Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tendinita si tendinopatia

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Auro Balm

Auro Balm

Tendinita si tendinopatia

Descrierea tendinitei si a tendinopatiei:

Conditia inflamatorie caracterizata prin dureri localizate la insertiile tendoanelor pe os, se numeste tendinita. Totodata mai cunoastem termenul de tendinoza, care se refera la degenerarea tendonului observata din punct de vedere histopatologic. Termenul tendinopatie este un termen generic, care descrie o conditie clinica frecvent intalnita, care afecteaza tendoanele, determinind durere, edem, sau alterarea performantelor fizice. Fiindca durerea rezultata din afectiunile tendoanelor nu are potential inflamatoriu, tendinopatia este un termen mai des intalnit si utilizat decat tendinita.
Cele mai frecvente localizari ale tendinitei pot fi intalnite in zone precum : capa rotatorilor umarului si tendoanele bicipitale, insertia extensorilor incheieturii si a flexorilor cotului, tendoanele patelare si popliteale, insertia tendonului tibial posterior, tendonul lui Achille si in calcaneum. Aceasta afectiune se regaseste de cele mai multe ori la adultii de varste mijlocii.

Clasificarea tendinitei:

1) Epicondilita laterala si mediala: manifestata prin dureri si inflamatie la nivelul cotului, in partea sa mediala.
Epicondilita mediala este asociata cu  practicarea golfului, a bowling-ului, ori cu miscari caracteristice tesutului covoarelor.

2) Tendinopatia capei rotatorilor: se manifesta prin miscari dureroase si crampe in humerus
Tendinopatia capei rotatorilor se asociaza cu activitati precum pictuta, ori inotul. Simptomele tipice sunt crampe in umar si miscare dureroasa.. Imposibilitatea de a mentine bratele in pozitiie ridicata, cu coatele la 90º ,sau aparitia durerii este sugestiva pentru tendinnopatia capei rotatorilor.

3) Tendinopatia bicipitala: subiectul prezinta dureri in umarul anterior, in groapa bicipitala. Durerea se agraveaza cu flexia umarului sau supinatia bratului.
4) Tendinopatia patelara: este reprezentata de sensibilitatea la insertia patelara in polul inferior.
Tendinita patelara este o afectiune  comuna atletilor si persoanelor care practica baschetball, volei, ori atletism. Durerea se agraveaza cu modificarea pozitiei de la sezut la ortostatism, in mers, sau in urcare.

5) Tendinopatia popliteusului: aceasta forma de tendinopatie este asociata cu durere laterala de genunchi. Coboratul in fuga a unui deal poate fi un factor declansator.

6) Sindromul Benzii IlioTibiale: durerea se localizeaza pe condilul femural lateral si se identifica prin miscari de flexie a genunchiului si a femurului. Durerea la flexie de 30º este sugestiva. Testul Ober: pacientul este culcat pe partea neafectata iar coapsa neafectata si genunchiul la 90º. Aceasta conditie se observa, cel mai asdes la ciclisti, dansatori, alergatori pe distante mari, fotbalisti, dar si la militari. Simptomatologia acestei afectiuni prefera durerea care incepe dupa terminarea alergatului, sau la citeva minute dupa inceperea alergatului.

7) Tendinopatia lui Achile.
Sensibilitatea este localizata la 6 cm proximal de insertia tendonului pe calcaneu. Durerea apare la flexia plantara si dorsiflexia calcaiului. Alergatorii si atletii au o incidenta crescuta a tendinitei lui Achille. Modificarea suprafetei de alergat si incaltamintea proasta sunt factori asociati.

8) Tendonita calcifianta este o conditie morfologica. Tendonita calcifianta fi descoperita accidental, fiindca nu de putine ori, nu determina simptome. Afecteaza mai ales umarul si este caracterizata de depozite macroscopice de hidroxiapatita in oricare dintre tendoanele capei rotatorilor.
Tendonita calcifianta se poate prezenta sub diferite forme precum:
-cronic cu durere usoara si episoade de agravare intermitente, similara sindromul de incarcerare a umarului, se crede ca indica faza de formare a patologiei;
-simptomele mecanice pot apare prin depozitarea crescuta de calciu care blocheaza ridicarea umarului;
-durerea acuta severa este atribuita raspunsului inflamator al fazei de resorbtie.
Fazele de evolutie ale tendinitei calcifiante:
Faza formativa. Drept consecinta unui factor declansator necunoscut o portiune din tendon sufera transformare fibrocartilaginoasa si apare calcificarea in tesutul transformat. Depozitul se mareste asemanator calcarului.
Faza de repaus. O data format, depozitul calcar intra in faza de rapaus. Depozitele pot fi sau nu dureroase. Daca sunt indeajuns de mari determjina simptome mecanice.
Faza resorbtiva. Dupa o perioada variabila apare o reactie inflamatorie. Se dezvolta tesut vascular la periferia depozitului. Macrofagele si celulele gigant absorb depozitele in aceasta faza. Depozitele se aseamana cu pasta de dinti si ocazional se scurg in bursa subacromiala cu simptome dureroase.
Faza postcalcifianta. O data ce depozitele s-au absorbit fibroblastele reconstituie colagenul tendonului.

Cauzele tendinitei si tendinopatiei:

Tendoanele au rolul de a transmite forta musculata pe schelet. Un factor important in aparitia si dezvoltarea tendinitei este acela ca tendoanele se resimt in urma hiperactivitatii mecanico cinetice repetate. Histologia tentinopatiei include urmatoarele elemente: inflamatia tendonoasa, degenerarea mucoida si necroza fibrinoida a tendonului (din interior spre exterior). Tendinopatia cronica conduce la slabirea si ruperea tendonului afectat.
Iata factorii declansatori ai tendinitei: uzura tendonului (varsta); exercitiile  fizice intense, repetate si sustinute; posturile sustinute extreme; recuperarea inadecvata dupa activitatile fizice (ori lipsta desavarsita a recuperarii); vibratiile; temperaturile scazute si, uneori, chimioterapia. Perioada de dezvoltare a tendinitei difera de la individ, la individ. In unele cazuri apare dupa cateva zile, alteori poate dura pana la 6 luni de la terminarea unei cure de chimioterapie. Studiile arata modificari ischemice, toxice si degenerative in cazul tendinopatiilor cauzate de chimioterapie.

Tratamentul tendinitei si a tendinopatiei:

Exercitiile fizio terapeutice si de recuperare sunt  de o importanta cruciala in preventia si tratamentul tendinopatiei. Exercitiile de tonifiere s-au dovedit eficiente din punct de vedere terapeutic. Avem, totodata, terapia cu unde de soc, care stimuleaza tenocitele si care si-a dovedit de cele mai multe ori eficienta. Factorii de crestere sunt folositi de cativa ani in tratament pentru ameliorarea, sau vindecarea tendinitei. Oxidul nitric aplicat prin nitroglicerina tropica este o alta optiune. Mentionam injectiile sclerozante care prezinta ameliorare de termen scurt. Terapia genica promite prin introducerea factorilor anabolici si antianabolici. In prezent s-au dezvoltat  tehnici de reconstructie, pentru a inlocui, sau repara tendoanele distruse. Pacientii cu simptome rezistente la terapia conservativa necesita rar artroscopie, sau tratament chirurgical pentru decompresia tendonului si tenodezis.
In general, evolutia pacientului este promitatoare atata timp cat sunt respectate conditiile de repaus si terapie.

 

Tratamente naturiste pentru Tendinita si tendinopatia

Auro Balm
Pret: 19 RON
*TVA inclus
 
MSM 750 mg
Pret: 48.5 RON
*TVA inclus
 
Turmeric
Pret: 69 RON
*TVA inclus
 
GLS 500 - Glucozamina Sulfat
Pret: 76.4 RON
*TVA inclus
 
Colagen Pur din Somon salbatic
Pret: 93.1 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara