Cancerul de san - amigdalina sau vitamina B17, continuta in miezul de caisa, e considerata unul dintre cei mai puternici antitumorali si e una din sperantele in terapia cancerului. Aceasta vitamina regleaza activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase si stimuleaza sistemul imunitar sa le elimine din organism.
Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
Cancerul pulmonar - se aplica acelasi tratament ca si in cazul cancerului mamar, amigdalina din samburele de caisa actionand direct asupra celulelor maligne, determinand distrugerea acestora.
Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
Cancerul de colon - un studiu facut de dr. S. Deferme in Belgia in anul 2002, a demonstrat ca un extract de caise inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Studii anterioare au demonstrat ca caisele contin pectina, o fibra alimentara solubila, unul din cei mai buni agenti profilactici pentru cancerul de colon. Prin urmare, consumul caiselor proaspete, ca atare sau sub forma de suc (obtinut prin simpla mixare), dar si a samburilor de caise reprezinta un bun adjuvant contra cancerului de colon.
Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.
Tulburari de memorie - se consuma samburii de caisa, cate 5-8 pe zi, in cure de doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza. Acestia contin, intre altele, lecitina si acetilcolina - doua substante foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc in creier. Cercetarile au deomnstrat ca miezul caiselor contine si un cocktail de vitaminic din complexul B si amigdalina (cunoscuta si ca laetril), cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, care impiedica sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar in cazul Alzheimerului.
Litiaza biliara - in medicina populara europeana, un leac foarte des utilizat contra microlitiazei si a litiazei biliare este consumul de caise si de miez de caise. In fiecare dimineata, inainte de a manca orice altceva, se administreaza cate 8 samburi de caisa, apoi se asteapta o ora. Pe parcursul zilei, se consuma si cate 500-600 grame de caise proaspete, dulci-acrisoare, care au efect coleretic (ajuta la evacuarea bilei din colecist) si dizolva calculii biliari. Cure de doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza.
Imbatranirea prematura - potrivit mai multor studii facute in Statele Unite ale Americii miezul acestor fructe ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea si chiar pentru inversarea proceselor de imbatranire. In principal, samburii de caisa, dar si caisele proaspete, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, protejand in special memoria. Apoi, ele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si a vaselor de sange, precum si a tonusului muscular. Se tin tratamente de pana la patru saptamani, timp in care se consuma jumatate de kilogram de caise pe zi, precum si 5-8 samburi. Tratamentul se poate relua la nevoie.
Precautii si contraindicatii la tratamentul cu caise si samburi de caise
Caisele proaspete sunt foarte bine tolerate de organism si nu au nici un fel de reactii adverse. Se vor administra cu precautie, in cantitati mici la inceput, doar in cazurile de colita de fermentatie, diaree acuta sau cronica, gastrita hiper-acida, pentru a nu accentua aceste tulburari digestive.
Samburii de caise, in schimb, contin mici cantitati de cianura, care, in doze mari si repetate, poate duce la intoxicatii mortale.
In literatura de specialitate se spune ca o cantitate de 50-60 de mieji consumati pe parcursul zilei pot induce coma si chiar decesul unui adult, dar in practica de la noi nu au fost inregistrate accidente de acest tip. Totusi, se recomanda respectarea dozelor zilnice de samburi pentru adulti, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi samburi
Se fac cure la patru saptamani, timp in care se consuma intre 5 si 8 samburi de caisa pe zi. Nu consumati toti samburii dintr-o data. Daca nu va place gustul amar al miezului de caisa, il puteti pisa si amesteca cu musli, iaurt, faina pentru biscuiti etc. Consumati in timpul curei cat se poate de multe fructe si legume.