Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburare deliranta - delir

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tulburare deliranta - delir

Descriere Delir:

Tulburarea deliranta este tulburarea in care principala si unica manifestare este un delir care nu este bizar, ciudat si care este fix si de necontenit, nestramutat. Delirul reprezinta convingerea absoluta a persoanei care nu poate fi combatuta cu argumente logice si care nu cedeaza in ciuda evidentelor; o convingere intr-o idee falsa sustinuta ferm in pofida probelor si dovezilor obiective si evidente in sens contrar si in pofida faptului ca alti membri ai culturii respective nu impartasesc credinta respectiva si care trebuie astfel interpretat in functie de traditiile in care a crescut persoana.
Este foarte important de diferentiat daca este sau nu este bizar un delir, in special pentru a face diferenta intre tulburarea deliranta si schizofrenie. Astfel, un delir este considerat bizar daca sunt de neinteles, daca niciodata nu se pot intampla si daca nu provine din experienta zilnica a persoanei afectate (de exemplu, invadatorii din spatiul comic au implantat electrozi in creierul pacientului, sau ca organele sale interne au fost inlocuite de niste forte extraterestre printr-o operatie care nu a lasat nici o urma, nici o cicatrice). Delirurile care nu sunt bizare (nonbizare) se situeaza in sfera posibilului (de exemplu este urmarit de straini, este otravit, este inselat de catre sotie). Delirul poate fi sistematizat (cand temele delirante se leaga intr-un sistem delirant care pare coerent, situatie intalnita in paranoia) si nesistematizat (cand temele delirante nu se leaga logic intre ele, intalnit in schizofrenie).

In esenta, delirurile sistematizate sunt idei delirante construind judecati si rationamente, cu aparenta logica, dar pornind de la postulate false. Intrucat ele evolueaza pe fondul unor personalitati cu trasaturi caracteriale specifice (orgolioase, agresive, rigide, suspicioase) isi vor adauga, din contextul realitatii, elemente care vin sa sustina constructia pseudo-logica, prin care subiectul isi construieste propria realitate.
Dintre delirurile sitematizate se mentioneaza trei categorii:
1. deliruri pasionale si de revendicare
2. delirul senzitiv de relatie
3. delirul de interpretare
Cauze Delir:

Tulburarile delirante apar la persoane care sunt cu personalitati cu suspiciozitate crescuta, la persoanele geloase, care au tendinta de a fi obsedate de ideea ca ar putea fi obiectul invidiei sau poate fi supus unei atitudini de persecutie de catre peroanele din jur, elemente survenite in urma unor situatii psihostresante.
Din punct de vedere genetic, tulburarea deliranta nu este nici un subtip si nici un stadiu incipient sau prevestitor al schizofrenie sau al altei tulburari de dispozitie. Riscul de schizofrenie, sau de tulburare a dispozitiei nu este crescut la rudele de gradul intai al acestor pacienti. Teoria biologica releva defecte discrete ale sistemului limbic sau ale ganglionilor bazali.
Din punct de vedere psihosocial, caracteristicile cele mai frecvente incriminate includ un istoric de abuz fizic, sau emotional, un cadru familial crud, sever, dezordonat in care respectiva persoana nu poate avea incredere, o educatie primita exigenta sau perfectionista la care nu poate face fata. Mediul in care creste copilul este considerat de acesta ostil si eventual periculos. Alti factori includ un istoric de afectare la nivelul aparatului auditiv (de tipul hipoacuziei- scaderea auzului), aparatului vizual (scaderea vazului), tendinta la izolare si solitudine in mediul social sau modificari insemnate in mediul in care convetuieste, varsta inainta. Conceptul de pseudo- comunitate paranoida releva mai multe circumstante de aparitie a tulburarilor delirante si anume: in cazul traversarii unor situatii care pot amplifica invidia si gelozia; situatii care pot duce la scaderea stimei de sine; situatii care duc la descoperirea propriilor defecte la alte persoane din jur.

Diagnostic delir:

Tulburarea deliranta are o varsta de debut intre 18-80 de ani, cu o medie de aparitie intre varstele de 34-45 ani, fiind relativ rara in loturile clinice din sectiile specializate de psihiatrie cu o incidenta de 0.7-3% si cu o prevalenta in populatia generala de 0. 03%.
In functie de debutul afectarii, acut sau treptat, insidious, se pare ca nu sunt diferente raportate la sexe, delirul de gelozie fiind mai proeminent si mai frecvent la barbati. Religia si fondul cultural la care adera sau este crescut individul trebuie luat in considerare in evaluarea unei posibile tulburari delirante. Sunt unele convingeri larg acceptate in unele culturi dar in altele pot fi drastic sanctionate, fiind considerate deliruri. Datorita varstei relative tardive de debut, riscul de morbiditate pe perioada intregii vieti este situat intre 0. 05-0. 1%.
Unele studii au relevat o frecventa mai mare a tulburarilor delirante in randul rudelor pacientilor cu schizofrenie, insa altele nu au evidentiat o legatura clara intre acestea.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburare deliranta - delir

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Life Support
Pret: 150 RON
*TVA inclus
 
DHLA Nano Plex
Pret: 234 RON
*TVA inclus
 
MagZapper
Pret: 2145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara