstructii la nivelul ventricolului 4 se largeste intrarea. In cazul maloformatiei Chiari se face suntarea circulatiei lichidului cefalorahidian, apoi se corecteaza cavitatea intramedulara. Daca afectiunea este cauzata de un traumatism sau o infectie se executa decompresia si drenajul cavitatii. In alte cazuri tumora intramedulara se extirpa .

 

Tratamente naturiste pentru Siringomielia

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara