Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
DHLA Nano Plex

DHLA Nano Plex

Tulburari iluzionale

Descriere Tulburari iluzionale:

Tulburarea iluzionala este un diagnostic psihiatric care denota o conditie psihotica mentala caracterizata prin dezvoltarea de iluzii mai mult, sau mai putin bizare in absenta unei psihopatologii semnificative. Iluziile non-bizare sunt credinte fixe si false, dar care pot posibil fi plauzibile.
Sunt definite 6 tipuri ale acestei tulburari caracterizate drept erotomania, grandomania, persecutia, somatica, gelozia si mixta prezentand caracteristicile mai multor subtipuri. Iluziile pot apare ca simptome a multor alte tulburari psihiatrice mai ales a celor psihotice.

Cauze Tulburari iluzionale:

Etiologia tulburarilor iluzionale este necunoscuta. Pacientii diagnosticati cu aceasta tulburare pot reprezenta un grup heterogen cu iluziile ca simptom predominant. Acestia nu se prezinta la tratament de obicei nefiind disponibili pentru studiile de cercetare. Totusi exista motive pentru ca aceasta tulburare a fi considerata o conditie distincta, diferita de schizofrenie, sau tulburarile de comportament. Studiile efectuate arata ca tulburarea iluzionala are un curs relativ stabil. Definitia acestei conditii continua sa fie modificata in timp.

Factorii genetici:
Relatia cu psihozele mai severe este necunoscuta. S-a notat prezenta relativ mica a schizofreniei in familiile pacientilor cu iluzii fata de cele cu schizofrenie. S-a aratat ca un istoric de personalitate paranoida este mai comun la rudele de gradul I a pacientilor cu tulburari iluzionale.
Factorii biochimici:
Acestia pot juca un rol in dezvoltarea tulburarilor iluzionale, pe masura ce iluziile sunt asociate cu o larga gama de conditii medicale nonpsihiatrice. Printre pacientii cu tulburari neurologice (dementa, leziuni la cap si convulsii) problemele ganglionilor bazali si ale lobului temporal sunt mai frecvent asociate cu iluziile.
Factori psihologici:
Campul psihologiei cognitive si experimentale sugereaza ca persoana cu deziluzii incearca selectiv sa dispuna de informatii, similar cu persoanele hipocondre. Acestia trag concluzii bazandu-se pe informatii insuficiente, atribuie evenimente negative cauzelor persoanale externe si au dificultati in luarea in considerare a intentiilor si motivatiilor altor persoane.
Doua modele neuropsihologice propuse pentru schizofrenie pot prezenta validare si in tulburarile iluzionale. Modelul cognitiv propune ca paranoia este un mod de aparare impotriva gindurilor care ameninta sinele idealizat, pentru a proteja un respect fata sine fragil. Evenimentele pozitive sunt atribuite sinelui in timp ce cele negative sunt atribuite mediului extern. In schimb, modelul cognitiv de deficit tinteste deficitul cognitiv si denaturarea mecanismelor de evaluare ca fiind cauza producerii iluziilor.

Simptome Tulburari iluzionale:

Termenul nonbizar se refera la faptul ca acest tip de iluzie reprezinta situatii care ar putea apare in viata reala cum ar fi: a fi urmarit, iubit, a avea o boala a fi dezamagit de cineva. Tulburarile iluzionale se incadreaza intr-un spectru de psihoza severa si idee supraevaluata. Iluziile bizare reprezinta manifestarile unor tipuri mai severe de boli psihotice cum este schizofrenia si sunt clar neplauzibile, de neinteles si nu deriva din experienta vietii normale. Pe de alta parte a spectrului patologic diferentierea intre iluzie si supraaprecierea unei idee este importanta, cea din urma reprezentand o credinta nerezonabila care nu este ferm motivata. In plus credintele persoanale trebuie evaluate cu mare respect fata de complexitatea diferentelor religioase si cultarale: unele culturi avand credinte larg acceptate care pot fi considerate ciudate in alte culturi.

Diagnostic Tulburari iluzionale:

Pentru punerea diagnosticului halucinatiile auditive si vizuale pot sa nu fie predominante, desi halucinatiile olfctive si tactile legate de continutul iluziei pot fi prezente. Pentru a fi diagnosticat cu tulburare iluzionala, iluziile nu trebuie sa se datoreze unui drog, medicatie sau unei conditii medicale generale, iar iluziile nu pot fi diagnosticate la un individ diagnosticat anterior cu schizofrenie. O persoana cu tulburari iluzionale poate fi functional in timpul vietii obisnuite si poate sa nu prezinte comportamente ciudate in afara de aceste iluzii.

Tratament Tulburari iluzionale:
Din nefericire pacientii cu tulburare iluzionala nu-si dau seama de propria patologie. Interesant in ciuda iluziilor semnificative multe alte abilitati sociale raman intacte. Aceasta este una dintre diferentele dintre tulburarea iluzionala si alte tulburari psihotice primare. Totusi individul rar cauta ajutor psihiatric, ramane izolat. In ciuda prognosticului negativ acesta nu este mai sever decat al altor tulburari.
Tulburarile iluzionale nu determina de obicei afectare severa. Totusi persoanele pot deveni progresiv agresive si implicate in iluziile lor. Majoritatea indivizilor reusesc sa ramana angajati. O relatie medic pacient buna ajuta. Spitalizarea poate fi necesara daca medicul considera persoana periculoasa. Medicamentele antipsihotice nu sunt in general folosite dar sunt eficiente in supresia simptomelor. Scopul tratamentului de lunga durata este schimbarea fixarii ideei persoanei pe iluzie pe o zona mult mai constructiva si multumitoare social pentru individ.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburari iluzionale

DHLA Nano Plex
Pret: 234 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara