Mega Acidophilus
Mega Acidophilus reprezinta un complex de bifido- si lactobacterii benefice, care normalizeaza digestia si activitatea tractului gastrointestinal, suprima actiunea microbilor patogeni, protejeaza organismul impotriva influentei nocive a activitatii acestora, impiedica dereglarea schimbului de substante.
In conformitate cu datele detinute de Academia de Stiinte Medicale din Rusia in privinta raspandirii diverselor forme de disbacterioza, acestea au atins pragul cel mai inalt la nivel national, cuprinzand peste 90% din populatia adulta a Federatiei Ruse. Acest fapt putand fi observat in randul populatiei globale. Este cunoscuta imprejurarea conform careia starea de o buna functionarea, fara abateri ale tractului gastrointestinal. La randul sau, buna activitate a tractului gastrointestinal depinde de starea microflorei, care constituie unul din sistemele principale de siguranta, ce ridica o bariera de protectie in calea afectiunilor. Refacerea balantei microflorei intestinale cu produse care contin microorganisme benefice este capabila sa imbunatateasca in mod esential starea de bine. Tocmai aceasta este finalitatea produsului „Mega Acidophilus”.
Actiunea componentelor active
Bifido- si lactobacteriile reprezinta baza microflorei intestinale a omului - 85-90% la adulti si pana la 95 % la copii, exercitand multiple efecte pozitive.
Poseda puternice proprietati antimicrobiene inhiband actiunea toxica a bacteriilor patogene si fungilor si impiedicand dezvoltarea acestora in microflora intestinala, contribuie la cresterea altor culturi probiotice benefice.
Stimuleaza aparatul limfatic, producerea de interferon, imunoglobuline, limfocite si anticorpi, care activizeaza fortele de aparare ale organismului uman.
Participa la sinteza si absorbtia vitaminelor din grupa B, vitaminelor K, D, acizilor lactic, folic si nicotinic, contribuie la formarea aminoacizilor esentiali, la o mai buna asimilare a sarurilor de calciu.
Participa in mod activ la scindarea si absorbtia substantelor nutritive: normalizeaza procesele de digerare enzimatica ale hranei, intensificand hidroliza proteinelor si carbohidratilor si produc in tractul gastrointestinal enzime lactozo-metabolice proprii pentru o perioada indelungata.
Actioneaza asupra metabolismului lipidic al organismului prin participarea la scindarea avansata a lipidelor reduc nivelul de colesterol din sange si normalizeaza nivelul de lipoproteine si fosfolipide.
Impiedica aparitia meteorismului, regleaza peristaltismul intestinal.