Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Traumatismele pleoapelor

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Traumatismele pleoapelor

Descriere Traumatismele pleoapelor:

Traumatismul reprezinta totalitatea tulburarilor locale si generale care apar ca urmare a actiunii violente asupra organismului, a unui agent extern, denumit agent vulnerant, sau corp contondent. Im functie de natura agentului vulnerant, dar si de rezistenta structurilor biologice asupra carora acesta actioneaza, leziunile pot fi uneori usor de identificat si clasificat; exista numeroase cazuri clinice, in care leziunile cu greu au putut fi sesizate la o prima examinare clinica. Dupa caz, traumatismul se poate solda cu leziuni (unice sau multiple) ale unor organe invecinate.
Termenul de politraumatism se foloseste pentru cazurile in care exista cel putin doua sau trei leziuni grave, care ar putea afecta functia circulatori sau respiratorie a victimei. Exista doua mari categorii de traumatisme: Contuziile si Plagile. Diferenta dintre aceste doua tipuri de leziuni este data de integritatea tegumentului, care este pastrata in cazul contuziilor; si deoarece pielea joaca rol de bariera impotriva infectiilor microbiene, este de la sine inteles ca plagile [leziuni in care integritatea tegumentului este afectata(solutie de continuitate)] prezinta risc septic crescut.

Contuzia reprezinta o leziune care nu produce solutie de continuitate la nivelul plagii. Daca leziunea afecteaza doar vascularizatia superficiala subcutanata, atunci poarta numele de echimoza. Contuzia se poate asocia cu prezenta unui hematom subcutanat.

Pleoapele si functionalitatea acestora, pot fi afectate de o serie de contuzii, plagi, sau arsuri survenite ca urmare a contactului cu anumiti agenti traumatizanti. Este necesar ca astfel de leziuni sa fie rapid recunoscute si corect tratate, pentru a asigura o buna functionare a aparatului palpebral, dar si pentru a evita cicatrizarile inestetice care se pot instala in urma acelui traumatism.

Cauze Traumatismele pleoapelor:
Leziunile de la nivelul pleoapelor si implicit aspectul acestora, depind foarte mult de natura agentului care le-a produs. Contuziile sunt produse de obiecte plate, care nu prezinta margini ascutite (ce pot taia tegumentul) precum bucati de piatra, pumnul, dar si caderi urmate de lovirea fetei. Astfel de obiecte vor provoca urmatoarele tipuri de leziuni: contuzii, hematoame (hematomul reprezinta o colectie de sange, mai mult sau mai putin inchistata, acumulata in tesuturi sau intr-o cavitate), sau plagi zdrobite (plagi contuze) .
Obiectele care prezinta muchii ascutite, prin actiunea traumatizanta asupra pleoapelor, vor genera plagi taiate functie de morfologia leziunii, plagile taiate pot fi superficiale sau transfixiante (plaga transfixianta reprezinta plaga care traverseaza dintr-o parte in alta, si care prezinta un orificiu de intrare si un orificiu de iesire) .
Agentii vulneranti, de tipul carligelor, sarmelor sau muscaturilor de animal, vor produce rupturi si smulgeri ale pleoapelor. Practic, acesti agenti acroseaza si smulg structurile pleoapelor. Arsurile pleoapelor sunt generate de o sursa externa de caldura (flacara deschisa, explozie, apa sau vapori fierbinti); apar de obicei in contextul unor arsuri extinse la nivelul intregului tegument facial.

Diagnostic Traumatismele pleoapelor:
Atunci cand se efectueaza examenul clinic al unui pacient cu traumatisme la nivelul fetei, toate leziunile, care dupa vindecare ar putea genera defecte inestetice, trabuiesc recunoscute si tratate corespunzator; trebuiesc avute in vedere si posibile leziuni ale tarsului, ale muschiului ridicator al pleoapei superioare si ale canaliculelor lacrimale; de asemenea, niciodata nu va fi neglijata examinarea clinica a globului ocular.

 

Tratamente naturiste pentru Traumatismele pleoapelor

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC  
 
Inchide bara