Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Tifilita (Cecita)

Descriere tifilita:

Tifilita descrie inflamatia cecumului. Termenul a inceput sa fie nomilalizat din 1960 pentru sindromul ileocecal, pentru a descrie inflamatia si necroza cecumului, apendicelui si ileonului, la pacientii cu leucemie. Secundar, tifilita a fost relationata cu anemia aplastica, limfomul, S.I.D.A. si imunosupresia secundara transplantului renal, sau tratamentului pentru neoplasme.
Tifilita s-a decoperit la peste o zecime dintre copiii leucemici care au murit in timpul chimioterapiei. Mortalitatea medie este de 40-50% si este atribuita perforatiei cecale, necrozei intestinale si sepsisului. Prevalenta bolii este egala intre sexe. Tifilita apare atat la adulti, cat si la copii deopotriva.

Cauze tifilita:

Maximul normal al grosimii peretelui colonului este, prin Computer Tomografie, de 3 mm. Cand colonul este destins, cu scaun, fluid, sau contrast, peretele normal colonic este aproape imperceptibil. Grasimea pericolonica trebuie sa demonstreze atenuare omogena. Tifilita, de obicei, se limiteza la cecum, apendix si ileumul terminal, totusi, poate cauza pancolita prin extindere distala de cecum.
Patologic tifilita reprezinta inflamatia si necroza cecumului, apendicelu si ileumului. Cauzele tifilitei sunt necunoscute, insa evolutia tifilitei este multifactoriala. Lezarea mucoasa prin agentii citotoxici joaca un rol deosebit in cazurile de tifilita, observate in timpul procedurii de chimioterapie.
Distensia cecala, in tifilita, poate impiedica aportul de sange si conducand la ischemie mucoasa si ulceratie. Infectia poate fi implicata in special cu citomegalovirus. Invazia bacteriana conduce la penetratie transmurala si in final la perforatie. Necroza mucoasa si submucoasa poate cauza hemoragie intramurala. Infiltratia neoplazica poate fi implicita, la unii pacienti.

Simptome tifilita:

Grasimea pericolonica demonstreaza o atenuare omogena.
Prezentarea clinica tipica, in care evolutia si severitatea variaza considerabil, include urmatoarele simptome: diaree apoasa, sau cu sange, febra, greata, varsaturi; durere abdominala localizata in cadranul drept abdominal inferior; soc secundar septicemiei, sau perforatiei colonice.

Diagnostic tifilita:


Examinarea fizica include urmatoarele considerente: distensie abdominala, absenta zgomotelor intestinale; timpanism, sensibilitate la palpare;  ocazional, o masa palpabila, sensibilitate de rebaund si difuza sugerand perforatia colonica, peritonita.
Studii imagistice:
Radiografia simpla, abdominala, este nespecifica dar poate demonstra o densitate similara unei mase cu fluid in cadranul abdominal inferior stang, distensia anselor intestinale superioare adiacente, aer intraperitoneal liber si pneumomatoza. Tranzitul baritat si colonoscopia sunt contraindicate in tifilita,  fiindca au potential crescator al riscului de perforatie.
Computer tomografia demonstreaza perete colonic atenuat, ocazional excentric, cu ingrosare si distensie cecala. Atenuarea inalta cu ingrosarea peretelui colonic poate reprezenta hemoragie. Inflamatia pericolonica a grasimii mezenterice este frecventa. Computer tomografia identifica complicatiile, incluzind Pneumomatoza Coli, pneumoperitoneul, colectiile fluidice pericolonice si abcesele. Aceste complicatii necesita interventie chirurgicala urgenta.
Ultrasonografia, in tifilita, include peristaltica absenta, sau scazuta, a intestinului in cadranul abdominal inferior drept, perete ingrosat, hiperechogen si mucoasa hiperechogena ingrosata. Studiul Doppler arata hipervascularizarea mucoasei si a peretelui intestinal.

Tratament tifilita:

Pacientii diagnosticati cu tifilita au rata mortalitatii deosebit de crescuta. Tratamentul este conservativ din punct de vedere medical in timp ce se asteapta recuperarea granulocitelor. Dupa diagnosticare, pacientul trebuie sa primeasca antibiotice cu spectru larg de actiune. In unele cazuri, pacientii sunt descoperiti cu hemoculturi pozitive pentru germeni anaerobi. Se poate administra factor de stimulare a maduvei osoase.
Exista raporate privind terapia eficienta cu Vancomicina. Agentii antipersistaltici trebuie evitati. Recurenta este rara, iar majoritatea pacientilor se recupereaza.
Terapia chirurgicala are succes la pacientii care nu raspund la terapia medicamentoasa. Criteriile pentru interventia chirurgicala includ: hemoragie gastrointestinala persistenta dupa rezolutia neutropeniei si a trombocitopeniei si corectia anomaliilor coagularii; evidenta perforatiei peritoneale libere; deteriorarea clinica care necesita suport cu vasopersoare, sau volume mari de fluide, sugerand sepsis necontrolat; dezvoltarea simptomelor unui proces intraperitoneal, care in absenta Neutropeniei, necesita in mod normal, interventie chirurgicala.

 

Tratamente naturiste pentru Tifilita (Cecita)

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara