Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Traumatismele inchise ale rinichiului

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Traumatismele inchise ale rinichiului

Descriere traumatismele inchise ale rinichiului:

Traumatismele inchise ale rinichiului includ totalitatea leziunilor parenchimului, ale pediculului renal si ale cailor excretorii intrarenale care se produc printr-un traumatism ce respecta integritatea tegumentelor si a peretelui lombar.
Rinichiul normal este mult mai bine protejat impotriva leziunilor traumatice decat cel ectopic. Leziunile se produc in majoritatea cazurilor (85%) prin mecanism direct, agentul vulnerant (adesea accidente rutiere) actionand la nivelul hipocondrului, bazei toracelui sau flancului abdominal. In restul cazurilor (cca. 15 %) se produce tractiune si avulsia pediculului vascular renal in urma proiectarii corpului pe un plan dur (de exemplu caderi de la inaltime).
Traumatismele provoaca la nivelul parenchimului renal hemoragie si/sau ischemie. Leziunile renale se clasifica astfel:
- Traumatisme renale minore reprezinta marea majoritate (cca. 85%) Includ: hematomul subcapsular sau intraparenchimatos, rupturi corticale cu hematom perirenal.
- Traumatisme renale majore presupun leziuni severe cum ar fi: ruptura renala polara, bipartitia renala, rupturi cortico-medulare si zdrobirea renala – implicand risc vital major.
- Leziuni ale pediculului vascular sunt extrem de rare (mai putin de 1%) si grave. Constau in avulsia partiala sau totala a arterei si sau venei renale.

Evolutia imediata este buna in majoritatea cazurilor. Hemoragia este principala complicatie care apare (in pana la 15% din cazuri) dar hemostaza spontana este adesea posibila. Urinomul perirenal precum si hematomul perirenal se pot complica cu formarea unui abces perinefretic.
Tardiv evolutia poate fi marcata de aparitia sechelelor determinate de procesul de fibroza retroperitoneala si atrofie renala. Aceste complicatii tardive pot fi hipertensiunea arteriala, hidronefroza, pielonefrita, pseudochistul uro-hematic, fistula arterio-venoasa.

Simptome traumatismele inchise ale rinichiului:
Anamneza releva circumstantele producerii traumatismului sau accidentului rutier. Hematuria macroscopica totala postraumatica este un semn clar al lezarii rinichiului dar poate lipsi in unele cazuri. Durerea lombara este generata de compresiunea exercitata de hematomul perirenal sau intrarenal. Examinarea clinica a bolnavului arata echimoze ale peretelui abdominal, impastrare dureroasa si difuza a lombei, semne de soc (scaderea tensiunii arteriale si a diurezei) – sugereaza o hemoragie severa. De asemenea se pot obiectiva si traumatisme ale altor organe (fracturi costale avand drept consecinta aparitia hemo- sau pneumotoraxului, hemoperitoneu, etc.)


Diagnostic traumatismele inchise ale rinichiului:
Explorarile paraclinice cuprind teste de laborator si explorari imagistice.
Testele de laborator includ hemoleucograma si hematocritul, grupa sanguina, probele de coagulare si ale functiei renale si sunt foarte importante in vederea efectuarii (si urmaririi) hemostazei si reechilibrarii volemice a bolnavului. Explorarile imagistice urmaresc identificarea leziunilor (fracturi) si ale consecintelor acestora asupra parenchimului renal (nefromegalie, hematoame) .
Ultrasonografia este unul din procedeele cele mai larg raspandite, are avantajul ca se poate efectua si la pacientii in stare de soc. Efectuata imediat evidentiaza dimensiunile si omogenitatea parenchimului renal iar ulterior permite monitorizarea evolutiei leziunilor.
Urografia intravenoasa este un examen mai greoi (nu poate fi facut la politraumatizatii cu tensiune arteriala mai mica de 80 mm Hg) dar foarte important caci ofera informatii privitoare la morfofunctionalitatea rinichiului controlateral in caz ca se impune nefrectomia de hemostaza. Rinichiul traumatizat poate fi functional (caz in care se observa extravazarea opacifiantului intraparenchimatos sau perirenal) sau nefunctional – mut urografic datorita fie rupturii/ traombozei arterei renale fie obstruarii totale prin cheaguri a tractului urinar.
Computer tomografia se impune doar in cazul traumatismelor foarte severe oferind in plus si informatii despre integritatea celorlalte organe parenchimatoase intraperitoneale.
Arteriografia renala este mai rar utilizata; poate decela sechele posttraumatice (fistula arterio-venoasa, stenoza arteriala) si ruptura arterei renale dar poate fi folosita si in scop terapeutic realizandu-se astfel o embolizare selectiva hemostatica.
Radiografia reno-vezicala simpla arata stergerea umbrei psoasului si eventuale fracturi.

Tratament Traumatismele inchise ale rinichiului:

Tratamentul variaza in functie de gradul hemoragiei. Contuzia renala minora necesita doar supravegherea atenta a bolnavului si repaus la pat. In cazurile de gravitate medie se intervine chirurgical la 5-7 zile dupa traumatism efectuandu-se in functie de necesitati: evacuarea urohematomului perirenal, nefrectomie partiala (indepartarea zonelor de parenchim ischemiate) sau nefrorafie. Cazurile de mare gravitate (zdrobire renala) reprezinta o urgenta si impun reechilibrarea hidrovolemica a pacientului si practicarea imediata a nefrectomiei de hemostaza.

 

Tratamente naturiste pentru Traumatismele inchise ale rinichiului

Radacina de Gravel (Gravelroot)
Pret: 76.9 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara