Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Tireotoxicoza

Descriere tireotoxicoza:

Tireotoxicoza reprezinta o afectiune care cuprinde tota­litatea simptomelor care secundeaza o hipertiroidie. Hipertiroidia reprezinta secre­tia excesiva de hormoni tiroidieni. Tireotoxicoza defineste manifestarile clinice, fiziopatologice si biochimice, care se produc atunci cand tesuturile sunt expuse si raspund la actiunea excesiva a hormonilor tiroidieni. Aceasta afectiune se poate produce in mai multe moduri, dintre care cel mai important mod cuprinde acele afectiuni care determina o supraproductie de hormoni a glandei tiroide. In cazuri rare, aceasta hiperfunctie este rezultatul unei secretii excesive de TSH de catre o tumora hipofizara, sau se datoreaza rezistentei hipofizare la actiunea hormonilor tiroidieni, dar nu si rezistentei la nivelul tesuturilor periferice. Alte cauze sunt reprezentate de actiunea unui stimul tiroidian, nereglat homeostatic, de origine extrahipofizara.

Tipurile de tireotoxicoza sunt: afectiuni insotite de hiperactivitate tiroidiana manifestate prin prin sinteza si secretia crescuta a hormonilor tiroidieni: boala Basedow-Graves, tumori trofoblastice, gusa multinodulara toxica ,adenomul toxic hipersecretant precum sindromul Plummer, tumori hipofizare secretante de TSH, hormon hipofizar care stimuleaza sinteza de hormoni tiroidieni, tumori testiculare secrentate de hCG care este gonadotropina corionica umana,ce are activitate similara cu TSH-ul, afectiuni tranzitorii; afectiuni neasociate cu hiperactivitate tiroidiana: tiroidita subacuta, tiroidita cronica cu tireotoxicoza tranzitorie, tireotoxicoza factitia, hamburger toxicosis(produsa de ingestia de carne contaminata cu tiroida animala), struma ovarii (tesut tiroidian situat la nivelul ovarului si secretant de hormoni tiroidieni), carcinomul folicular functional, afectiuni induse de apor excesiv de iod (amiodarona,agenti radiologici precum substantele de contrast). Desi afectiunile specifice care produc tireotoxicoza isi pune fiecare amprenta  proprie asupra tabloului clinic, semnele si simptomele starilor tireotoxice sunt in mare parte aceleasi.  


Cauze tireotoxicoza:
Aceasta afectiune poate avea mai multe cauze dintre care cea mai importanta o reprezinta afectiunile care determina o supradoza de hormoni a glandei tiroide. In cazuri rare, aceasta hiperfunctie este rezultatul unei secretii excesive de TSH de catre o tumora hipofizara, sau se datoreaza rezistentei hipofizare la actiunea hormonilor tiroidieni, dar nu si rezistentei la nivelul tesuturilor periferice. Alte cauze sunt reprezentate de actiunea unui stimul tiroidian, nereglat homeostatic, de origine extrahipofizara.

Tireotoxicoza poate fi de mai multe tipuri: afectiuni insotite de hiperactivitate tiroidiana prin sinteza si secretie crescuta de hormoni tiroidieni: precum boala Basedow-Graves, tumori trofoblastice, gusa multinodulara toxica, adenomul toxic hipersecretant (sindromul Plummer), tumori hipofizare secretante de TSH-hormon hipofizar care stimuleaza sinteza de hormoni tiroidieni, tumori testiculare secrentate de hCG (gonadotropina corionica umana), care are activitate similara cu TSH, afectiuni tranzitorii; afectiuni neasociate cu hiperactivitate tiroidiana: tiroidita subacuta , tiroidita cronica cu tireotoxicoza tranzitorie, tireotoxicoza factitia, struma ovarii (tesut tiroidian situat la nivelul ovarului si secretant de hormoni tiroidieni), carcinomul folicular functional, afectiuni induse de apor excesiv de iod (amiodarona,agenti radiologici precum substantele de contrast). Desi afectiunile specifice care produc tireotoxicoza isi pune fiecare amprenta  proprie asupra tabloului clinic, semnele si simptomele starilor tireotoxice sunt in mare parte aceleasi.

Aceasta afectiune poate avea mai multe cauze dintre care cea mai importanta este reprezentata de  afectiuni care determina o supraproductie de hormoni de catre glanda tiroida. In cazuri rare, aceasta hiperfunctie este rezultatul unei secretii excesive de TSH de catre o tumora hipofizara sau se datoreaza rezistentei hipofizare la actiunea hormonilor tiroidieni, dar nu si rezistentei la nivelul tesuturilor periferice.
Alte cauze sunt reprezentate de actiunea unui stimul tiroidian, nereglat homeostatic, de origine extrahipofizara.   Cauzele neobisnuite de tireotoxicoza pot fi reprezentate de: un adenom hipofizar secretant de TSH sau de o rezistenta selectiva a mecanismului secretor al TSH la inhibitia feedback a hormonilor tiroidieni; tumori trofoblastice,coriocarcinom sau mola hidatiforma cand se produc frecvent cresteri ale concentratiilor sericede T3 si T4 total si liber; lapacientele gravide cu tumori trofoblastice, in afara de semnele sarcini,pot fi prezente manifestari ale tireotoxicozei dar oftalmopatia este absenta.

Hiperfunctia tiroidiana este determinata de un stimulator circulant al tiroidei deorigine trofoblastica, care este gonadotropina corionica umana (hCG), iar diagnosticul poate fi confirmat de determinarea unor niveluri foarte mari de hCG in sange si urina; anomaliile testelor functionale ale tiroidei se remit prompt dupa inlaturarea tumorii; tireotoxicoza factitia care este o forma de tireotoxicoza fara hipertiroidie, care rezulta din utilizarea sau ingestia accidentala a unei cantitati crescute de hormoni tiroidieni care apare mai frecvent la femei cu afectiuni psihice sau la pacienti care au luat in trecut hormone tiroidieni sau care au rude ce iau hormone tiroidieni; secretie excesiva de hormoni tiroidieni de catre tesuturi tiroidiene ectopice functionale intinse ale carcinoumului tiroidian sau struma ovarii (tesut tiroidian situat la nivelul ovarului si secretant de hormoni tiroidieni); fenomenul iodbasedow care se refera la inducerea tireotoxicozei la un pacient anterior eutiroidian ca rezultat la expunerea la iod. Acesta apare in mod tipic in regiunile cu deficit de iod, cand se impun masurile de de crestere a aportului de iod; se presupune ca iodul suplimentar permite tesutului tiroidian cu functionare proprie sa producasi sa excrete hormone in exces. Un fenomen similar se produce si la pacientii cu gusa multinodulara netoxica care primesc doze crescute de iod.Deoarece acesti pacienti sunt majoritatea varstnici, existand pericolul complicatiilor cardiovasculare severe ale tireotoxicozei, nu trebuie administrate doze mari de iod pacientilor cu gusa multinodulara.

Simptome tireotoxicoza:

Semnele si simptomele tireotoxicozei pot fi: generale: scadere ponderala importanta cu apetit pastrat sau chiar crescut, intoleranta la caldura; cardiovasculare (care, uneori,pot fi singurele manifestari ale hipertiroidiei), tahicardie sinusala permanenta (accelerarea ritmului cardiac, ajungand pana la 100-120 batai/minut), chiar si in somn; functia cardiaca poate fi uneori sever afectata, cordul nemaiputand asigura necesarul de oxigen pentru tesuturi (insuficienta cardiaca); neuromusculare: tremor al extremitatilor, astenie fizica cu scaderea fortei musculare; oculare: privire fixa caracteristica, cu marirea fantelor palpebrale, rarirea clipirii si, incetinirea miscarilor pleoapei si insuficienta ridicarii sprancenei la orientarea in sus a privirii, manifestare ocular ace trebuie diferentiata de oftalmopatia infiltrative din boala Graves; tegumentare: tegumente subtiri, calde, umede; neuropsihice: instabilitate emotionala, insomnii.

Diagnostic Tireotoxicoza:

Diagnosticul se pune pe baza : examenului clinic amanuntit,care va evidentia semnele si simptomele mai  prezentate;  dozarii in ser a hormonilor tiroidieni care sunt crescute; -testului pozitiv la TRH (hormon hipotalamic,care are rol in stimularea secretiei de TSH-hormon de la nivelul hipofizei). La omul sanatos ,dupa administarea de 400 micrograme TRH ,dupa 20-30 minute apare o crestere a TSH .In hipertiroidism nu apare aceasta crestere; RAIU (testul pentru determinarea captarii iodului radioactiv de catre tiroida) care este crescut  in hipertiroidism si scazut in tireotoxicozele fara hipertiroidie; ecografiei tiroidiene care pune in evidenta structura glandei,existenta unei formatiuni nodulare si poate stabili cu aproximatie natura lor maligna sau benigna. Cand se suspecteaza existenta unui cancer, examenul poate fi completat cu o punctie si biopsie tiroidiana, care arata tipul celulelor care intra in componenta glandei sau a nodulilor. Tratamentul tireotoxicozei prin metode care sa produca scaderea sintezei hormonale ( agenti antitiroidieni, interventie chirurgicala sau iod radioactiv) este adecvat in tireotoxicoza cu hipertiroidie dar inadecvat si ineficient in alte forme de tireotoxicoza.

Tratament tireotoxicoza:
Tratamentul urmareste ameliorarea rapida a tireotoxicozei si corectarea functiei cardiace. Primul obiectiv este cel mai bine indeplinit prin tratament cu doze mari de agenti antitiroidieni urmat de tratament cu iod, daca situatia clinica este urgenta. In cazurile mai putin severe, tratamentul cu iod radioactive este precedat doar de tratament cu medicamebte antitiroidiene. Afectarea functiei cardiace se trateaza in mod obisnuit, folosind doze mai mari de digitala decat cele obisnuite, insa cu atentie la prevenirea intoxicatiei digitalice pe masura ce tireotoxicoza se corecteaza. Tratamentul tireotoxicozei prin metode care sa produca scaderea sintezei hormonale( agenti antitiroidieni, interventie chirurgicala sau iod radioactiv) este adecvat in tireotoxicoza cu hipertiroidie dar inadecvat si ineficient in alte forme de tireotoxicoza.

 

Tratamente naturiste pentru Tireotoxicoza

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara