Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarea dismorfica a corpului - dismorfofobia

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
MagZapper

MagZapper

Tulburarea dismorfica a corpului - dismorfofobia

Descriere dismorfofobia:

Tulburarea dismorfica a corpului cunoscuta si dismorfofobia este cunoscuta si drept sindromul dismorfic este o tulburare somatoforma in care persoana afectata este ingrijorata sau preocupata excesiv de un defect perceput al corpului sau. In functie de cazul individual boala poate fi somatiforma sau parte a unei tulburari de alimentatie sau ambele.
Tulburarea cuprinde intotdeauna o frica excesiva sau debilitanta de a fi judecat de altii sau alternativ poate fi o parte a unei tulburari de alimentatie cum este anorexia nervoasa, bulimia nervoasa sau supraalimentatia compulsiva. Termenul de tulburare dismorfica a corpului descrie el insusi doar fricile de acceptare sociala proprie care sunt legate de imaginea corpului. In functie de individ, poate sau nu sa fie parte a acestor sindroame asociate.
Pacietul se poate plange de cateva simptome, sau unul singur sau o caracteristica vaga sau aspectul general determinand stress psihologic care afecteaza functionarea sociala si profesionala, uneori pana la punctul de depresie severa si anxietate, dezvoltarea altor tulburari anxioase, izolarii sociala. Se estimeaza ca 1-2% din populatia lumii intruneste toate criteriile de diagnostic pentru tulburarea dismorfica a corpului.

Cauze dismorfofobia:
Cauza exacta a tulburarii difera de la o persoana la alta. Totusi cei mai multi medici cred ca poate fi o combinatie de factori biologici, psihologici si de mediu din trecutul, sau prezentul acestora. Abuzul si neglijenta pot de asemeni fi factori contribuitori. Boala se dezvolta de obicei in adolescenta, perioada cand oamenii sunt cel mai sensibili asupra aspectului fizic. Totusi multi pacienti sufera cativa ani inainte de a cauta ajutor. O cauza absoluta a bolii nu este cunoscuta. Totusi cercetatorii arata ca un numar de factori pot fi implicati si ca pot apare in combinatie.

Factori biochimici/genetici:
Dezechilibrele chimice din creier:
Un nivel insuficient de serotonina in creier, unul dintre neurotransmitatorii creierului implicati in durere si afectivitate poate contribui la aceasta tulburare. Desi un astfel de dezechilibru in creier este inexplicabil, poate fi ereditar. Serotonina este considerate a avea un rol in reglarea anxietatii, dar si in procesul de somn si memorizare.
Serotonina apartine unei clase de neurotransmitatori care transfera semnale chimice intre celulele nervoase. La un anumit declansator, neurotransmitatorul este eliberat in sinapsa neurala si se va lega de receptorul localizat pe celula nervoasa de alaturi. Se crede ca cei care sufera de aceasta boala au receptorii blocati sau alterati prevenind legarea serotoninei. Aceasta teorie este sustinuta de faptul ca pacientii raspund pozitiv la medicatia antidepresiva care genereaza nivele ridicate de serotonina. 
S-a sugerat ca anumite gene pot predispune un individ la dezvoltarea bolii. Aceasta teorie este sustinuta de faptul ca aproximativ 20% dintre bolnavi au cel putin o ruda de gradul I, cum ar fi un parinte, un frate sau copil care este afectat. Nu este clar insa daca este genetica sau datorata unor factori de mediu.
In timp ce unii cred ca boala este determinata de perceptia distorsionata a imaginii proprii, altii ipotetizeaza xa persoanele cu aceasta boala au o problema in procesarea informatiilor vizuale. Aceasta teorie este sustinuta de faptul ca indivizii care sunt tratati cu inhibitori ai recaptarii de serotonina raporteaza ca defectul lor a disparut, ca nu se mai vede. Totusi acest fapt se poate datora unei conicidente in perceptia individului, decit in procesarea vizuala.

Tulburarea obsesiv-compulsiva:
Tulburarea dismorfica apare frecvent alaturi de tulburarea compulsiv-obsesiva in care pacientul incontrolabil practica ritualuri de comportament anormale. Un istoric de predispozitie genetica pentru tulburarea compulsib-obsesiva fac oamenii mai succeptibili la sidnromul dismorfic.
Anxietatea generala:
Sindromul dismorfic poate coexista cu anxietatea generalizata. Aceasta conditie implica ingrijorarea extrema care tulbura vaiata de zi cu zi a pacientului, cauzind anxiatete exagerata si nerealistica asupra circumstantelor vietii, cum este perceperea unui defect in sidnromul dismorfic.

Factori psihologici:
Criticismul:
S-a sugerat ca criticismul fata de aspectul fizic poate juca un rol contribuitor in debutul bolii. Desi este improbabil ca criticismul sa cauzeze boala, acesta poate actiona ca un factor declansator la indivizii care sunt predispusi genetic sau prin mediul extern la abuz in copilarie, tortura psihologica. Aproximativ 60% dintre bolnavi raporteaza tachinare in perioada copilariei.
Stilul parental:
Similar tachinarii, stilul parental poate contribui la debutul bolii. De exemplu parintii care pun un pret mare pe aspectul fizic sau care arata nepasare totala fata de acesta pot actiona ca declansatori la persoanele predispuse genetic.
Factori externi:
Media:
S-a presupus ca presiunea media poate contribui la debutul bolii: de exemplu modelele din moda si necesitatea de frumusete estetica. Totusi boala apare la toti pacientii in toate partile lumii, incluzand zonele izolate unde accesul la media este limitat. Presiunea media este astfel o cauza improbabila a bolii, desi poate actiona ca declansator la cei deja predispusi genetic sau poate agrava simptomele.
Personalitatea:
Unele modele de persoanlitate poate face unele persoane mai succeptibile la boala. Personalitatile propuse drept factori declansatori cuprind:
-perfectionismul, nevroticul
-introvertitul, sensibilul la critici
-personalitatea evitanta
-personalitatea schizoida.

Simptome dismorfofobia:

Debutul simptomelor este in general in adolescenta cand criticismul personal asupra aspectului propriu debuteaza de obicei. Se crede gresit ca boala ar afecta doar femeile, dar aceasta afecteaza in mod egal barbatii si femeile.

Tratament dismorfofobia:
Boala determina diminuarea calitatii vietii si poate fi comorbida cu tulburarea depresiva majora si fobia majora cunoscuta drept anxietatea sociala cronica. Cu o frecventa a suicidului dubla fata de depresia majora si o ideatie suicidala de 80% cazurile extreme au fost considerate un factor de risc pentru suicid, totusi multe cazuri sunt tratate cu medicatie si consiliere. O persoana cu aceasta tulburare poate fi tratata prin psihoterapie, medicatie sau ambele. Cercetarile arata ca terapia cognitiva comportamentala si inhibitorii selectivi ai serotoninei sunt eficienti in tratarea bolii. Boala este cronica iar simptomele persista sau se agraveaza daca sunt netratate.
Multe persoane cu aceasta boala au cautat tratament la dermatologi sau cosmeticieni cu o satisfactie limitata inainte de a accepta in final ajutorul psihiatric sau psihologic. Chirurgia plastica la acesti pacienti poate conduce la psihoza manifesta, tendinte suicidale sau cererea de chirurgie continua. Tratamentul poate ameliora prognosticul bolii la majoritatea persoanelor, unele pot functiona rezonabil de bine pentru o perioada de timp si apoi sa aibe recaderi in timp ce altele pot ramane cronic bolnavi. Prognosticul fara terapie nu a fost cercetat dr se crede ca simptomele persista daca nu sunt tratate.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburarea dismorfica a corpului - dismorfofobia

MagZapper
Pret: 2145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara