Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Detoxin

Detoxin

 Strictura (constrictia) esofagiana

Descriere strictura (constrictie) esofagiana:

Strictura (constrictia) esofagiana reprezinta forma de disfagie rezultata in urma ingustarii lumenului.

Cauze si factori de risc ale stricturii esofagiene:
Afectiunile care duc, in general, la strictura (constrictia) esofagiana se pot grupa pe trei categorii. Prima categorie e cea a afectiunilor de ordin intrinsec si care se manifesta prin distrugerea progresiva a lumenului prin inflamatii, forme de fibrozare, sau forme neoplazice. A doua categorie de boli e aceea a afectiunilor de ordin extrinsec, manifestate prin compromiterea functiilor lumenului esofagian. Cea de-a treia mare categorie de afectiuni care induc aceasta forma de constrictie esofagiana e cea referitoare la limfadenopatii, care au ca efect intreruperea miscarilor de contractie si relaxare a musculaturii esofagiene si a sfincterului esofagian.
Procesele patologice care pot produce stricturi esofagiene pot fi grupate in trei categorii mari: afectiuni intrinseci care distrug lumenul esofagian prin inflamatie, fibroza sau neoplazie, afectiuni extrinseci care compromit lumenul esofagian prin invazia directa sau limfadenopatie si afectiuni care intrerup peristaltica esofagiana si/sau functia sfincterului esofagian inferior prin efectele lor asupra musculaturii netede si a inervarii sale.

Simptomatologie strictura (constrictie) esofagiana:

Iata cateva afectiuni si cativa agenti care prin prezenta lor, conduc la aparitia si dezvoltarea stricturii (constrictiei) esofagiane: infectiile cu streptococi, sau cele virale; bolile congenitale; bolile de autoimunitate; supradozajul unui anumit medicament prescris, sau boli induse pe cale medicamentoasa; afectiuni rezultate in urma procedurilor de iradiere (in cazuistica identificarii afectiunilor endocrine), sau afectiuni idiopatice (independente de alte boli existente in organism). Totodata, mai vorbim si despre riscul ingerarii accidentale sau voite de agenti caustici care au actiune coroziva directa asupra mucoasei esofagiene, sau acidul peptic.

In cazuistica, trei patrimi din totalul peroanelor care se prezinta la medic cu afectiuni gastroesofagiene prezinta stricturi (constrictii) esofagiene acute. In zilele noastre putem vorbi de un raport de cauzalitate intre afectiunile partii active a populatiei si bolile cauzate de stres. Una dintre aceste afectiuni este refluxul gastric. Aceasta boala are o incidenta de pana la 40% din populatia adulta activa, iar netratata, afectiunea conduce la aparitia si dezvoltarea de stricturi, sau constrictii esofagiene in forme agravate. Pentru a avea o imagine de ansamblu a incidentei sticturilor (constrictiei) esofagiene, mentionam ca doar o zecime din cazuri prezinta sticturi (constrictii) esofagiene aparute postoperatoriu si doar cinci zecimi din acestia prezinta forme de sticturi (constrictii) esofagiene corozive.

Persoanele care sufera de stricturi (constrictii) esofagiene prezinta utmatoarele simptome: senzatie de arsura care urca din stomac prin esofag, cu un gust acru - amarui, provocata de hiperaciditate (pirozis); dificultati in ingerarea alimentelor (disfagie); inghitire, sau deglutitie dureroasa (odinofagie); senzatie de inec, sau sufocare cauzata de impactarea bolului alimentar, in timpul alimentatiei; dureri toracice. Persoanele care sufera de stricturi (constrictii) esofagiene prezinta scadere ponderala, astenii, datorate lipsei de alimentatie corespunzatoare, urmate uneori de afectiuni ale aparatului digestiv.

Primul simptom al stricturilor (constrictiilor) esofagiane este acela al disfagiei pt alimentele solide, urmat fiind de cel al disfagiei pentru lichide, in cazul netratarii. Strictura (constrictie) esofagiana este o afectiune progresiva, avand ca predispozitie stricturile de ordin peptic.

Strictura (constrictie) esofagiana devine mortala in cazul in care apare perforatia lumenului, in cazul in care strictura devine maligna, sau in cazul recaderilor, care prezinta un risc foarte ridicat de impactare alimentara, perforatie a lumenului esofagian, implicit a sufocarii prin aspiratie pulmonara.

Strictura (constrictia) esofagiana coexista cu Esofagul Barrett in cele mai multe cazuri.

Diagnostic strictura (constrictie) esofagiana:

Metodele de diagnoza a stricturilor (constrictiilor) esofagiene se realizeaza prin metodologia radioscopica si cea endoscopica, sau, in unele cazuri prin biopsie (prelevarea de mostre de tesut). Practica medicala prevede utilizarea manometriei in cazurile in care se observa disfunctii ale musculaturii netede a tractului gastrointestinal. Mai nou, avem la indemana computer tomografia (C.T.C.) si ecografia endoscopica pe baza de ultrasunete pentru a identifica si stadia strictura (constrictia) esofagiana maligna. Din fericire, cele mai multe stricturi (constrictii) esofagiene raspund la interventia farmacologica sau chirurgicala.

Tratament strictura (constrictie) esofagiana:
In tratamentul stricturilor esofagiene de ordin peptic, se recomanda metoda dilatarii mecanice. Totodata, practicile moderne prefera interventia farmacologica, urmata fiind de procedurile specifice dilatatiilor endoscopice  si, in ultima instanta, modalitatile chirurgicale. Putem preciza ca rata mortalitatii este cuprinsa intre cinci si douazeci de procente valabile pt cazurile de recadere, urmate de complicatii deosebit de grave.

 

Tratamente naturiste pentru Strictura esofagiana

Detoxin
Pret: 320 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara