Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Vezica neurogena

Descriere Vezica neurogena:

Vezica neurogena este o afectiune cauzata de o leziune anatomica a inervatiei aparatului urinar inferior, care determina o perturbare a functiilor acestui segment. Calea motorie sau senzitiva este intrerupta in acest caz, cauzand astfel pierderea motricitatii si respectiv a sensibilitatii sub nivelul leziunii, dar si modificarea functiilor de rezervor si de eliminare a urinii.

Cauze Vezica neurogena:

Vezica neurogena poate fi de doua tipuri: centrala (spastica) si periferica (flasca), in functie de localizarea leziunii in raport cu centrul medular al mictiunii. Leziunea poate sa apara deasupra centrului medular (spastica) in: traumatismele maduvei spinarii, scleroza in placi, diabet zaharat, boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale, tumori medulare, afectiuni inflamatorii de tipul encefalitei si meningitei. Leziunea poate sa apara sub centrul medular (atona) in: anomalii congenitale (mielomeningocel, spina bifida), leziuni medulare traumatice, vasculare, tumorale, infectioase (poliomielita, zona zoster), neuropatii (din diabetul zaharat), postiradiere sau postoperator (de ex in rezectia abdomino-perineala a rectului).

Simptome Vezica neurogena:

Daca leziunea este incompleta, indiferent de localizarea ei, pacientul resimte senzatia nevoii de urinare in grade diferite, pana la mictiune imperioasa. Daca leziunea este doar la nivelul caii senzitive, se pierde aceasta senzatie, dar ramane cea de umplere a vezicii (diminua in functie de cat de sus este situata leziunea).

Daca leziunea este completa si este al nivelul caii motorii, apare fie vezica reflexa, fie cea areflexa. Vezica reflexa: capacitatea vezicala este scazuta, mictiunea nu poate fi intrerupta si initiata voluntar, deoarece apar contractii reflexe repetate care determina evacuarea. Vezica areflexa: apare evacuarea involuntara de urina (este denumita prin "preaplin").

Diagnostic Vezica neurogena:

Daca simptomatologia este specifica, se poate observa: pierderea motricitatii si sensibilitatii sub nivelul leziunii, pierderea reflexelor. Se realizeaza urmatoarele teste:

- Testul la apa rece: se introduce in vezica apa rece. Daca apa este expulzata, leziunea este localizata superior, iar daca lichidul este retinut, leziunea este inferioara.

- Reflexul bulbo-cavernos: se exercita o presiune puternica pe gland/clitoris ce va determina o contractie ferma a sfincterului anal, resimtita la tuseu rectal.

- Reflexul anal: inteparea tegumentului perianal determina in mod normal contractia puternica a sfinceterului anal.

Investigatii:
- radiologice: Urografie intravenoasa (observarea de obstacole in calea eliminarii urinii), cistoureterografie mictionala sau retrograda (aspectul vezicii, forma, grosimea peretelui), tomografie computerizata si rezonanta magnetica nucleara (pentru proiectia sagitala a colului vezical si a uretrei posterioare)
- urologice: ultrasonografie (evidentierea consecintelor asupra aparatului urinar inferior), cistoscopie (confirmarea leziunilor sfincteriene sau vezicale)
- urodinamice: uroflowmetrie, cistometrie, profilul presiunii uretrale (se evalueaza actul mictiunii)
- neurologice: electromiografie, potentiale evocate.
 
Tratament Vezica neurogena:

Vezica atona: Cateterism intermitent, utilizandu-se o tehnica strict aseptica. Se recomanda consumul de cel putin 2-3 litri lichide/zi pentru a preveni infectiile. Mobilizarea frecventa a pacientului determina o ameliorare a drenajului renal si ureteral. Golirea vezicii se face prin compresiune hipogastrica si incercarea de reeducare a vezicii (provocarea mictiunii la intervale regulate de 3-6 ore). Se pot administra medicamente ce stimuleaza muschii, crescand contractilitatea lor. Daca apare o incontinenta urinara completa, se poate face implantarea unui sfincter artificial.

Vezica spastica: Cateterism uretrovezical, dar nu permanent sau, in cazul in care apare afectarea tractului urinar superior, derivatii urinare (cutanate sau intestinale). Mictiunile vor fi declansate prin stimulare cutanata abdominala. Se pot administra medicamente care sa relaxeze muschii, determinand astfel o ameliorare a imperiozitatii mictionale. Se pot adauga si medicamente care scad rezistenta colului vezical. Se poate face de asemenea si neurostimulare, prin introducerea unui pacemaker vezical ce va produce contractia musculaturii.

 

Tratamente naturiste pentru Vezica neurogena

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara