Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tromboflebita intracraniana supurativa

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Artery Blend

Artery Blend

Tromboflebita intracraniana supurativa

Descriere Tromboflebita intracraniana supurativa:

Tromboflebita intracraniana supurativa se caracterizeaza prin prezenta trombozei venoase si a supuratiei in interiorul cutiei craniene. Aceasta afectiune este rezultatul unor infectii cu localizare in sinusurile maxilare, sau la nivelul urechii medii ori la nivel mastoidian, orofaringelui, sau tegumentului fetei. Aceste infectii pot disemina pe cale directa, sau hematogena si provoaca o tromboflebita supurativa in interiorul venelor, sau al sinusurilor venoase intracraniene. Alte procese infectioase care pot determina trombozarea vaselor intracraniene sunt meningita bacteriana, abcesul epiduraln, sau empiemul subdural.

Cauze Tromboflebita intracraniana supurativa:
Trebuie mentionat faptul ca aceasta afectiune este o complicatie grava si destul de rara ale acestor procese infectioase si ea survine la pacientii imunotarati, sau care au defecte osoase congenitale ale oaselor craniului si care permit comunicarea relativ directa a interiorului cutiei craniene cu sinusurile craniului. Mai rar, tromboflebita intracraniana poate surveni in urma diseminarii hematogene a unui focar infectios localizat la distanta de extremitatea cefalica, cum ar fi un proces infectios cronic pulmonar sau un proces supurativ renal.
Iata cativa factori de risc asociati cu tromboflebita intracraniana supurativa: deshidratarea, sarcina, utilizarea contraceptivelor orale, siclemia, policitemia, neoplaziile, traumatismele si in general starile care cresc vascozitatea sau coagulabilitatea sangvina. Bolile care determina o predispozitie ridicata pentru tromboflebita intracraniana si in special pentru trombozarea sinusului cavernos sunt sinuzitele maxilare, sinuzitele frontale, etmoidale sau sfenoidale, infectiile de la nivelul tegumentului fetei, sau de la nivelul cavitatii bucale.

Cea mai frecventa sinuzita este cea maxilara, ea aparand ca urmare a unui proces infectios dentar de pe arcada superioara, in urma unui guturai, gripe sau in urma unor manevre medicale ca introducerea unor sonde nazo-gastrice incomplet sterilizate. De asemenea, sinuzita maxilara se poate dezvolta si in urma unei deviatii de sept care obtureaza total sau partial o fosa nazala. Deoarece sinusul maxilar comunica printr-un mic orificiu cu fosa nazala de pe aceeasi parte, obturarea acestuia printr-un proces inflamator sau congenital duce la reducerea sau blocarea aerisirii sinusului, cu posibilitatea dezvoltarii germenilor in cavitatea sinusala. Orificiul de drenaj al sinusului maxilar in fosa nazala este situat superior, la distanta fata de planseul sinusului, astfel ca drenajul secretiilor sinusale este incomplet. Datorita vecinatatii, sinusul frontal si celulele etmoidale se inflameaza destul de rapid in urma sinuzitei maxilare.
Agentii etiologici cei mai frecvent implicati in tromboza intracraniana supurativa sunt stafilococii, streptococii aerobi sau anaerobi, bacilii Gram-negativi sau bacilii anaerobi. Stafilococcus aureus este cel mai intalnit agent patogen la pacientii cu tromboza de sinus cavernos, fiind intalnit la majoritatea pacientilor cu aceasta afectiune. Mai rar tromboza sinusului cavernos este produsa de pneumococi, streptococi, bacili Gram-negativi sau tulpini de Bacteroides. De regula, daca sinuzita urmeaza in urma unui proces infectios dentar, germenii responsabili cu dezvoltarea sinuzitei sunt anaerobi. De aici ei pot disemina spre sinusul frontal, sfenoidal si spre sinusul cavernos. Stafilococcus aureus este intalnit si in infectiile tegumentului fetei. De la nivelul fetei stafilococul auriu poate disemina, destul de rar, la nivel intracranian pe cale hematogena sau limfatica, situatie intalnita mai mult in cazurile persoanelor imunotarate. Otita medie si otomastoidita se pot complica cu producerea unei tromboze in sinusul lateral sau pot determina infectii ale sinusurilor pietroase superior si inferior.
Tromboflebita sinusului sagital superior poate sa apara in urma diseminarii germenilor de la nivelul focarelor infectioase situate la nivelul tegumentului fetei, scalpului, spatiului subdural, spatiului epidural. Si meningitele bacteriene se pot complica uneori cu tromboflebita sinusului sagital. La internare si la initierea tratamentului empiric trebuie tinut cont de focarul infectios care a determinat tromboflebita intracraniana, deoarece cel mai probabil microorganism infectant este in functie de procesul infectios asociat.

 

Tratamente naturiste pentru Tromboflebita intracraniana supurativa

Artery Blend
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Circulation Blend
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Bromelaina
Pret: 65.42 RON
*TVA inclus
 
Vein Defense Cream
Pret: 84.5 RON
*TVA inclus
 
Coral Cats Claw - Gheara Matei
Pret: 106.38 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara