Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tumorile maligne tiroidiene

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Tumorile maligne tiroidiene

Descriere Tumorile maligne tiroidiene:

Glanda tiroida este locul cel mai obisnuit al tumorilor endocrine. Cel mai frecvent, aceste afectiuni se intalnesc intre 25 si 65 de ani, dar pot aparea si la copii si batrani. Morbiditatea prin cancer tiroidian este de aproximativ de 20-25 la un milion de persoane, mortalitatea prin cancer tiroidian este de 5 cazuri la un milion de persoane/an. Terapia corecta asigura o rata de supravetuire ce depaseste 90%, iar in cancerul papilar chiar pana la 99%.

Clasificare: tumorile maligne tiroidiene pot avea origine foliculara, parafoliculara sau structurala.

Factorii etiologici: deficitul si excesul de iod, iradierea cervicala externa, iodul radioactiv, tiroidita. Deficitul de seleniu pare, de asemenea, sa creasca incidenta cancerului tiroidian.

Carcinomul tiroidian medular

Aproximativ o treime dintre cancerele medulare sunt familiale si afecteaza mai multe glande endocrine. In MEN IIA sunt cuprinse pe langa cancer medular, feocromocitom si adenom paratiroidian. In MEN IIB, in afara de cancer medular, mai sunt feocromocitom, neuroame multiple ale limbii, intestinului, buzelor.

Tumora  tiroidiana are marimi de la cativa milimetri pana la mai multi centimetri. Scintigrafic, apare sub forma unor noduli "reci", nefixatori. Frecvent se intalneste invazia ganglionara cervicala. In acest tip de tumora se secreta o serie de substante care determina o simptomatologie polimorfa. Intalnim astfel: diareea rebela, semne de tip tumora carcinoida, semne de tip sindrom Cushing.

Nivelul bazal al calcitoninei este mare; acesta creste daca se administreaza calciu sau alcool sau pentagastrina. Ecografic, tumora este hipoecogena. Diagnosticul cert se pune pe baza examenului citologic.

Carcinoamele epiteliului folicular

Carcinoamele foliculare sunt de trei tipuri: papilare (cele mai frecvente), foliculare, si anaplastice (cele mai rare).

1. Carcinomul anaplastic: Este denumit si nediferentiat, datorita lipsei de diferentieri arhitecturale si a citologiei epiteliale. Realizeaza tumori de mari dimensiuni, sau "mase" mai mult sau mai putin difuze, limite care nu pot fi bine descrise, necapsulate, iar consistenta acestora este moale. Varstnicii care au gusi diagnosticate si care observa modificari la nivelul acestora - incep sa creasca si sa comprime, determinand disfagie, dispnee, disfonie pot avea parte de o evolutie spre carcinom anaplastic. Acest tip de tumora metastazeaza in ganglionii limfatici, plaman, oase, ficat. Ecografic, tumora este hipoecogena, imprecis delimitata. Scintigrafic, tumora este acaptoare. Examenul citologic pune diagnosticul.

2. Carcinomul papilar: Este cea mai frecventa forma de cancer tiroidian, apare in raport de 3:1 in favoarea sexului feminin. Clinic, apare un nodul solitar sau un nodul dominant intr-o gusa multinodulara. Debutul clinic poate fi prin adenopatie. Ecografic, tumora se observa sub forma unor noduli hipoecogeni. Acestia pot fi ca si consistenta solizi sau semichistici, fiind foarte usor de diferentiat de restul parenchimului tiroidian datorita ecostructurii diferite. Scintigrafic, nodulii sunt in general "reci", acaptori. Diagnosticul este pus de examenul citologic. Nodulii evolueaza foarte lent, tumora poate sa ramana doar la nivelul glandei tiroide si uneori in ganglionii limfatici pentru mai multi ani. Metastazeaza atat local - extensie la nivelul muschilor si traheei, cat si la distanta - in pulmon si oase.
 
3.Carcinomul folicular: Este mai frecvent la sexul feminin, apare in raport de 3:1 fata de barbati. Clinic, cel mai frecvent apare ca un nodul tiroidian, cu volum mai mare. Acest tip de carcinom invadeaza capsula, vasele si limfaticele, explicand astfel metastazarea locala, ganglionara, pulmonara, osoasa, cerebrala si hepatica. Uneori, afectiunea o diagnosticam datorita unei metastaze la distanta, inainte ca localizarea tiroidiana sa fie observata. De cele mai multe ori, criteriile de malignitate nu sunt evidente, intarziind astfel diagnosticarea si implicit tratamentul. Nodulii care apar sunt cel mai adesea hipoecogeni, iar la scintigrafie, nodulii vizualizati pot fi hipo sau izocaptori. Examenul citologic nu poate pune diagnosticul, fiind dificil de diferentiat de o tumora benigna. Spectoroscopia in rezonanta magnetica ar putea face diferenta. Metastazeaza in special sangvin si din acest motiv adenopatia apare mult mai rar fata de alte tipuri de cancer. Prognosticul este in functie de cat de extinsa este tumora. Metastazele pot sa apara si intr-un timp mai indelungat, la 10-20 de ani.

Tratament Tumorile maligne tiroidiene: 

Atitudinea terapeutica este in functie de tipul de tumora, de dimensiune, de invazie locala si la distanta, gradul de diferentiere, precum si de varsta pacientului, de momentul aparitieie-tumora primara sau recurenta. Mijloacele terapeutice utilizate sunt:
- tratament chirurgical: tiroidectomie totala sau cvasitotala, cu eliminarea ganglionilor cervicali din compartimentul central al gatului
- iradiere: se utilizeaza iod radioactiv, se face in caz de resturi tumorale sau tratamentul bolii recurente
- chimioterapie
- terapie de supresie hormonala: cu tiroxina.

 

 

Tratamente naturiste pentru Tumorile maligne tiroidiene

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Reishi SE
Pret: 88 RON
*TVA inclus
 
Pret: 97.59 RON
*TVA inclus
 
Avemar - Supliment de baut
Pret: 275 RON
*TVA inclus
 
OLIMPIQ STEMXCELL 30-30
Pret: 325 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara