IQ
IQ este un supliment alimentar pentru sanatatea creierului si a ochilor, recomandat indeosebi persoanelor varstnice.
Acidul docosahexaenoic (DHA) apartine clasei acizilor polinesaturati omega-3, care sunt elemente esentiale ale alimentatiei, intrucat nu se sintetizeaza in organismul uman, necesarul crescut al acestora fiind acoperit prin aportul extern. Acidul docosahexaenoic se acumuleaza in primul rand in structurile creierului, retinei si in sistemul reproductiv. Este acidul gras polinesaturat predominant din laptele matern, fiind extrem de important pentru dezvoltarea creierului, acuitatea vederii si sistemului nervos la copil. De aceea parametrii acuitatii vizuale la copiii alimentati natural sunt mai buni decat la copii alimentati artificial. Aceasta actiune este valabila si pentru cresterea indicelui de dezvoltare mentala si imbunatatire a memoriei vizuale. Odata cu inaintarea in varsta apare deficitul de DHA in organism, care conduce la necesitatea unui aport exterior al acestuia. Acidul docosahexaenoic poate fi asigurat intr-o forma garantata prin utilizarea produsului „IQ” – supliment alimentar care asigura necesarul de DHA.
Produsul natural „IQ” a fost elaborat special pentru a stimula Sistemul Nervos Central, imbunatatind activitatea intelectuala a creierului. Pana de curand sursa de baza a DHA o reprezenta grasimea de peste. Particularitatea „IQ” consta in faptul ca acum compania-producatoare prezinta acidul docosahexaenoic (DHA) de origine vegetala extras din ulei de microalge, indicat si persoanelor care au adoptat o alimentatie exclusiv vegetariana.
Actiunea componentelor active
DHA este continut de grasimea unor specii de peste (scrumbie, sardine, somon), in moluste marine, in microalgele Dinophyta.
DHA este substanta de constructie de baza a creierului reprezentand 30% din celulele acestuia.
DHA scade nivelul de proteine din organism, impiedicand dezvoltarea bolii Alzheimer. Persoanele cu un nivel ridicat de DHA in serul sanguin sufera de doua ori mai putin de deficiente mentale.
Datorita efectului antitrombotic, acizii grasi omega-3 incetinesc agregarea trombocitelor, crescand usor timpul de coagulare al sangelui si imbunatatind proprietatile reologice ale acestuia, contribuie la dizolvarea trombelor noi, impiedica dezvoltarea afectiunilor reumatologice.
Vitaminele A si E potenteaza actiunea DHA si exercita o actiune puternic antioxidanta.
Acidul docosahexaenoic scade nivelul de colesterol din organism, aportul regulat al acestui acid in alimentatie reducand in mod substantial riscul de aparitie al aterosclerozei, afectiunilor cardiace, precum si al afectiunilor obliterante ale vaselor extremitatilor inferioare.
IQ poseda actiune antisclerotica, hipolipidemianta, contribuind la imbunatatirea activitatii intelectuale.