Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V X Y Z

Trichineloza este o boala parazitara, care apare la persoanele care consuma carne de porc, mistret, urs etc, insuficient tratata termic. Este insotita de manifestari clinice variate, uneori foarte severe. Un parazit, Trichinella spiralis, din familia Trichinellidae, clasa Nematoda. Se deosebeste de alti paraziti, prin faptul ca isi desavarseste ciclul sau de evolutie in aceeasi gazda, care-i serveste atat de gazda definitiva, cat si intermediara. Boala are o repartitie generala, fiind mai frecventa in U.S.A., in diferite tari europene si in alte regiuni in care carnea de porc (de mistret sau de urs) intra in consumul general al populatiei. Boala este mai frecventa in sezonul rece si imbraca adeseori caracterul unor focare epidemice, inregistrandu-se printre persoanele care au consumat din aceeasi carne infestata. La om trichineloza evolueaza cu mai multe faze. In prima faza, de parazitism intestinal, se produce de regula o enterita catarala, cu hiperemie, edem al mucoasei si chiar mici ulceratii. In formele grave cu ulceratii mai numeroase si mai extinse se poate asocia si o reactie peritoneala. De regula manifestarile intestinale din prima faza dispar fara urme, aceasta faza poate fi asa de usoara incat sa treaca neobservata. In faza a doua a bolii are loc imprastierea, pe cale sanguina, a larvelor in intreg organismul. Interventia mecanismului alergic, care insoteste boala din aceasta faza, se vede in eruptiile cutanate urticariene, edemele palpebrale, durerile articulare (artralgii), crizele de dispneo astmatifon si eozinofilia sanguina periferica care in trichineloza inscrie valori de pana la 70 - 90% (hipereozinolilie). Direct sau indirect - pe cale toxico-alergica - parazitul poate fi cauza unor manifestari clinice si din partea altor organe sau aparate; modificari importante pot apare in ficat, care pare sa fie supus unui proces de steatoza. O influenta nefavorabila are si asupra aparatului cardiovascular. Pe langa unele vasculite, chiar daca trichinella la om nu pare sa se dezvolte in miocard, au fost intalnite si cazuri de miocardite. O evolutie severa o imprima bolii leziunile pulmonare, renale si cerebrale. Se apreciaza ca moartea in trichineloza poate surveni datorita unei miocardite, pneumonii sau encefalite. Determina unele leziuni si la nivelul maselor musculare in care se fixeaza. De aceea in aceasta faza, pe langa dureri musculare (mialgii), apar tulburari la vorbire (dizartrie), la inghitire (disfagie), in respiratie (dispnee) si dureri retroorbitare insotite de intoleranta la lumina (fotofobie). In faza a treia care corespunde, de regula, celei de a treia saptamana din evolutia bolii are loc procesul de inchistare a larvelor, prin inconjurarea lor cu o invelitoare chitinoasa stratificata. Odata cu inchistarea, boala ia, de cele mai multe ori, o evolutie favorabila. Nu sunt rare cazurile in care survine o evolutie fatala din cauza unei encefalite, miocardite, bronhopneumopatii sau nefrite acute cu care se poate complica in timp trichineloza in scop de diagnostic pot fi folosite datele clinice, mai ales epidemiologice. Aparitia de exemplu a bolii la o persoana care a consumat carne provenita de Ia porcul ce a determinat si alte imbolnaviri, constituie o indicatie majora, mai ales atunci cand la persoana respectiva s-a depistat si o eozinofilie sanguina ridicata. Se poate face si un diagnostic pozitiv, in faza intestinala, prin identificarea adultilor (sau larvelor) in scaunele diareice, in faza a doua de boala (de diseminare a larvelor) prin depistarea acestora in sange (reactia Staubli), iar in faza a treia (la 3 - 4 saptamani dupa infestare) parazitul poate fi gasit si in muschi (biopsie musculara). Un diagnostic pozitiv nu este usor de facut si de aceea in scop de diagnostic se apeleaza la diferite reactii seroiogice (reactia de imunoprecipitare larvara, contraimunoelectroforeza, imunofluorescenta indirecta etc). Medicamentul de electie folosit este thiabendazolul (Mintezolul) care se administreaza in doza de 25 mg/kg/corp, de 2 ori pe zi, timp de 5 - 7 zile. In faza intestinala, pentru a se preveni faza de diseminare, se recomanda Mebendazolul (Verrnox) in doza de 200-300 mg, de 3 ori pe zi. timp de 3 zile, apoi cate 400-500 mg, de 3 ori pe zi, pentru urmatoarele 10 zile. Poate fi indicat si tratamentul cu cortizon (20- 60 mg/zi). Sursa de infectie in trichineloza omului o constituie in mod obisnuit porcul, mult mai rar alte animale (mistretul, ursul etc.). Porcul se infesteaza ingerand chisturile parazitului odata cu cadavrele sobolanilor parazitati sau odata cu resturile ce-i sunt aruncate de la sacrificarea altor porci parazitati. Raspandirea bolii printre sobolani si animalele salbatice se datoreste canibalismului care exista in randurile acestora. Omul se infesteaza de obicei din carnea parazitata de porc, mai ales cand aceasta provine din sacrificari care scapa controlului sanitar-veterinar. Aceasta cu atat mai mult cu cat porcul infestat prezinta larve infectioase atat in muschi, cat si in peretii intestinelor si chiar in slanina. In carnea animalelor, larvele isi pastreaza vitalitatea destul de mult timp, rezistand la temperaturi joase si ridicate. Prognosticul bolii este in primul rand legata de prevenirea infestarii porcilor, in acest scop printre altele se vor lua masuri de starpire a sobolanilor si indepartarea cadavrelor lor din crescatoriile de porci. Este strict interzis a se administra porcilor resturi rezultate din sacrificarea altor porci, eventual infestati. Carnea intrata in consum trebuie supusa unui control sanitar-veterinar si trichinoscopic atent. Daca larvele, prin refrigerare nu sunt distruse decat dupa o pastrare la - 15C, timp de 20 de zile, in schimb prin caldura sunt omorate la + 70C. Deci consumarea carnii de porc se va face numai dupa ce a fost bine fiarta sau bine fripta.

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara