Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxamin Royale

Zeolit Detoxamin Royale

Torsiunea ovariana

Descriere torsiune ovariana:

Torsiunea ovariana descrie rotatia ovarului intr-un anumit grad de inclinatie astfel incat sa blocheze artera si vena ovariana. Conditia numara 3% din urgentele ginecologice. Este mai comuna la femeile tinere in perioada reproductiva. Torsiunea apare cu prevalenta ridicata pentru ovarul drept. Torsiunea ovariana poate apare la orice varsta, dar cele mai multe cazuri apare la varsta reproductiva. Aproximativ 17% dintre cazuri apar la femeile din premenarha, sau postmenopauza. Desi torsiunea ovariana la copii foarte mici este rara s-a raportat un caz la o fetita de 2 ani. Varsta medie este de 28 de ani.

Simptome torsiune ovariana:

Pacientele cu torsiune ovariana se prezinta frecvent cu debut brusc al durerii abdominale inferioare unilaterale, acompaniata de greata si varsaturi.

In simptomatologia clasica, pacienta se prezinta cu durere brusca abdominala, unilaterala care se agraveaza in cateva ore. O minoritate dintre paciente se plange de durere usoara care urmeaza unei perioade mai lungi de timp. Durerea este localizata in zona afectata, iradiind in spate, pelvis si coapsa. Aproximativ 25% dintre pacienti experimenteaza durere bilaterala in cadranul abdominal inferior bilateral. Poate fi descrisa ca o crampa sau un cutit care taie. Greata si varsaturile apar la aproximativ 70% dintre pacienti mimand o sursa gastrointestinala de durere si orientand gresit diagnosticul. Istoricul de episoade anterioare poate fi explicat de torsiunile din antecedente rezolvate spontan. Febra poate apare tardiv cand ovarul devine necrotic. Debutul in timpul efortului fizic este comun.

Cauze torsiune ovariana:

Elementul declansator este, in genere, efortul fizic si miscarile bruste. De asemenea, anomaliile de forma si dimensiunea ovarului il pot predispune spre rotatie. Dezvoltarea unei mase ovariene este legata de declansarea torsiunii. In anii reproductivi cresterea regulata a chisturilor ovariene luteale mari reprezinta un factor de risc pentru rotatie. Efectul de masa al tumorilor ovariene este de asemeni comun etiologic pentru torsiune. Torsiunea ovarului apare alaturi de torsiunea tubei fallopiene precum si a pediculului sau vascular. Torsiunea ovariana apare unilateral intr-un ovar marit din cauze patologice. Iregularitatea ovarului creeaza practic un punct de sprijin in jurul caruia oviductul se roteste. Procesul poate implica doar ovarul, dar mai frecvent afecteaza ovarul si oviductul. Aproximativ 60% din torsiuni apar pe dreapta. In ultima decada au fost descoperiti mai multi factori responsabili pentru dezvoltarea torsiunii ovariene. Desi torsiunea poate apare rar la anexele normale, se dezvolta mai frecvent prin una dintre multele modificari anatomice. Torsiunea unui ovar normal este foarte comuna la copiii la care tulburarile de dezvoltare, cum sunt tubele fallpopiene excesiv de lungi, sau mezosalpingele, pot fi responsabile. De fapt mai putin de jumatate dintre ovarele torsionate la pacientele pediatrice implica chisturi, teratoame, sau alte forme neoplazice.. In timpul sarcinii timpurii prezenta unui chist luteal mare predispune ovarul la torsiune. Femeile care prezinta inducerea ovulatiei pentru infertilitate au un si mai mare risc.
Tumorile ovariene, maligne si benigne sunt implicate in 50-60% dintre cazurile de torsiune. Masele implicate sunt peste 4-6 cm, desi torsiunea este posibila si la mase mai mici.

Sarcina este asociata cu si poate fi responsabila de torsiune la aproximativ 20% dintre cazuri, similar marirea ovarelor in timpul ovulatiei in combinatie cu laxitatea tesuturilor de suport ale ovarului.
Tubele fallopiene malformate congenital si elongate pot fi vazute mai ales la tinerele prepubertale.
Tumorile ovariene determina, in peste jumatate dintre cazuri, torsiunea anexelor. Tumorile dermoide sunt cele mai frecvente. Tumorile maligne determina mai rar torsiune decit cele benigne, datorita prezentei adeziunilor canceroase care fixeaza ovarul la tesuturile din jur.

Diagnostic torsiune ovariana:

Torsiunea ovariana este dificil de diagnosticat, iar operatia este efectuata inaintea punerii diagnosticului. Lipsa sangelui ovarian la ecografia Doppler pare a fi un predictor bun pentru torsiunea ovariana. Femeile cu flux sanguin ovarian scazut sunt de asemeni predispuse la torsiune ovariana.

Examinarea fizica este tipica, nonspecifica si foarte variabila. In general se descopera o masa unilaterala sensibila  la 50-90% dintre paciente. Totusi, absenta acesteia nu exclude diagnosticul. Sensibilitatea la palpare este comuna, totusi este usoara la aproximativ 30% si absenta la alte 30% dintre pacienti. De aceea absenta sensibilitatii nu poate fi folosita pentru a exclude torsiunea. Elementele peritoneale sunt infrecvente si indica boala avansata daca este prezenta.


Tratamentul torsiune ovariana:
Tratamentul conservativ in torsiunea ovariana cuprinde laparoscopia pentru a derula ovarul torsionat si posibil oforopexia pentru a fixa ovarul care se poate retorsiona. In cazurile severe in care sangele este taiat pentru ovar pentru o perioada lunga de timp, necroza ovarului poate apare. In aceste cazuri ovarul trebuie inlaturat chirurgical.
Majoritatea pacientelor cu torsiune ovariana au un diagnostic intarziat determinand infarctul si necroza ovariana. Salvarea ovarului are o rata de 10% la adulti dar peste 27% la pacientele pediatrice. Desi este neobisnuit ca pierderea unui ovar sa determine infertilitate semnificativa si nu s-au raportat nici un caz de deces prin torsiune de ovar, diagnosticul precoce permite tratamentul laparoscopic conservativ si reducerea complicatiilor.

 

Tratamente naturiste pentru Torsiunea ovariana

Zeolit Detoxamin Royale
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara