Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tenosinovita

Descriere tenosinovita:

Tenosinovita reprezinta inflamatia tendonului, ori tecii acestuia. Formele cele mai des intalnite de tenosinovita sunt: tenosinovita Quervain la incheieturii mainii (tendoanele, abductorul lung de la police si extensorul mic de la police), tenosinovita tendoanelor flexoare si tenosinovita piogenica a tendonelor flexoare.Tendoanele flexorilor mainii culiseaza in tunele fibrocartilaginoase. Cele 2 straturi (visceral si parietal) al sinovialei lubrifiaza si hranesc tendoanele.

Cauzele tenosinovitei:
Infectia poate apare in teaca tendonului printr-o rana superficiala la nivelul dermei, sau prin extindere hematogena precum in  cazul tenosinovitei gonococica. Infectia gonococica porneste de la infectia mucoasei tractului genital, a rectului, sau a faringelui. Peste ¾ dintre pacientii care sufera infectie gonococica diseminata dezvolta tenosinovita.
Traumele recente ale zonei afectate constituie factori predispozanti in dezvoltarea tenosinovitei piogenice a  tendoanelor flexoare.
Tendosinovita infectioasa cunoaste o complicatie foarte periculoasa si anume pierderea abilitatii de miscare a articulatiei. Alte complicatii mai putin frecvente a tenosinovitelor infectioase sunt amputarea degetelor (in cazurile avansate). Riscurile de frecventa sunt asociate cu factori precum: varsta de peste 50 de ani, diabetul, insuficienta renala, boli vasculare periferice, modificari ischemice in momentul diagnozei, purulenta subcutanata, ori infectiile polimicrobiene.
Tratamentul tenosinovitei:
Terapia medicamentoasa timpurie a tenosinovitelor supurative acute poate inlocui necesitatea chirurgiei. Daca un pacient se prezinta timpuriu cu o astfel de conditie se administreaza antibiotice intravenos. Antibioticele empirice cuprind Cefazolina, Clindamicina, sau Eritromicina. Persoanele imunocompromise au nevoie de tratament cu Sulbactam, ori cu Cefotaxim. Terapia conservativa urmareste: decupajul plagii, exercitii fizice de mobilizare si controlul edemului. Pentru tenosinovitele cauzate de uzura tendonului, ori a tecii acestuia se aplica gheata pe zona dureroasa, se ridica membrul afectat, se administreaza antiinflamatorii si corticosteroizi.
Spitalizarea este necesara pentru tenosinovitele gonococice si tenosinovitele infectioase.Complicatiile tenosinovitelor presupun: durere cronica, dizabilitate cronica, limitarea miscarilor pentru zona afectata, sau amputarea degetelor. Tenosinovitele infectioase au un prognostic bun cu terapie antibiotica, iar cele noninfectioase cu terapie conservativa sau corticosteroidica. Cele mai cumplite complicatii posibile sunt distrugere irecuperabila a tendonului, sau diseminarea infectiei la os.

Simptomele tenosinovitei:

Pacientii cu tenosinovita infectioasa a tendoanelor flexoare apare dupa o plaga penetranta, fiind caracterizata de durere, roseata si febra. Examenul fizic arata semnele Kanaval ale infectiei tecii flexorilor. Pacientii care au primit tratament antibiotic recent pot fi asimptomatici.In plus pacientii imunocompromisi pot prezenta plagi penetrante si corpi straini. Simptomele clinice sunt vagi in cazul unor infectii indolente.

Formele de tenosinovita:
Pacientii cu tenosinovita reumatoida pot prezenta ruptura de tendon. Ruptura apare cand tendonul trece pe suprafata rugoasa, sau a fost erodat de o sinovita cronica. Tendonul poate fi slabit de invazia directa a tenosinovitei reumatoide sau de ischemia necrozanta a tesutului inconjurator si alterarea aportului de singe.
Tenosinovita de Quervain apare la cei ce au istoric de restrangere a miscarilor policelui si degetelor. Durerea este radiala pe incheietura mainii. Tenosinovita de Quervain se agraveaza cu activitatea si se amelioreaza cu repausul. Debutul durerii este tipic, gradat, fara istoric de trauma acuta. Cele mai des afectate sunt femeile de varsta mijlocie. Palparea apare la palparea de-a lungul inchieturii.
Tenosinovita flexorilor mainii se caracterizeaza prin sensibilitate excesiva si este prezenta la capatul proximal al tecii tendoanelor, in palma distala. Acest tip de tenosinovita afecteaza indeosebi policele si inelarul. Apare mai ales la femeile de varsta mijlocie care sufera de diabet. Flexia policelui este urmata de eliberarea rapida, fapt pentru care este supranumita si degetul tragator. In acest caz durerea radiaza in degete. In cazurile mai severe degetul necesita manipulare pasiva pentru a recastiga extensia.
Tenosinovita gonococica afecteaza mai ales tinerii si adultii tineri. Este mai frecventa la femei, mai ales in timpul sarcinii, sau dupa menstruatie, cand intervine diseminarea gonoreei. Intervalul de la contactul sexual si debutul simptomelor de diseminare variza de la 1 zi, pana la cateva saptamani. Sunt prezente eritemul, sensibilitatea la palpare si miscarea dureroasa. Febra este un simptom comun, alaturi de dermatita, caracterizata de macule hemoragice, sau papule pe extremitatile distale ale trunchiului.
Tenosinovita infectioasa nongonococica poate aparea chiar o placa intepata, din lacerari, din fisuri ale pielii, muscaturi, sau leziuni ale injectiei sub presiune. Durerea si edemul apar de-a lungul tendonului afectat. Tendonul flexor al mainii este cel mai implicat. Se observa sensibilitate, eritem si miscari dureroase ale tendonului afectat.
Semnele cardinale ale lui Kanavel cuprind: edemul fusiform al degetului, pozitia flexata a policelui, durere severa cu extensia pasiva a degetului, sensibilitate si edem de-a lungul tecii flexorilor.

 

Tratamente naturiste pentru Tenosinovita

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pret: 280 RON
*TVA inclus
 
Fulvitea
Pret: 400 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara