Linte
Linte compozitie chimica: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu; vitaminele B, C, mangan, apa, protide, hidrati de carbon, lipide, saruri minerale, celuloza. Contine 162 mg de purine la 100 g.
Linte proprietati :
- foarte nutritiva si digestiva,
- galactogoga,
- energizanta.
Afectiuni tratate cu Linte: abcese, convalescenta, crestere, dispepsii, echimoze, flegmoane, furuncule, mamele care alapteaza pentru marirea cantitatii de lapte, rani, reumatism, sportivi.
Mod de preparare
Lintea poate fi folosita in salata cu ulei de masline, otet de vin sau lamaie. Ca faina se recomanda intelectualilor, studentilor, elevilor si dispepticilor.
Extern:
-faina de linte cu putina apa pentru a face o pasta care se pune direct pe rani. Calda pe abcese iar in cazul echimoze se va pune rece.
-Faina fiarta in apa se poate pune calda pe abcese. |