Cireasa
Cireasa contine: vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, mineralele: fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu. Oligoelemente- zinc, cupru, mangan, cobalt. Zahar sub forma de levuloza care poate fi asimilat si de catre diabetici.
Descriere Cireasa:
Cireasa este fructul care poate fi consumat de oricine chiar si de diabetici sau de catre cei care doresc sa slabeasca, pentru ca pacaleste foamea.Se zice ca consumand cirese o lunga perioada de timp, intineresti.
Efecte Cireasa:
- remineralizeaza organismul,
- energizant fizic si psihic,
- intareste imunitatea corpului este antiinfectios, sedativ nervos, regleaza functiile stomacului si ficatului,
-regenereaza celulele.
- fluidifica sangele,
- Depurativ puternic, detoxifiant, antiinfectios, reglementator hepatic sau digestiv, laxativ.
Boli tratate cu Cireasa: afectiuni biliare sau renale, artrite, astenie fizica si psihica, ateroscleroza, boli de ficat, batranete, boli psihice, boli nervoase, boli renale, cancer, cistite, colite de fermentatie, colesterol in exces, constipatie, crize migrenoase, demineralizare, depresii, diaree, dismenoree, guta, hipertensiune, intarzierea cresterii la copii, litiaze de orice localizare, nefropatii, obezitate, pielite, pletora, reumatism, senectute, stari de slabire a imunitatii, varice.
Mod de preparare Cireasa:
-suc de fruct cat mai mult zilnic sau fructe sub forma de cura cu minimum 500 g zilnic.
-1-3 zile in care se mananca numai cirese fara nimic altceva, este cura de dezintoxicare cea mai buna facilitand eliminarea deseurilor din organism si a toxinelor.
-Plasture cu cireasa strivita pe frunte in migrene.
-Compot, sirop, dulceata in dispepsii.
-Ulei extras din sambure de cireasa este foarte util in algiile reumatismale, disparitia petelor, negilor, etc.
-Cozi de cirese sau frunze fierte timp de 15 minute 2 lingurite maruntite la 250 ml apa. Se consuma 3 cani pe zi pentru afectiunile renale sau litiaze.
|