Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Trombocitopenia in sarcina

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Trombocitopenia in sarcina

Descriere Trombocitopenia in sarcina:

Trombocitopenia este frecventa la mame si nou-nascuti si este determinata de obicei de distrugerea crescuta a trombocitelor. Numarul normal de trombocite la femeia neinsarcinata si la nou-nascut variaza intre 150. 000-400. 000/µL, totusi numarul de trombocite la femeia insarcinata este scazut in general.

Cauze Trombocitopenia in sarcina:

Trombocitopenia in sarcina are numeroase cauze, incluzind trombocitopenia gestationala, infectiile virale si bacteriene si preeclampsia complicata cu hemoliza, enzime hepatice crescute si trombocite scazute-sindrom HELLP. Tabloul clinic al trombocitopeniei in sarcina poate cuprinde petesii, echimoze, hemoragii nazale si gingivale, mai rar hematurie, hemoragie gastrointestinala, hemoragie intracraniana. Hemoragia asociata cu chirurgia este neobisnuita daca trombocitele nu scad sub 50. 000/mcL. Hemoragiile spontane semnificative clinic sunt rare daca trombocitele nu scad sub 10. 000/mcL. Riscul fetal sau neonatal de trombocitopenie este extrem de mic in cazul trombocitopeniei gestationale. Nu se raporteaza complicatii fetale sau neonatale in aceasta afectiune. In cazul sindromului HELLP mortalitatea perinatala este de 11%. Decesele perinatale apar prin ruptura placentei, asfixie si prematuritate extrema. Retardul ponderal este comun. Copii sunt la risc crescut de trombocitopenie.
Trombocitopenia gestationala este cauza cea mai comuna de trombocitopenia in sarcina, dar trebuie considerate si alte cauze precum purpura trombocitopenica autoimuna si sindromul HELLP. O anamneza completa este importanta pentru a exclude alte cauze. Daca nu exista antecedente de trombocitopenie iar trombocitele sunt peste 70. 000/mcL conditia este cel mai probabil trombocitopenia gestationala, in schimb daca numarul trombocitelor scade sub 50. 000/mcL sau daca exista istoric de trombocitopenie conditia este purpura trombocitopenica idiopatica.


Tratament Trombocitopenia in sarcina:
Terapia in cazul purpurei trombocitopenice urmareste minimalizarea riscului de hemoragie in timpul sarcinii si a nasterii. Se vor verifica trombocitele regulat in timpul gestatiei pentru ca acestea sa fie in limite acceptabile. Apar hemoragii sponatne daca trombocitele sunt sub 20. 000 mcL, de aceea tratamentul nu este indicat in absenta hemoragiei si daca trombocitele nu scad sub acest nivel. Complicatiile intrapartum si hemoragiile sunt neobisnuite daca numarul de trombocite este peste 50. 000 mcL, de aceea administrarea de concentrate de trombocite este necesar anterior delivrentei. Cel mai mare risc pentru nou-nascut in purpura este hemoragia intracraniana sau viscerala prin trombocitopenie severa. Splenectomia anterior sarcinii este raportata ca un factor de risc pentru dezvoltarea trombocitopeniei la nou-nascut. Cezariana la femeile care sufera de aceasta conditie scade trauma nounascutului in timpul nasterii si previn hemoragiile. Splenectomia in timpul sarcinii este o interventie indicata pentru aceste femei cu trombocitopenie refractara la terapia medicala. Interventia este clinic dificila in trimestrul al treilea si trebuie efectuata in trimestrul al doilea. Aceste paciente trebuie imunizate impotriva pneumococului, meningococului si a Hemophilus influenzae.
Terapia medicala este bine stabilita si eficienta. Este initiata cind trombocitele scad sub 20. 000 mcL, daca apar singerari spontane sau daca se doreste o interventie chirurgicala sau initierea nasterii. Se administreaza prednison pentru purpura trombocitopenica, antidimer D si concentrate trombocitice.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara