Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pelin

Pelin

Tumorile timusului

Descriere Tumorile timusului:

Timusul se afla localizat in portiunea anterioara a mediastinului. Diferitele tumori, chisturi si alte anomalii asociate cu timusul se pot dezvolta. Cele mai frecvente tumori si mase din compartimentul anterior sunt ale timusului, limfatice sau germinale. Mai rar masele sunt asociate cu tesutul paratiroidian, sau tiroidian aberant. De asemeni pot apare neoplasmele si alte mase tumorale originand din tesuturile vasculare, sau mezenchimale.
In timp ce neoplasmele mediastinului mijlociu sunt mai ales de origine limfatica, tumorile neurologice pot apare ocazional in aceasta zona. Un alt grup de mase tumorale identificat in acest compartiment sunt structurile chistice asociate cu anomaliile de dezvoltare ale intestinului primitiv, sau a precursorului pericardului, sau pleurei. Acestea includ chisturile bronhogene, esofagiene, gastrice, pleuropericardice.
La adulti, tumorile timice au fost decsrise drept cel de-al doilea tip tumoral mediastinal descoperit, dupa tumorile neurogene. La copii tumorile neurogene sunt cele mai frecvente mase tumorale descoperite. La pacientii sub 20 de ani, sau peste 40 de ani, aproximativ o treime dintre tumorile mediastinale sunt maligne, in timp ce la pacientii intre 20-40 de ani, o jumatate sunt maligne. Timomul este cea mai frecventa tumora mediastinala la adulti. Este rar la copii.

Simptome Tumorile timusului:
Aproximativ ½ dintre tumorile mediastinale si chisturi sunt asimptomatice in populatia pediatrica, in timp ce doar o treime produc simptome la adulti. Incidenta ridicata in populatia pediatrica este asociata cu efectul de compresie a unei mase tumorale asupra cailor respiratorii flexibile la un copil.
Tratamentul Tumorile timusului:
Fiindca rezectia chirurgicala completa este factorul critic in supravietuirea de lunga durata a pacientului, toate neoplasmele timusului trebuie rezecate. Acestea cuprind timomul, carcinomul timic, timolipoamele, tumorile neuroendocrine ale timusului. Chisturile timice sunt de asemeni tratate prin rezectie chirurgicala. Rezectia timusului este indicata si la persoanele cu Miastenia Gravis, desi un neoplasm timic este definit doar la 15% dintre acestia.
Prognosticul dupa rezectia unei tumori mediastinale variaza larg in functie de tipul de leziune rezecat. Dupa rezectia chistului mediastinal si a tumorilor benigne, prognosticul este, in general, excelent. Neoplasmele timice incluse in acest grup sunt timolipoamele. Prognosticul dupa tratament depinde de tipul de leziune, comportamentul biologic si extinderea bolii.

Notiuni generale ale timusului:
Timoamele nu sunt considerate tumori benigne. Rata de supravietuire asociata cu tumorile incapsulate sau stadiul I este 97% la 5 ani.
Timusul este esential in dezvoltarea imunitatii celulare si cu toate ca timocitele au origine extratimica, interactiunea dintre celulele tip T si tip B ajuta si la producerea imunoglobulinelor. Functionalitatea corecta a sistemului imun depinde de dezvoltarea normala a componentelor celulare si umorale. Sistemul timus-dependent consta in participarea mai ales a timusului si a unui volum circulant de limfocite T la reactiile imune mediate celular. Al doilea sistem consta in foliculi limfoizi si celule plasmatice, probabil in placile intestinale ale lui Peyer si raspunde de producerea imunoglobulinelor IgA, M, G si a anticorpilor specifici. Orice tulburare in dezvoltarea sistemelor poate conduce la unul din variatele sindroame de imunodeficienta.
Mecanismul acestor tulburari nu este inca inteles si este considerat de natura autoimuna.

Tumorile timusului:

Toate timoamele deriva din celulele epiteliale timice, componenta epiteliala ideintificindu-se prin tehnici imunohistochimice. Tumorile si chisturile descoperite in mediastin apar prin diferite cauze. Citeva leziuni origineaza din timus (timoamele, carcinoamele timice, tumorile neuroendocrine timice, hiperplazia timica, chisturile timice si timolipoamele).
Timoamele origineaza din celulele epiteliale corticale, sau timice ale timusului. Acestea sunt considerate tumori benigne histologic chiar daca manifesta comportament invaziv clinic.

Carcinoamele timice au origine epiteliala. Toate aceste leziuni sunt rare si cuprind doar cateva leziuni cu potential malign si cateva cu caracteristici maligne agresive.
Carcinoamele neuroendocrine timice, nu sunt un neoplasm distinct, dar sunt descrise deoarece reprezinta cresterea anormala a timusului. Hiperplazia limfoida si foliculara a timusului este descoperita in asociere cu afectiuni autoimune identificate la copii si caracterizate de marirea uniforma a timusului secundara proliferarii celulare benigne.
Chisturile timice pot fi congenitale, sau castigate. Chisturile castigate sunt cu pereti fini si au caracteristic tesut timic. Sunt considerate relicve ale ductului timofaringian si pot fi gasite in orice punct de-a lungul migratiei timusului din gat pana in mediastin in perioada embriologica. Alte chisturi pot apare in timus in asociere cu timoamele, sau cu alte procese neoplazice ale mediastinului anterior.
Macroscopic, chisturile pot fi delimitate de o varietate de epitelii, incluzind tipurile scuamos, cuboidal si/sau tranzitional. Mai rar se observa calcificari focale.

Timolipoamele sunt neoplasme benigne timice formate din tesut bine-diferentiat timic. Datorita proportiilor mari de tesut adipos din aceste tumori sunt uneori descrise drept tumori mezenchimale.
Tumorile ectopice de origine timica pot fi regasite in gat, pericard, pleura si plamani. Trei tumori aditionale sunt descoperite in afara mediastinului cu origine timica posibila. Aceste tumori sunt hamartoame ectopice, timoame si carcinoame.
Datorita naturii maleabile si a dimensiunii mici a cailor aeriene si a altor structuri mediastinale normale, tumorile benigne si chisturile pot produce efecte locale. Acest fenomen este mai evident la copii decat la adulti. Compresia, sau obstructia cailor aeriene, esofagului, sau a inimii drepte si a marilor vene de o tumora mare, sau chist poate apare usor si determina simptome. Infectia poate apare mai ales la leziunile chistice, sau secundar in structuirle vecine.

Tumorile mediastinale maligne pot determina efecte locale similare celor benigne dar mai ales simptome prin invazia structurilor locale: arborele traheo-bronsic, esofagul, vena cava superioara, pleura, peretele toracic, nervii toracici.
Modificarile patofiziologice produse de invazie sunt pneumonia obstructiva si hemoptizia, disfagia, sindromul de vena cava superioara si pleurezie. Modificarile includ si anomalii neurologice cum este paralizia corzilor vocale, sidnrom Horner, paraplegie, paralizie diafragmatica si durere pe distributia nervilor sensitivi.
Anumite tumori mediastinale pot produce anomalii sistemice. Multe dintre acestea sunt legate de substantele bioactive produse de neoplasme specifice.

Neoplasmele timice reprezinta manifestarea cea mai frecventa, sistemica a timomului, fiind cunoscute si sub denumirea Miastenia Gravis. Aceasta apare la 10-50% dintre pacienti si este considerata un fenomen autoimun. Alte manifestari sistemice asociate cu timomul cuprind sindroamele neuromusculare, sindroamele hematologice, sindroamele autoimune, endocrine, miotonice si bolile dermatologice. Sindroamele neuromusculare, in afara de Miastenia Gravis cuprind distrofia miotonica, sindrom Eaton si miozita. Aplazia eritrocitara, eritrocitoza, pancitopenia, limfocitoza, leucemia acuta si mielomul multiplu sunt incluse in sindroamele hematologice.
Singura anomalie osoasa raportata este osteoartropatia hipertrofica. Bolile de colagen si tulburarile autoimune cuprind lupus, artrita reumatoida, polimiozita, miocardita, sclerodermie. Tulburarile endocrine cuprind hiperparatiroidismul, tiroidita Hashimoto, boala Addison. Tulburarile renale cuprind sindrom nefrotic. Bolile dermatologice cuprind Pemfigus si candidoza cronica mucocutanata.

 

Tratamente naturiste pentru Tumorile timusului

Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
Avemar - Supliment de baut
Pret: 275 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara