Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarile de somn in legatura cu respiratia

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tulburarile de somn in legatura cu respiratia

Dercriere Tulburarile de somn in legatura cu respiratia:

Tulburarile de somn in legatura cu respiratia este o tulburare care consta in intreruperea somnului.

Cauze Tulburarile de somn in legatura cu respiratia:

Acest lucru are drept consecinte somnolenta excesiva, sau, arar, insomnia, considerandu-se drept cauza anomaliile de ventilatie in cursul somnului, acestea putand fi hipoventilatia (nivele sanguine anormale ale oxigenului si dioxidului de carbon) alveolara centrala, sau apneea (intrerupere temporara a respiratiei) de somn ori hipopneea (incetinire anormala a respiratiei, sau respiratie superficiala).

Diagnostic Tulburarile de somn in legatura cu respiratia:

Pentru a diagnostica tulburarile de somn in legatura cu respiratia este necesar ca intreruperea somnului sa nu fie consecinta unei tulburari mentale, sau a uzului unei anumite substante (incluzand medicamentele) ori a unei conditii medicale generale. Sindromul de apnee de somn obstructiva a fost descrisa o tendinta familiala.
Caracteristic acestei afectiuni este somnolenta excesiva rezultata din frecventele desteptarii din cursul somnului in care indivizii incearca sa respire normal. Starea de somnolenta este mai vizibila in momentele in care individul este relaxat (citit, privit la televizor). Incapacitatea de a controla aceasta somnolenta este evidenta in cazul intrunirilor plicticoase, vizonarii filmelor sau pieselor de teatru ori audierii concertelor, iar daca somnolenta este extrema individul poate adormi in timpul conversatiei, mersului sau condusului unui vehicul. Intensitatea somnolentei poate varia in limite largi in functie de persoana. Individul poate minimaliza efectele somnolentei, aratandu-se mandru de faptul ca poate dormi oricand si oriunde. Insomnia este o acuza mai rara in cadrul acestei afectiuni decat somnolenta diurna. Unii indivizi se pot plange de dificultati de respiratie in decubit dorsal sau in timpul somnului. Prevalenta tulburarii de somn in legatura cu respiratia prezinta variatii destul de mari in functie de pragul de frecventa al evenimentelor apneice. Prevalenta in cazul sindromului de apnee de somn centrala nu este bine cunoscut dar se estimeaza a fi de aproximativ 10% din rata sindromului de apnee de somn obstructiva. Prevalenta tulburarii de somn in legatura cu respiratia in asociere cu apneea de somn obstructiva este estimata la 1-10% in populatia adulta putand depasi limita superioara in cazul indivizilor mai in varsta.
Indivizii in etate cu afectiuni SNC sau cardiace prezinta mai frecvent apnee de somn centrala. Sindromul de hipoventilatie alveolara centrala si cel de apnee de somn centrala pot aparea la orice varsta. De regula tulburarea de somn in legatura cu respiratia are debut insidios cu evolutie progredienta si se cronicizeaza. De obicei in momentul diagnosticului afectiunea are deja cativa ani de evolutie. Sindromul de apnee de somn obstructiva poate remite spontan odata cu pierderea in greutate dar evolutia sa de regula este progresiva si poate duce la moarte prematura printr-o boala cardiovasculara sau o aritmie. Sindromul de apnee de somn centrala are evolutie cronica fara remisiuni dar tratamentul conditiilor medicale asociate poate ameliora tulburarea respiratorie.

Simptome Tulburarile de somn in legatura cu respiratia:
Exista 3 forme ale tulburarii de somn in legatura cu respiratia – sindromul de apnee de somn obstructiva, sindromul de apnee de somn centrala si sindromul de hipoventilatie alveolara centrala. Sindromul Pickwick, un termen mai vechi, descria indivizii obezi cu o combinatie de sindrom de apnee de somn obstructiva si hipoventilatie ce desteapta din somn ca avand hipoventilatie in legatura cu somnul.
Indivizii cu acest tip de tulburare se pot plange de disconfort nocturn in piept, senzatie de asfixie ori anxietete intensa, miscari violente ale corpului (dormitori nelinistiti), pot descrie betie de somn (dificultate extrema la desteptare si stare confuzionala), uscarea severa a gurii, cea ce duce la trezirea in cursul noptii pentru a bea apa, sau nicturie, ce apare odata cu progresia simptomelor. Majoritatea indivizilor cu aceasta afectiune sunt supraponderali, mai putin cei cu apnee de somn centrala si prezinta HTA (hipertensiune arteriala) cu valori mari ale presiunii diastolice de asemenea sunt implicate si alte afectiuni – neurologice, afectiuni ORL (obstructia cailor aeriene nazale), malformatii maxilo-mandibulare, afectiuni endocrinologice (acromegalie), tumori de trunchi crebral.
La copiii mici simptomele si semnele sunt de intensitate mai redusa, find mai greu de identificat. O prevalenta a tulburarii de somn in legatura cu respiratia in asociere cu apneea de somn obstructiva ar fi de 1-10% la adulti. Debutul acestei afectiuni este insidios, evolutia progresiva spre cronicizare. Pierderea in greutate poate duce la rezolvarea spontana a sindromului de apnee de somn obstructiva, dar de regula evolutia progresiva poate duce in final la moarte prematura cardiovasculara sau prin aritmie.

Tratament Tulburarile de somn in legatura cu respiratia:
Afectiunea poate surveni la orice varsta, dar cei mai multi diagnosticati sunt intre 40-60 de ani. Ca si tratament se poate indica pentru cei cu apnee obstructiva de somn scaderea in greutate dar baza tratamentului nu trebuie sa ramana aceasta, in prezent se foloseste cu rezultate bune tratamentul prin presiune pozitiva continua nazala, aceasta inlocuind tratamentul chirurgical folosit o perioada indelungata (traheostomia, uvulopalatofaringoplastia). Se foloseste si tratamentul medicamentos, un medicament mai recent introdus fiind teofilina.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburarile de somn in legatura cu respiratia

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 
OxyE
Pret: 150 RON
*TVA inclus
 
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara